Jeste jednou dekuji a preji krasny den.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Pánové prosím vás nejprve si skutečně něco o nastavování paraboly přečtěte toto jsou vše pouhé dohady vše o nastavení najdete na Parabola .cz horní záložka sekce ABC pak teprv můžete laborovat!!!bambuss píše:Když tu řešíte multifeed a ty Astry, chtěl bych se zeptat na jednu věc.. Do satelitní techniky nevidím, tak jsem z toho trochu zmaten.
Byl nám s pomocí odborníka nainstalován multifeed a podle toho, co se zobrazuje v přijímači (Homecast S3000CR), to bere Astru 1D a 3A. Když jsem se ale díval na přehledy na parabole, zjistil jsem, že Astra 1D už je vyřazena a vysílá jen pár nějakých nepoužitelných věcí.
Všechno tedy nasvědčuje tomu, že využíváme jen jeden LNB a programy dostupné z Astry 3A, případně 1E, kerá je taky na 23,5°E. Jsou tam, kromě českých věcí, nabídky v rámci karty T&T, převážně hromady germánských programů.
Jak a kam by se dal namířit druhý LNB, aby byl vůbec využit multifeed? Hodila by se třeba pozice, kde se dají chytit nekódované anglicky mluvící programy...
Tisíceré díky
K-o-J-a-K píše:No pravda je ta, že SAT ladím prvně a opravdu jsem nikdy nevyčetl, jaké že ty frekvence LNB mám do přijímače zadat. To že v tomto bude asi chyba mě ujistil fakt, že jakmile naladím Astra3 na ty hodnoty co vidíš na mých screenech, a pak tyto hodnoty přepíšu těmato ( 9750, 10600 ) kvalita spadne na 0%, což prakticky odpovídá skutečnému stavu. To jsem ověřil až včera k večeru a silně jsem znejistěl, proto ty screenya jsem teď tak trochu rád, že jsi mi to potvrdil.
Dneska tedy budu ladit opět a už snad silně věřím, že to bude OK. ADD ty družice na 45E ... podle tohoto nákresu je jasné, že naladím-li na středový LNB Astra23,5, tak při uchycení tak jak je na tomto schématu mi to chytne až EutelSat w2 na 16E ... tak podle logiky ( tak jak si to psal již před několika příspěvky ) když šilhající LNB přiblížím více k vertikální ose středového LNB, měl bych se teoreticky přiblít k odrazu vytoužené Astra19,2 ( to je ale opravdu jen spekulace). No a pakliže tam bude opět EutelSat, je prostě pravděpodobně chyba tam, jak píšeš v kombinaci LNB vs. offset.
Ano. Takto mi tento set byl prodán. Odkaz přímo na něj jsem tady již dával. Já si jen připlatil za AL parabolu. Jo a jak se ptáš na tu SÍLU LNB no to je tak, když někdo "umí" přkládat. To je zlý překlad, v ENG je to "Power LNB" ... tzn. napájené konvertoru přijímačem, takže to by mělo být ZAPNUTO. Pouze při zapojení dalšího přijímače do LOOP by tato funkce měla být VYPNUTA, tak praví manuál.
No a snad jsem již odhalil tedy definitivně všechny neznámé a dneska proběhne slavnostní zahájení CZE provozu. Podám odpoledne info.
KRUND píše:já mám v menu diseqc 1.0 a 1.1 a tam zadávam porty tak jsem zkusil do 1.0 dát 2 port a ten 1.1 jsem vypnul srovnal jsem monoblock podle obrázku a zkouším ladit čt24 na transpondéru 12525v27500 a chytil jsem signál ale když to zkusím zapnut napíš mě to zakodované ta čt4 má taky signál ale taky píše zakodované tak já nevím vždyt by to měli být volný programy.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků