TV Box (chromecast, apple)

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod holkoun 2. 8. 2023 12:50

Ahoj,
mam televizi Samsung UE55j6282 https://www.mall.cz/televizory/samsung-ue55j6282. Neni moc duvod ji vymenovat, ale potrebuje "update".

Pro deti pouzivam streamovaci sluzby - ale je to model tusim konec 2015/16, takze z aplikaci je tam jen Netflix a Amazon Prime. Aplikace na HBO a Disney+ nejdou ani stahnout, takze to resim koukanim pres notebook napojeny pres HDMI

Vm, ze je tu podobny dotaz je i zde: viewtopic.php?f=1705&t=1327612&p=13515300&hilit=chromecast#p13515300 , ale chtel bych neco, co lze ovladat i ovladacem (nejen mobilem).

Idealni by bylo neco ve formatu flashky (aby to nebylo videt). Ale priorita je kvalita za rozumnou cenu. Pozadavek "flashky" je spis manzelky - vadi ji, kdyz pod televizi neco je:-).

Koukal jsem na chromecasty, homatics, apple tv ale uprimne nevim, na co se mam soustredit.
Cilem kazdopadne je maximalni jednoduchost ovladani: tedy zapnout zarizeni, zapnout aplikaci (po predchozim stahnuti a instalaci) a koukat.
System (tedy IOS, android...) je mi jedno.

Dekuju,
Pavel
holkoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juraj08 3. 8. 2023 04:58

Ahoj, mam ten isty "problem". Skusil som android-y ale isli z domu. Apple TV je predsa len jednoduchsie na ovladanie s malym ovladacom, ktory zase nie je problem "stratit" , ovladac sluzi zaroven skoro ako trackpad ...Homatic so svetiacim pruzkom v noci svieti ako lampa, neviem ci to uz softerovo vyriesili, preto siel z domu a paradoxne som mal na nom polovicnu rychlost oproti ATV, kedze mam aj zbytok Apple, volba bola jasna ale pozor, nepripojis externe zariadenie iba TV, vlastne to ani netreba v dnesnej dobe.. PS: Hry nehram...manzelka si tu krabicku mozno ani nevsimne ��
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod pjuricka 3. 8. 2023 17:58

Android je otevřenější, lze přidat
apply a libovolnou streamovací sluzbu Chromecast s Google TV je OK, ale má jistá omezení. NVidia Schield je luxus, ale už starší zařízení.
pjuricka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j.ch 4. 8. 2023 19:28

Lepší než Chromecast s Google TV je asi Nokia Streaming Box 8010.
j.ch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 4. 11. 2023 15:32

Mám Nokia Streaming Box 8000 a je vážně skvělá. Funguje svižně.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 5. 11. 2023 12:56

Nokia Streaming Box 8010 je parametrovo lepsia, ako Chromecast s Google TV - ma viac pamate, LAN, vacsie interne ulozisko.

Kazdppadne s Chromecast s Google TV som doteraz nemal ziadne problemy, mam ho od zaciatku ako vysiel a nahradil som nim Chromecast 4K a Mi Box S.

Odskusane mam SledovaniTV, Horizon, Skylink, Voyo a skoro vsetky zahranicne streamovacie sluzby a vsetky funguju bez najmensich problemov.
Co sa tyka streamovania filmov z NAS cez wifi6, bez problemov zvlada 4k s bitrate 140-150 mbps. Najlepsie funguje Vimu Media player.
Nova a MX Player s FullHD filmami bez problemov, niektore 4K sekaju, ale je to otazka aplikacie a kodekov a nie vykonu zariadenia, kedze Vimu Media Player prehra vsetko bez sekania.
Kodi funguje tiez, ale ten nepouzivam.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 5. 11. 2023 20:54

Tak jsem si dnes nainstaloval Vimu Media player a nenačítá mi externí titulky. Oproti NOVA Video Player, ten je načítá bez problému. Nevím kde je problém. Obrazově ovšem Vimu parádní.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 11. 11. 2023 00:21

petison > mne sa externe titulky vzdy objavia na vyber, len subor s titulkami musi mat rovnaky nazov ako mkv, avi a pod.
A v menu Settings -> Subtitles musi byt vypnuta polozka High Quality Subtitles. V opacnom pripade su na vyber len titulky vlozene do mkv.

V Nova playeri je to pohodlnejsie - daju sa vybrat externe titulky z disku, alebo si ich stiahnut z Open subtitles, Nova player nasledne premenuje subor s titulkami, aby mal rovnaky nazov ako film. Toto vo Vimu media playeri nejde. Ale ja si aj tak vzdy stiahnute titulky hned premenujem, aby ich kazdy player vedel automaticky nacitat.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 12. 11. 2023 09:55

Název mám stejný. High Quality Subtitles vypnuté a stále nefunguje. Přehrávám po síti z počítače. Nechápu proč to nejde.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 12. 11. 2023 10:54

Serviio… umí “vypálit” titulky do filmu. Bylo česky a pro základní použití zdarma.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod petison 12. 11. 2023 14:06

Koukám, že nejsem sám komu nefungují titulky u Vima Media player:
https://forum.jellyfin.org/t-android-tv ... ot-working
nebo:
https://github.com/NineWorlds/serenity- ... /issues/69

Zlatý NOVA Video Player a zdarma.
petison
Mírně pokročilý