Zpožděný zvuk přes HDMI TV-PC

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Harrystr 17. 5. 2023 16:53

Ahoj všichni, pořídil jsem si domácí kino AV Receiver Yamaha HTR-2071, vše zapojil a všimnul jsem si, že na pc mám zpožděný zvuk oproti obrazu. Je to fakt minimální, třeba kdybych koukal na film, tak bych si toho snad ani nevšimnul, ale hraju fps hry a tam už je to hodně znát. Zkusil jsem tedy receiver odpojit a propojit jen tv s pc přes HDMI a pustit zvuk jen z reproduktoru tv a světe div se, úplně to samé. Zpoždění je tam taky, takže receiver za to vůbec nemohl jak jsem si původně myslel. Tv mám LG Oled C1
Před tím celá léla jsem si toho nevšimnul, protože jsem měl staré geniusy připojené přes cinche do pc a tam prostě takové zpoždění zvuku oproti obrazu nebylo.
Co jsem všechno zkusil:
Jiný HDMI kabel - nic
Přeinstalace ovladače HD nvidia audio - nic
V tv jsem prošel nastavení a všechny nastavení synchronizace obrazu a zvuku jsou na nule (můžu jít pouze do plusu v ms a to problém jen prohloubí)
Nastavení v tv PCM - nic
Nyní jsem hodinu nastavoval tv po uvedení do továrního nastavení - nic!

Už vážně nevím, co ještě zkusit. Můžete poradit co ještě vyzkoušet? Nechci se zase vracet k cinchům.

Děkuji moc všem za rady a tipy.
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 18. 5. 2023 13:02

Co tam máš za grafickou kartu? Mám to takhle x let už od dob GTX470 a zpoždění zvuku jsem nikdy nepozoroval, ani na ntb, kde jsem měl kdysi nějaký radeon. Trochu blbá otázka - používáš jako zvukovku opravdu stejnou grafickou kartu, jako na hraní, nemáš to omylem v integrované?
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Harrystr 18. 5. 2023 15:20

Tak jsem ještě zkusil různé HDMI vstupy s je to stejné, je to stejné i když jsem tam zkusil připojit ntb. Grafiku mám GTX1070 a mám to zapojené do ní
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod Harrystr 19. 5. 2023 17:06

Už jsem vyčerpal snad všechny možnosti. U ntb to dělá taky. V televizi jsem prokombinoval všechna možná nastavení a prostě nic nepomáhá. Nemůže to být kabelem? Sice jsem vyzkoušel celkem tři, všechny v cenové relaci 150-200kč ale všechny přenesou obraz bez znatelného zpoždění (při hraní) tak proč sakra ne zvuk. Ze srandy možná zkusím objednat něco takového https://www.datart.cz/kabel-audioquest- ... PoQAvD_BwE aspoň ho můžu vrátit když to nepomůže. Už mě nenápadná fakt nic jiného než ten kabel.
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 5. 2023 06:46

Tak to netuším, mám tam normální kabel a buď jsem úplně hluchý a slepý, že to nevnímám, nebo to funguje ok. Hraju teda převážně jenom World of Tanks, ale mám tu třeba i Doom Eternal a nikdy jsem si toho nevšimnul. Mám to nastavené jako duplikované zobrazení, ale i když vypnu primární monitor (displayport), a jedu přes projektor, kdy jde všechno přes AVR, tak je to taky ok.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Harrystr 20. 5. 2023 10:03

Tak mám ještě jeden poznatek. Když nastavím, aby šel zvuk z reproduktorů tv a nastavím režim standard (změněno z herního režimu) tak je zvuk v pohodě. Toto lze nastavit pouze, když je nastaven zvuk z reproduktorů tv. Když to ale pustím do kina, tak je tam opět prodleva, sice o něco menší ale je tam pořád. Přitom ale když se koukám na tv na youtube nebo třeba hbomax a zvuk mám přes kino tak tam vůbec žádné zpoždění není. Tak už vůbec nevím. Už jsem se radoval že mám vyřešeno a prd. V nastavení receiveru mám všechno, co se týče synchronizace zvuku a videa buď na auto nebo 0ms. Lipsync ON. Nevím, jestli by tohle řešil lepší hdmi kabel z kina do tv. Když ale youtube atd. hraje přes kino v pohodě...
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 5. 2023 10:12

Kde to nastavuješ, na AVR, nebo v PC? Já to mám čistě takhle, nemáš tam nějaký dodatečný zvukový soft?

onkyo_konfig.jpg
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Harrystr 20. 5. 2023 15:28

