Zkusenosti s O2 TV

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dog 10. 1. 2008 01:42

mozem odpovedat. kupil som (v Rakusku samozrejme - o 12000 lacnejsie) full HD Samsung 40M87. Zaroven mam O2TV Zabava + O2TV Kino Plus + O2 "dobrovolna" pevna linka + O2 ADSL 4mbit :)

Objednavka vybavena rychlo, zapojenie do tyzdna. Na podpore obcas problem, no jasne, je to komunisticky podnik. Najvacsi problem bol, ze ja som chcel router s WiFi. Oni mi ale nemohli zmenit objednavku. Jedine stornovat. Tak ju stornovali a napriek tomu mi dosiel cely balik. Potom som si siel do predajne pre router s WiFi. Chvilu ma presviedcal predavac, ze samostatne WiFi je lepsie a za par korun si ho mozem kupit... Ale ja som chcel samozrejme dotovane WiFi od O2 :) A nepotrebujem mat 2 zariadenia separatne. Navyse ten router DLink s WiFi je normalny kvailtny produkt. Na starom CRT telkaci (55cm) som bol prekvapeny peknym obrazom. Po upgrade na fullHD LCD (100cm) som uz mohol konecne precitat textove informacie na obrazovke :) No a kvalita ta ista, proste taky nedetailny rozmaznuty obraz prijemny na pozeranie z 3 metrov. Necakajte od toho zazraky ale je to pozeratelne a vraj je kvalita lepsia nez u konkurencie - digi a upc. CT HD a NOVA HD je na tom este lepsie. Ale ak sa budete snazit vychytavat chybicky v obraze... tak sa nezastavite, pretoze aj DVD vyzera na fullHD trochu nedokonalo! Sum z upscalingu, kompresne artefakty, problematicke rychle pohyby. Ale opakujem je to v pohode pozeratelne. Rozhodne doporucujem fullHD, HDready TV su vyhodene peniaze. Blueray klope na dvere a hrat PC hry na fullHD TV je fantasticke. Pri HDready ste limitovani o 2 roky si budete buchat hlavu o stenu. Inak vsetky vstupy idu cez HDMI, aj zo settopboxu O2, kde sa tymto prestane chviet obraz. Ten sa chveje cez SCART. Aj ked iba SCART prenasa teletext a na mojom TV je PIP-ovatelny, napriek tomu to chcem cez HDMI. Teletext (plny stupidnych reklam, vid Nova) je aj tak zbytocny, ked existuje EPG. Poznamka: settopbox prenasa cez HDMI maximalne 1080i. To ale bohate staci na HD programy, ktore su tusim(?) vysielane asi tak v kvalite DVD..
dog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dog 10. 1. 2008 01:45

chcem sa spytat: vysiela O2 niekedy Dolby audio? to znamena priestorovy zvuk.
dog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matluba 11. 1. 2008 06:26

O2 nikdy nic nevisílalo (až na O2Info) záleží na tom co jim pošlou televizní společnosti, takže HBO když ma v té ukázce pred filmem DL tak ti to prostorově pujde , pokud máš STB propojenej optikou do DVD nebo kde máš 5.1
matluba
Junior

Odeslat příspěvekod Danile 24. 1. 2008 10:45

Balík na poště jsem měl dva dny po odeslání objednávky (Trio) :D . Pak jsem byl zklamaný z toho, že podle manuálu k O2TV nelze spustit teletext při použití HDMI výstupu ze STB. Navíc se mi ho z tohoto výstupu nepodařilo ano rozchodit. A co mi také vadí je, že když vypnu STB i TV a znovu zapnu, stahují se mi programy a TV "naběhne" do menu asi až po minutě. Myslel jsem si, že je to chyba, ale technik mne z omylu rychle vyvedl.
Danile
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 26. 1. 2008 23:22

Dřív bylo zapínání rychlejší..teď to bohužel trvá.
Ohledně HDMI - funguje. Teletext jsem nezkoušel, nevyužívám a už to před HDMI nemám propojeno :mrgreen:
beat
Junior

Odeslat příspěvekod Neroslav 27. 1. 2008 13:15

Přes HDMI nejde pouze videoteka
Neroslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KadelH 1. 2. 2008 18:50

matluba píše:O2 nikdy nic nevisílalo (až na O2Info) záleží na tom co jim pošlou televizní společnosti, takže HBO když ma v té ukázce pred filmem DL tak ti to prostorově pujde , pokud máš STB propojenej optikou do DVD nebo kde máš 5.1e/quote]
O2 přenáší zvuk pouze ve stereu! Ovšem - pracují na tom...
KadelH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdeny13 5. 2. 2008 14:18

Mám problémy s propojením přes HDMI - žádný obraz ani zvuk!Přes scart v pohodě. Možná je to typem TV(Sony KDL 403500x) nebo špatným nastavením STB???Díky za radu.
Zdeny13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suvel 5. 2. 2008 15:06

V setupu STB je to třeba nastavit.
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdeny13 7. 2. 2008 19:40

Bohužel ani po nastavení STB - nastavil jsem 1080i... nic,černá obrazovka.Zkoušel jsem se domluvit telefonicky se s odborníky s O2,ale měl jsem zřejmě smůlu na přítomného pracovníka.Ten mi sdělil,že je to klidně možné,přímo pravděpodobné.Tak nevím,co s tím...Možná by pomohl podrobnější návod,jak STB nastavit.Dík,Z. :(
Zdeny13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yuki86 21. 10. 2008 20:14

nevíte někdo jak používat O2TV s jiným routerem?
yuki86
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 10. 2008 10:41

jak to myslíš? router si můžeš k settopboxu připojit jaký chceš
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yuki86 26. 10. 2008 15:41

me to prave nefunguje pouzivam router tp-link td-8840b, chvili to jelo ale sekalo se to, na technicke podpore o2 mi rekli ze jiny router pouzit nemuzu, jde to nekomu pres jinej??
yuki86
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KubbY 1. 12. 2008 11:18

No musi byt nakonfigurovany od O2 pro IPTV, bezne zakoupeny router bez konfigurace je te k nicemu...
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 12. 2008 20:31

KubbY když se zvolí dobrý router s dostatečnými parametry, co je třeba nakonfigurovat, když O2 to zvládne - user ne.... ne? :shock:

Co tam bude muset být. Bude třeba, aby router podporoval možnost priority určitého typu paketů IPTV? Bude třeba vymezit propustnost pásma a vymezit jej tak, aby případná další komunikace (stahování, net, VoIP) neovlivnila datový tok? Nastavit tedy jakýsi bandwidth management?
Co dalšího? :-))

Nebo výše uvedené, mnou napsané, je totální blbost?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka