Ahoj, vyzná se někdo v zapojení televizní antény pro příjem dvb-t2 signálu nebo má zkušenosti, kdo by mi zodpověděl pár věcí?
Za pár týdnů by k nám měl někdo přijít namontovat antény pro příjem televize co by měl zvládnou 5 TV. Protože úplně nechci, aby po celým baráku lezl cizí chlap, chtěl bych si minimálně v patře provrtat skrz strop díru na půdu pro koaxiální kabel a zrovna i síťový kabel na internet, který bych chtěl dát do zdi.
Zajímalo by mě proto pár otázek:
1)Jaká je kvalita obrazu v porovnání se satelitem nebo iptv, bude mít anténa podobný bitrate jako u satelitu, iptv má prý horší kvalitu co jsem někde četl.
2)Jaký kvalitní koaxiální kabel pořídit, jde něco kvalitního koupit už i s konektorama nebo jenom bez? Potřeboval bych cca 20-30m na jednu místnost.
3)Jakou chráničku kabelů/tunel do zdi pořídit, abych po zazdění mohl kabely třeba za 15 let vyměnit a nemusel zase dělat drážku do zdi?
4)Půjde koax. kabel a síťový kabel od internetu zapojit do takové společné zásuvky, aby všechno fungovalo jak má?
Něco takovýho:
https://www.hornbach.cz/p/datova-zasuvka-schneider-electric-sedna-sdd111469t-1xrj45tv-bila/12014884/
5)Zpoždění vysílání u živých vysílání přes anténu vs satelit vs iptv (např. MS v Hokeji) Když jsem sledoval MS světa v hokeji přes ivysílání nebo iptv proti kabelovce byl rozdíl i kolem 1 minuty.
Díky za rady.