Jak změřit datový tok IPTV + obecně kvalita IPTV

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lukeluha 27. 12. 2022 17:03

Zdravím všechny uživatele,

mám dotaz, jak jednoduše změřit datový tok IPTV - momentálně jsem začal používat T-Mobile TV Go, ale mám ještě nějaké dobíhající předplatné Kuki a Sledovani.tv

Důvod, proč se na to ptám je, že často sleduji sport a s kvalitou obrazu např. fotbalu nejsem vůbec spokojený. Nevím, jestli je to kompresí, kterou poskytovatelé používají nebo nějakým špatným nastavením. Používám aplikace přímo v TV Philips 55OLED806 (pro Kuki a sledovani.tv jsem zkusil i aplikaci v Apple TV) a detailní záběry jsou pěkné. Jak se ale kamera oddálí, např. při již zmiňovaném fotbalu, hráči jsou velmi rozmazaní, balon sotva rozpoznatelný a když to porovnám s kvalitou DVB-T2, tak pozemní vysílání je o mnoho lepší.

Přijde mi, že u kamarádů, kteří používají STB je kvalita o poznání lepší, tak bych rád změřil datový tok, v čem je zakopaný pes. Nebo opravdu jsou nativní aplikace o tolik horší v porovnání se STB?

Děkuji předem za jakékoliv rady a odpovědi.
Lukeluha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 3. 3. 2023 08:03

Přidal bych se k dotazu, taky by mě to zajímalo...Děkuji.
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 3. 3. 2023 12:26

mám Magio Go (Telekom) a nedávno som to riešil keďže som si dal na skúšku Sweet.tv a bol som prekvapený podstatne kvalitnejším obrazom
prvé čo ma napadlo porovnať dátový tok tak som išiel do nastavení svojej wifi (HUAWEI AX3 pro)ku ktorej mám LAN káblom pripojený tv a v časti spravovať zariadenia bolo vidno dátový tok pripojenej tv
Sweet.tv mala dátový tok takmer dvojnásobný ako Magio tak som to hneď riešil s technickou podporou Telekomu a výsledok je taký že kvalita (aj dátový tok) išla hore a teraz je obraz z Magia ešte lepší ako u Sweet.tv,navyše tie 3-4 dni čo sa s tým hrali mi odrátali z mesačného poplatku
takže moja rada znie pozrieť sa do nastavení routera a každú službu ktorú využívate riešiť v prvom rade s poskytovateľom,zdar :-)
ešte dosť dôležitý detail: dosť záleží aj na type a kvalite pripojenia (DSL,optika...) keďže apka v tv si nastaví kvalitu podľa rýchlosti pripojenia a asi aj pingu
Andy Kraus
Mírně pokročilý