Všechno nastavení jsem prováděl přes AVR. Tohle co jsi poslal ten screen, k tomu se na pc vůbec nedostanu. Jen že tv lg je nastavena jako výchozí a to je vše. Nejsem teď u toho, klidně udělám nějaký screeny až budu doma a pošlu to sem. Dostal jsem k tomu cd, ale tam byl jenom manuál, ale radši se ještě podívám. Nemám mechaniku, mám ji někde zahrabanou ve sklepě, ale pokud by k tomu nějaký soft byl, určitě bude stáhnutelný bez potřeby cd. Až budu doma mrknu na to ještě. Zatím díky.
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 5. 2023 15:38

To je divné, to sem pak dej, co vidíš ve windows. K audiu v grafice žádné extra ovladače nejsou, proto jsem se ptal, co tím myslíš.

Hele, a nemáš Ty to HDMi zapojené PC -> TV -> AVR? To bys měl mít PC -> AVR -> TV, pak tam uvidíš jako výchozí tu yamahu a tv jen v případě, že ji zapneš (ale pořád to bude mít prostorovou konfiguraci a bude to hrát z kina, jenom pozná, že za receiverem je něco dalšího).
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Harrystr 20. 5. 2023 17:07

No mám to zapojené pc - tv - avr. Když jsem to měl zapojené pc - avr - tv, tak se zase připravím o kvalitu obrazu, protože avr umí jen 60hz při 4k a já používám 4k při 120hz. Někdy včera jsem to takhle zkusil zapojit, abych vyzkoušel zvuk, ale ikonku zvuku jsem měl škrtnutou. Neměl jsem moc čas, tak jsem to moc neřešil. Zapojil jsem to zpátky (pc - tv - avr) a ani pak mi nešel zvuk (škrtlá ikonka) a musel jsem přeinstalovat ovladač grafiky. Zkusím si s tím ale ještě pohrát, ale trvale to používat nemůžu kvůli 60hz obnovovací frekvenci. Kdybych nehrál, asi by to nevadilo, ale takhle jo. Pošlu sem pak ty screeny. Zkusím ještě dnes, ale spíš až zítra.
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 5. 2023 18:30

Tak to se obávám, že se toho zpoždění nezbavíš, protože na vině je ta televize mezi tím. Pokud máš PC, na kterém hraješ ve 4k/120Hz, tak k němu nekupuj AVR za 8 tisíc :)

Ještě to můžeš zkusit propojit PC - AVR optikou.

edit: vždyť jsi psal, že máš GTX1070, takže k tomu máš připojenou ještě konzoli, nebo jak?
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Harrystr 20. 5. 2023 20:12

No když jsem to pořizoval, tak mě nenapadlo, že to nebude fungovat přes hdmi do tv. Do gtx1070 mam připojený hdmi kabel a druhý konec do tv. A pak mám výstup z avr do tv. Zkusil jsem teď připojit stb - avr - tv a je to v pohodě. Pred tím to taky haprovalo.

Jak ale propojím pc s avr, když v pc na desce mám zdířky na 3,5mm Jacky (ty barevný) a na avr cinche? Optiku má zase jen avr.

Ještě mě napadlo, ale ještě se mi nepovedlo to propojit, je vést zvuk přes zvukovku na desce přes hdmi do avr. A zvuk bych měl přímo ze zvukovky ne z graf. karty... to by teoreticky mělo jít taky. A obraz jako teď pc - avr
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 5. 2023 20:31

Myslel jsem tím, jak můžeš hrát střílečky ve 4k a 120 FPS na kartě, jako je GTX1070? Pokud máš procesor s integrovanou grafickou kartou, tak bys ho jako zvukovou kartu použít mohl, to by mělo fungovat.
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Harrystr 20. 5. 2023 21:57

Dobrá poznámka. Jde mi hlavně o práci v samotném windows. Na 4k je to krásně ostré a se 120hz i krásné plynulé. A když už to ta tv umí, proč se o to ochuzovat. Plus hraju starší fps hry jako třeba half life (moje srdcovka) a tam více fps při online hře je prostě lepší.

Takže musí být integrovaná grafika v procesoru, aby to fungovalo při zapojení do desky? Mám xeon a ten integrovanou nemá..
Harrystr
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 5. 2023 22:20

Jasně, pak to znát je. Ano, pokud nemáš integrovanou grafiku v procesoru, tak z toho HDMI/DVI na desce nic nedostaneš.

Ještě mě napadlo, co všechno má ta GTX grafika za konektory, možná by mohlo zafungovat poslat to najednou do TV i AVR jako duplikovaný výstup. Buď dva HDMI, nebo pak je kabel DisplayPort - HDMI, případně DVI - HDMI.
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Další stránka