od Bonďa 5251 12. 3. 2008 21:10
Dobrý večer. Skutečně máte mé uznání za Vaši snahu pomoci - děkuji opravdu moc. To se často nevidí. Ale bohužel:
Tento návrh je jedním ze tří kombinací Scartů o kterých jsem se už nechtěl rozvláčně šířit v závěru mé rešerše. Přepojení prvního scartu na výstup VCR z STB a přidání dalšího scartu z výstupu pro TV na STB na Scart1 TV přineslo pouze zablokování videa, ztrátu zvuku na AV-2 a na volbě AV-1 blikání a šum, který rušil i ostatní programy. Na ovladači TV se výstupy samozřejmě dají přepínat tlačítkem AV (AV-1, AV-2, AV-2S, AV-3, AV-3S, a dále volba kanálů). V případě že je video připojeno scartem k STB výstupu pro TV, na TV běží normální analogové programy přes video. Když tento scart přehodím na VCR STB a přidám další kabel (STB TV + TV AV-1) video je mrtvé, na TV je obraz z STB ale bez zvuku. V případě použití AV-2 to samé, jen ještě jede AV-2S černobíle se zvukem.
Vstup videa mohu ručně přepnout na dálkovém ovládání tlačítkem Input Selector. Když mám video připojené k STB/TV, při přepnutí se zobrazí nápis Ext. a černá obrazovka. V případě připojení scartu k STB/VCR lze video pouze zapnout, při volbě Input Sel. Ext. se nezobrazí nic, obraz bez zvuku jede dál, (video nereaguje na své ovládání) pouze při vypnutí TV problikne modrá obrazovka s bílým nápisem Ext. a -no signal.
Přesně totéž bylo u Handanu 5000 a proto jsem na radu prvního technika objednal ten lepší STB protože údajně -"je možné že jeden tuner video nepojme". Jak je asi vidět, nepojmou ho ani tunery dva. A myslím že by ho nepojalo ani tunerů deset.
Nějak se mi vtírá odpověď někoho ještě z Karnevalu na otázku proč nejde převádět filmy (zašifrované) přes pomalé USB 1.1 do PC: "To by přece bylo porušení autorských práv". Tak jestli to nefunguje i tady a videa se v digi TV nestanou zakázanou věcí.
P.S. Dal jsem si tu práci a ukecal souseda o dvě patra výš co má satelit. Přinesl jsem tam video a vyzkoušel jestli mi funguje to tlačítko Input Sel. Naběhla mi jeho nabídka, takže funguje. Je to tedy buď v Handanech, nebo začínám mít ještě takové bláhové podezření: jeden kabel Scart - ten nejdůležitější, od videa vstup/výstup do Scart2 v TV je o poznání tlustější než ty další dva a byl dodán s videem (byly dva, ale jeden jsem daroval - stačil mi jeden.) Jestli celý ten problém není způsoben neúplně obsazeným scart kabelem - to bych se střelil.