NOKIA STREAMING BOX 8010 (8000)

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kuki19 2. 10. 2023 20:34

zdravím
má niekto skúsenosti s týmto boxom? na stránkach píšu, že vie nahrávat živé vysielanie, ale vie nahrávat aj ked práve nepozerám? rôzne IPTV majú funkciu nahrávania do cloudu a len na mesiac... zhánam box, ktorý mi dokáže nahrávať seriály či už na externý hdd, alebo na usb -čko. vie mi niekto poradiť poprípade iný box, s ktorým by to bolo možné?
dakujem
kuki19
Junior

Odeslat příspěvekod spyko 4. 2. 2024 09:48

Ahoj
hledám někoho se zkušenostmi s nokia 8010 box,recenze k streamview dvb-t2,momentálně je nedostupný ,ale seženu ho,má to někdo odskoušeno?,jde tam vložit jiný dvb-t2,např.homatix,k tomu prosím vodafone tv,jakákoliv zkušenost bude k dobru,děkuji
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cormack 19. 3. 2024 09:22

Zdravím,
nemáte někdo náhodou zkušenosti s použitím kvalitnějšího napájecího zdroje?
Děkuji.
cormack
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 19. 3. 2024 18:38

@cormak
A aky je dovod menit ten zdroj?
Mal som 8000 teraz ju pouziva vnuk a 8010 mam doma, no nikdy som nemal pocit ,ze by box postradal kvalitnejsi zdroj.
Alebo je daco o com neviem ?
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p.david 20. 3. 2024 19:07

kuki19 píše:zdravím
má niekto skúsenosti s týmto boxom? na stránkach píšu, že vie nahrávat živé vysielanie, ale vie nahrávat aj ked práve nepozerám? rôzne IPTV majú funkciu nahrávania do cloudu a len na mesiac... zhánam box, ktorý mi dokáže nahrávať seriály či už na externý hdd, alebo na usb -čko. vie mi niekto poradiť poprípade iný box, s ktorým by to bolo možné?
dakujem

Mám 8000 a o funkci nahrávání nevím. Ani manuál pro 8010 možnost nahrávání nezmiňuje. Řekl bych, že nahrávat umí jen 6000.
N620->OT Easy->N3110->6150->6210->6310(i)->6600->6230->6230i->N70->N73->N82->BB 9000->BB 9600->iPhone (2G)->Nexus S->Xperia Z->Xperia Z3 Compact->S8->S9->S10+->S20+->S22->S23->
p.david
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom1122 21. 3. 2024 18:51

Na Android TV a Google TV to asi nepůjde.Jedině najít nějaký appku pro nahrávání na mobilu,tabletu a poté vybrat nějaký,,čínský noname ,, Box s ,,telefonim Androidem. Třeba něco z těchto...
https://www.huramobil.cz/vybrali-jsme-p ... /blog-938/
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod spyko 24. 3. 2024 07:29

Zdravím,mám nepěknou zkušenost s Kodi,při přehrávání filmu z usb mi tam běhají duchy v tmavých scénách,přešel jsem do VLC a je to mnohem lepší,pravdou je,že mi pomalu ale jistě dokonává Sam 55.nu 8002,má odslouženo ,vyměnil jsem i hdmi za 2.0,no chtěl sem aby sam.ještě rok vydržel,jede 18h denně,ale když nebude zbytí,podívám se po nové 100hz,děkuji za pomoc!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spyko 12. 5. 2024 23:26

D.Večer,chtěl jsem poprosit zkušeného s nokií 8010,stáhnuté filmy se mi po spuštění nezobrazují,ani v kodi,ani VLC,po nahrání a znovu vložení USB zůstává staré nahrané,nové se nezobrazí,zustavá i vymazané,pomáhá jedině tvrdý restart-odpojení od sítě,USB SE PŘENAČTE,pak je vše v poho,knihovna je vypnutá,myslím,že jsem vše prolezl,na stahování používám PC,přehazuji USB-děkuji za pomoc.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 13. 5. 2024 17:24

Mají Kodi a VLC povolen v Oprávnění přístup k úložišti?
Jinak mě nic nenapadá...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod spyko 13. 5. 2024 19:32

Právě ,že jsem přístup ke knihovně stopnul,z vnitřní paměti to nic nebere-aspoň to není vidět,tak kde se to zašívá,i tak by se mělo USB pokaždé po zapnutí načíst,nebo ne?děkuji.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 13. 5. 2024 19:39

Počkej, počkej- ty řešíš stahování filmů v Kodi pomocí nejmenovaného českého doplňku?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod jito 14. 5. 2024 14:22

Tak jsem v praxi ověřil tvůj problém.
Nokia nahrává pouze na interní paměť. Pokud o tom něco vím, tak to je vlastnost Android systému a neuděláš s tím nic. Řešení je pouze takové, že do Nokie nahraješ Coreelec. Buď uděláš flash pameti a tím přijdeš navždy o Android, nebo používat dual boot- tedy vybírat při každém startu do čeho chceš nabotovat.
V doplňku jsem si ověřil stahování do interní paměti Nokie- není problém s uložením do složky Download a následné přehrání je také bez problémů.
Resumé je takové, pokud jsi chtě něco stáhnout na flash a přehrát to pak v jiném zařízení, tak smůla.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod spyko 14. 5. 2024 16:45

Děkuji,si mě nepotěšil,ale vynechme android,smířím se,jelikož jsem už dědek tak nemůžu spolknout ten VLC,proč při zapnutí nokie nepřečte nové nahrávky,buď mám něco špatně,nebo to tak je a nezbývá než tvrdý restart,ještě jednou dík.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 14. 5. 2024 20:47

No ten Coreelec sice som ho instaloval podla navodu tak to bolo vzdy 50:50.
Cize ziadna vyhra.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lord de Wolf 16. 5. 2024 13:46

Dobrý den, dotaz na odborníky z AV Mania:

Sestava je následující:
TV - letitá Philips 65PUS6162/12 (Dolby Audio, DTS 2.0)
Soundbar - Samsung HW-M360/EN (Dolby Digital a DTS) + zadní bezdrátové satelity = připojené přes optiku do TV.
Androdbox - Nokia 8010 → přes HDMI

S O2TV běhá všechno OK, ale když chci pustit nějaké 4k filmy s vysokým bit rate (60-80gb soubory), které mají Dolby Vision /Atmos, tak... Obraz barvu nezmění (přehrávač KODI 21), frčí OK, ale zpožďuje se zvuk... Co s tím? když v KODI vypnu "povolit průchod" tak to jede OK, ale zvuk je takový "plochý" ... Je to tím, že TV je stará "čuba" a nezvládá daný kodek - proto je to opožděné?

Díky za rady a tipy. Wolf
Lord de Wolf
Kolemjdoucí

Další stránka