Tak dneska jsem prohodil uchycení monobloku. Na centrální LNB jsem naladil ASTRA3/23,5 na DiSEqc TONE B a na TONE A opět nic. Resp. není tam dle očekávání ASTRA 19,2, ale zase IntelSat12 ... zkoušel jsem i pootočit monoblokem a signál se u obou družic vcelku značně zlepšil ( pootočil jsem, z pohledu za parabolou, směrem proto hodinových ručiček o cca 1-1,5cm ) na opačnou stranu signál slábnul. Takže obrácením uchycení monobloku jsem nic nevyřešil.
Navíc pořád setrvává problém s naladěnou družicí ASTRA3. Prostě většina z nalezených/nascanovaných programů vykazuje 0% kvalitu ( samo včetně CZE ). Jestli je karta uvnitř nebo ne, nemá vliv. Po zasunutí karty napíše "kontrola karty" a po cca 5s napíše další zprávu "není možné dekódování" a to je vše. Černá obrazovka jen se zprávou "žádný nebo špatný signál". Na jiných forech jsem se dočetl, že některé tyto přijímače mají problém s přečtením těchto karet ( mám CSlink, neuvedl jsem-li to ještě ). Tak nevím a začínám silně pochybovat o tomto přístroji a již jsem kontaktoval prodejce.
Ještě bych chtěl poprosit, jaké by mělo být nastavení monobloku, protože to je snad jediná veličina, kde by mohla být ještě chyba.
Mám k dispozici
tento monoblok v OPAČNÉM UCHYCENÍ jako
tady.Zde jsou pak screeny sejmuté z mé TV, kde je vidět mé nastavení naladěných družic:
ASTRA3/23,5E

IntelSat 12/45E

ASTRA1/19,2E

Mrkni na to, je-li tam něco špatně, popřípadě co změnit. Budu vděčný za jakoukoliv radu. Možnosti typu LNB jsou
Standardní, Universální1,WideBand a uživatel. Toť vše.