Kupa digitalneho satelitneho kompletu

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Eross 2. 12. 2005 09:34

Z dovodu platenia koncesionarskych poplatkov,ktore su coraz vysie a vysie som sa rozhodol ze kupim nejaky satelitny komplet.Behom 1 roka poripade 2 by som ho splatil a sledoval TV uz zadara.
Takze potrebujem nejaky vybrat ktory bude digitalny,prabola s motorom aby som nemusel chodit na balkon a otacat ju :-) ,chytala by slovenske a ceske programy no a jej cena by mohla byt primerana t.j tak do 15 000sk co by uz bolo asi maximum ale rad by som don investoval tak 10 000sk :-)
Problem je vtom ze teraz neviem ci su potrebne aj tie karty kupovat,pretoze som navstivil kamosa co ma doma satelit a ma aj karty na ceske a slovenske programy lenze momentalne mu tie programy idu aj bez tych kariet no a 1 karta stoji 5000sk takze neviem ci to bude potreba kupovat...
Ak mate niekto skusenosti stym,alebo ste nedavno riesili taky isty problem tak sa snim somnou podelte.Diky moc

sry mod/admin ale tejto temy na smetisku by bolo asi zbytocne,ked sa tu riesia aj repraky ako som si vsimol...
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Junior

Odeslat příspěvekod tulino 2. 12. 2005 10:03

Eross píše:Z dovodu platenia koncesionarskych poplatkov,ktore su coraz vysie a vysie som sa rozhodol ze kupim nejaky satelitny komplet.Behom 1 roka poripade 2 by som ho splatil a sledoval TV uz zadara.[/i]

koncesionarske poplatky zatial hore nejdu, teda aspon o to neviem.
Podla zakona ich platis nie za pozeranie, ale za vlastnenie TV primaca/cov (ako fyzicka nepodnikajuca osoba iba za 1 primac)
nepleties si to s cenou za kablovu TV ?
tulino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eross 2. 12. 2005 10:09

Vlastne mas pravdu ide o platenie tej kablovky...
Koncesionarske polatky je nieco ine,sry za zavadazanie ale po culej noci neviem co pisem :-)
Takze nejake konkretne satelity by ste mohli nahadzat nech zacnem vyberat-chcem to do vianoc....
Eross
Junior

Odeslat příspěvekod tulino 2. 12. 2005 10:21

na http://www.satcentrum.sk/ najdes banner na komplet vratane SK a Cz kariet ((nejde mi nakopirovat odkaz)
je to asi jednoduchsie riesenie, no funkcne
pozor, ceske stanice migrovali na iny sat, tak neviem ci bude fungovat riesenie s twin (konvertor určený pre príjem dvoch družíc vzdialených od sebe 7° (napr. Astra + Hotbird, alebo Astra 23,5st a Astra 19,2st) jedným prijímačom)

apropo aj ja podobne premyslam, ale aj z ineho dovodu:
42" plazma a signal z UPC nic moc,
predsa len z digitalneho zdoja to je podstatne lepsie (aspon co sa tyka obrazoveho sumu, duchov, kontur, ostrosti ...)
tulino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eross 2. 12. 2005 14:07

Hmm.Tie stranky som si poprechadzal ale ja by som bol radsej kto uz ma doma nejaky ten satelit a dal aj nejaky ten TIP pretoze ja som z toho tak trochu jelen...
Satelit som vlastnil pred 5 rokmi a tam mi netrebalo ziadnu kartu-sledoval som bez problemov,neviem ci aj SJ/CZ programi ale asi nie ked to oni vtedy este nevedeli co to je-mozno sa mylim neviem,teraz riesim kupu satelitu nie kedy kto a ako zacal vysielat.
No ako tak zistujem tak motor sa kupuje aj zvlast,takze tam problem nebude to kupim aky bude pasovat a co najlacnejsi :-) neriesime uz...
Teraz uz len aky satelit kupit,pozeram prave na 1 co je TU ten druhy za 8000sk
A maju tam aj karty,lenze pre prijem SJ a CZ programov budem potrebovat 2 karty ak sa nemylim,alebo existuje aj 1 co zahrna tie vsetky?Pytam sa preto lebo 1 karta nap. na SJ programy stoji 4000sk a na CZ 4500sk co do kopy vychadza okolo 16500sk...
Len tych 16 500sk je uz ozaj vela a za neznackovy hmm..radsej by som bol rad keby to bolo menej tych 10/12/15 000...
Nejake navrhy a TIPY?
Eross
Junior