DVB-T - Ve zvuku občas "dzinká"

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod m.folprecht 4. 3. 2007 18:47

Mám Technisat Digipal 2. Někdy mám problémy se zvukem. Ve zvuku občas "dzinká". Problém ale pozoruji pouze na Multiplexu A. V Multiplexu B je to všechno OK. Úroveň signálu mám okolo 60% a kvalita se větsinou blíží ke 100%. Jsem z Prahy - Černého Mostu a televizi příjmám na standardní venkovní anténu (síto). Zkoušel jsem i jiný settop box (Genius) a se zvukem jsem úplně stejné problémy. Navíc jednou v nějakém hypermarketu měli na televizích puštěnou digitální televizi a problém se zvukem jsem tam zaregistroval taky. Neví někdo čím to je?
m.folprecht
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JendaLinda 4. 3. 2007 20:13

Objevuje se problém u všech programů nebo jen u některých? Problém může být způsoben nedostatečným datovým tokem u některých programů, MP2 128kbps již zvuk slyšitelně zkresluje.
Viz: http://www.digitalnitelevize.cz/informa ... lex-a.html
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Obyvatel 4. 3. 2007 20:19

Bezny jev, DVB-T je podstatne mene kvalitni nez analogovy signal. Multiplex A pouziva variabilni datovy tok, takze je jeste prisernejsi nez napriklad Prima na B.
Obyvatel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.folprecht 4. 3. 2007 21:18

Určitě to dělá CT1 a Nova, na CT4 je občas slyšitelné zkresleni v podobe jakého si 'mumlani' nebo 'mluvení přes něco' nebo jako bych to nazval.
Jde to nějak řešit nebo je problem u zdroje?
m.folprecht
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 5. 3. 2007 10:37

variabilní datový tok nemá se zvukem nic společnýho
KillerZero
Mírně pokročilý