Nova spusta HD vysielanie

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod POiNTER 10. 10. 2007 14:13

Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kukin 11. 10. 2007 19:06

Kód: Vybrat vše
seriál Pojišťovna štěstí a spravodajské a publicistické programy[/code]

hmmm kvalitní obsah 8)
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 11. 10. 2007 19:18

kukin: Zacat nejako treba :) ... takze je pravdepodobne ze najskor budu mat k dispozicii HD len zo svojich zdrojov.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beat 11. 10. 2007 19:43

Hlavně aby to taky někdo HD vysílal.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod PetrCi 11. 10. 2007 20:08

vsak HD bude vysilat O2TV - viz: http://www.digizone.cz/aktuality/nova-h ... vi-v-iptv/

akorat bych byl mockrat rad, kdyby vysilali i porady jako CSI, Lost, Prison Break, Dr. House a dalsi + filmy - kdyz na to vse davaji 16.9 upoutavky. A¨taky kdyz v usa to mohou mit v HD, proc ne u nas, kdyz na to maji odbavovaci system a moznost vysilat pres IP? - To oni ne. A hlaven mi irituje to, jak s*rou na sve divaky a nikomu neodpovidaji na maily, a kdyz uz, tak nicnerikajici odpovedi. ...

// hm...uz je zase s 16:9 formatem na DVB u novy konec.. zase zatim.. :-D

// jeste lepe - ti volové ten obraz puvodne 16.9 - pojistovna - roztahli a nejde s nim nic delat - sou z toho pekne sisatoidy teda!.... !!!

// ale na kabelovce (analog) hezky letterbox :-/ ...

// JII.: Používej, prosím, tlačítko editovat pro úpravu svého příspěvku. Díky :wink:
PetrCi
Junior

Odeslat příspěvekod beat 12. 10. 2007 15:52

A k čemu je to dobrý že to vysílat O2 TV, když ti ******(zcenzuroval jsem si to sám) nejsou schopni povolit u HDMI vyšší rozlišení než 576i. Už mě s tím fakt *****. K čemu je mi HD televize? K ničemu.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod kromec 12. 10. 2007 16:07

Jak chce O2 vysilat HDTV kdyz uz vysilani v klasickem rozliseni je u ni je nicmoc...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 12. 10. 2007 16:22

Tak jsem si akorat vsimnul, ze na NOVE se ted zacina nejak divne vyhodnocovat velikost obrazu, a jednou to je 16:9, jednou je to zase jako prtavy obraz uprostred TV, s cernymi okraji kolem dokola.

Dela to taky tak i vam? - jo, je to v ostrave na UPC.
TV klasika CRT 16:9, nejaka Thompson - do ted to bylo OK.
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 12. 10. 2007 16:28

Ivo Ferkl, technický ředitel TV Nova řekl:
Diváci, kteří sledují vysílání přes DVB-T a další sítě, které z digitálního vysílání čerpají, měli problém s přepínáním modu 16:9 a 4:3.

Toto přepínání je na TV přijímačích a set top boxech prováděno dálkově pomocí tzv. Video Indexu (VI), který je součástí snímkového zatemňovacího intervalu. Tento signál mění i režim kódovací technologie distributora sítě. Signál VI se však včera večer do koncových zařízení nedostával.V/quote]

Zřejmě mají problémy ještě nyní.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod beat 12. 10. 2007 17:27

Hej lidi...taky máte v upoutávkách kdy je obraz 16:9 "vytáhlý obraz", čili lidé jsou hubení a chybí kus obrazu nahoře a dole?

Nebo je chyba jen někde u mě? :shock:
beat
Junior

Odeslat příspěvekod fales 12. 10. 2007 18:57

Jersey II. píše:[b]Ivo Ferkl, technický ředitel TV Nova řekl:k/b]
Diváci, kteří sledují vysílání přes DVB-T a další sítě, které z digitálního vysílání čerpají, měli problém s přepínáním modu 16:9 a 4:3.

Toto přepínání je na TV přijímačích a set top boxech prováděno dálkově pomocí tzv. Video Indexu (VI), který je součástí snímkového zatemňovacího intervalu. Tento signál mění i režim kódovací technologie distributora sítě. Signál VI se však včera večer do koncových zařízení nedostával.V/quote]

Zřejmě mají problémy ještě nyní. /quote]

Tady mate vysvetleni:

http://technet.idnes.cz/divakum-tv-nova ... _video_vse

2Beat: asi mas 4:3 TV, ze?
fales
Junior

Odeslat příspěvekod beat 12. 10. 2007 19:21

fales: No to víme, že vysílají z nové budovy...vedení rozhodlo a musí se to ladit za chodu :mrgreen:

Ne, nemám 4:3 televizi. Mám 16:9 a v settopboxu mám taky nastaveno že mám 16:9 televizi.
Při upoutávkách jsou všichni hubení a logo Novy je úzké, takže je to 16:9.
Asi jsem blbej, ale prostě to nechápu :mrgreen:

edit: Takže jsem jediný, kdo má na Nově v upoutávkách a v některých reklamách "hubené lidi"? A jenom na Nově? Na ČT u 16:9 pořadů vypadá vše normálně.
No tak to se mi asi něco rozbilo

//al.ish: Spojeny přispěvky. Používej volbu Editovat.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod PetrCi 14. 10. 2007 21:55

Ach jo - mate hubene,. protoze nektere reklamy novy vysila 4:3 a nektere 16:9. Na 16:9 musite nastavit 16:9 obraz a pak naopak - nebo se na reklamy nedivejte, neprepinejte nic a potom si to nastavte na film (serial, porad..) ;-) ..
PetrCi
Junior

Odeslat příspěvekod fales 14. 10. 2007 21:59

Me se teda obraz prepina podle formatu automaticky... To by mel mit v dnesni dobe uz skoro kazdy televizor
fales
Junior

Odeslat příspěvekod beat 15. 10. 2007 11:51

No v pohodě...jen si ze mně udělejte blbce kterej nerozumí vůbec ničemu. Formát obrazu je samozřejmě 16:9, grafika je 16:9 záběr ze studia je v pohodě...logo je na svém místě. Všechno je OK, jen jsou v těch 16:9 upoutávkách na 16:9 formátu orazu občas hubení lidé.
Ale už to neřeším. Už jsem to krom O2 TV s 16:9 televizí zkusil i na DVB-T na 4:3 televizi a je to stejné, takže chyba je na straně Novy.
Děkuji za racionální diskusi. :(
beat
Junior

Další stránka