martin.doc píše:HD pozerám a nahrávam na DM 800 HD / sat.príjmač MPEG 4/, zadarmo sú v Basicu len Voom a NG, Filmbox HD je za ďaľší príplatok 147,00 Sk.

. Čiže za prístroj 199 Sk +Filmbox HD 147 Sk a bez HDD plus základ, no to je sila. Už len z princípu to nie som ochotný platiť. Veď dnes ponúkať zákazníkom prístroj bez HD alebo bez HDD, keď ostatní provideri po celej EU ponúkajú inú kvalitu je od UPC neuveriteľné prehliadanie zákazníkov.
No neviem - UPC ponúka Philips DCR-9000, ktorý patrí medzi tie lepšie HD STB... Je jasné, že by ho mohli dať za menej peňazí, ale navyberáš si? Ber alebo neber. Inak pre zaujímavosť, to, čo robí UPC u nás sa deje aj inde v Európe - za poriadny STB s HD alebo HDD si musíš priplatiť všade, časy, keď si nielen Slováci mysleli, že všetko dostanú zadarmo sú dávno preč.
Uznávam ale, že je svinstvo, že UPC neumožní použiť ľubovoľný STB a vyžaduje spárovanie konkrétnej karty s konkrétnym boxom. Ono ten Philips za 199 Sk mesačne stojí normálne okolo 250 EUR, ak by si ho chcel kúpiť a vlastniť.
Celkovo v oblasti digitálnej tv u nás je to bieda - UPC, Orange, Satro a pod., všetci z nich majú menšie či väčšie nevýhody a je len na zákazníkovi, čo si vyberie. Zatiaľ ako najideálnejšie po technickej stránke sa mi javí IPBox s DVB-S vrátane Czech a SlovakLinku, no jeho nevýhodou sú rádovo väčšia počiatočná investícia (cca. 20tisíc Sk) a nemôžnosť rozviesť signál na viacero zariadení. Preto je medzi jednookými kráľom UPC, teda IMHO pre mňa najlepšia voľba...