Set-top-box ako to funguje?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod klavzam 31. 1. 2006 08:55

Uz som sa sice pytal v "pokeci" k clanku o prechode na digitalne vysielanie, ale aj tak mi to nie je jasne. V podstate mi teraz pripada, ze kupovat DVD HDD rekorder je zbytocne, lebo po prechode na digitalne vysielanie mi bude naprd, lebo zo set-top-boxu dostanem len jeden program sucasne a budem musiet nahravat to co pozeram (a opacne). Neexistuje nejaky prevodnik, ktory ma vystup vsetkych prijimanych digitalnych stanic ako analogove?
vdaka za vysvetlenie
klavzam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod djadja 31. 1. 2006 10:00

Zdravím,
obávám se, že to jde jedině přes dvoutunerový DVB-T přijímač nebo více přijímačů.
djadja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JRD 31. 1. 2006 16:15

Máš pravdu rekorder bez DVB určitě nekoupím,chce to tlačit na prodejce.Mimochodem nemám zájem o DVB-T ale o DVB-C protože mám kabelovku.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 9. 2. 2006 23:11

Je to opravdu hloupost, kup si hdd rekordér s nativní podporou DVB-T. Tam je i ta výhoda, že se to ukládá bezztrátově. (=stejná kvalita, jako kdyby ses na to koukal přímo v TV)
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lolofon 10. 2. 2006 10:38

o set-top-boxoch zatial nic neviem, ale predpokladam spravne, ze sa to pripaja na SCART alebo nejaky kompozitny vstup ? Vystupom zo set-top-boxu je signal konkretneho programu (ako vystup napr. z DVD), nie cele pasmo v "lepsej" kvalite, ano ? Inak povedane, pri pouziti set-top-boxu sa tuner televizora neuplatnuje ?
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 10. 2. 2006 16:18

Funguje to naprosto stejně jako satelitní přijímač.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod RadoK 10. 2. 2006 18:50

Akurat dnes som cital o dig. settopboxe, ktory ma dva tunery (pre TV a pre nahravanie), pricom sa da na neho napojit hocijake USB zariadenie, kde sa nahravka moze ulozit. Je to pripojitelne do siete. Stoji to pod 10 tis. CZK.
Teraz uz tiez vaham, ci sa mi oplati kupovat dvd rekorder s hdd. Mozno mi fakt staci nejaky bez hdd, len aby som sa nejak dozil rozsirenejsieho dig. vysielania.
RadoK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oops! 10. 2. 2006 19:03

Je to trošku out ... nevíte (pokud nějaký vůbec existuje) který set-top box můžu připojit do TV i do PC (USB)? Prostě aby měl dva výstupy, abych nemusel kupovat zvlášť přijímač pro PC a zvlášť pro TV.
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nunas 10. 2. 2006 20:48

nekde u odbornych prodejcu teto techniky jsem to videl myslim ze na http://www.parabola.cz a nejaky prodejci co tam inzerujou
Blázen má pestrej život
nunas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hans216 10. 2. 2006 20:54

Já mám taky jeden dotaz. Jak probíhá přepínání mezi kanály přijímané set-top-boxem-musím přepínat pomocí dálkového ovladače k STB nebo jako obyčejně televizním?
hans216
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 10. 2. 2006 22:46

Televizi dáš na AV a na STB přepínáš kanály. Podobně je to při zapojení s videem.

MK
mapupsa
Junior