digitální vysílání vs analogový dvd rekordér

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KillerZero 12. 3. 2008 22:27

Kostičkování a výpadky způsobuje nevhodná anténa.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 12. 3. 2008 22:43

[quote="Bonďa 5251";... Mám STB Handan 6000 se dvěma tunery a HDD 160Gb. Pokud jde o nahrávání na zabudovaný HDD, soubory jsou ve formátu .HAV a zašifrovány, takže při převodu do PC nebo kdyby se podařil zázrak s videem, jsou nepřehratelné. Navíc u počítače funguje pouze USB v. 1.1
Takže je to pouze na zhlédnutí a vymazání, což tuto vymoženost činí prakticky bezcenou a nepoužitelnou (aspoň pro mne).e/quote]
Mrkni na http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... 214&page=2 , na převod těch videí z formátu .HAV tam doporučujou program HavToTs .
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 12. 3. 2008 22:59

EKKAR píše:Bude to ono - je SCART a SCART...
Ony jsou totiž nejméně 2 druhy - a dokonce existuje speciální verze, kterou lze přepnout z funkce "vstupní" na "výstupní" - vše záleží na tom, kterým směrem má ten SCART vést signál...T/quote]
nechcem batlirovi Ekkarovi liezt do kapusty, urcite sa v tom vyzna viac nez ja, ja len podotknem, ze sice viem, ze existuju prepinatelne kable typu SCART-CinchCinchCinch, ale o prepinatelnom kabli typu Scart-Scart som ja doteraz nepocul (cim nevylucujem, ze existuju).

Nie je vylucene, ze sa u Vas stretli trosku nekompatibilne pristroje, zrejme to ma na rovasi ten Handan. Je moznost vymeny za pristroj inej znacky? Pripadne si ho ponechajte a skuste s nim otestovat nejaky DVD(/HDD) rekorder, ci si s tym neporadi lepsie nez vas VCR/DVD pristroj... mozno je cas prejst od VHS na DVD... ;)
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bonďa 5251 12. 3. 2008 23:03

To KillerZero: Ale já jsem na kabelu UPC a kvalita signálu na Handanu ukazuje 99% a ta druhá hodnota lítá mezi 95-98%
Bonďa 5251
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 12. 3. 2008 23:13

tak potom s tym kostickovanim maju problem asi priamo v UPC.
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bonďa 5251 12. 3. 2008 23:14

Tak bohužel, možnost výměny není. UPC dává jen Handany. A ten VCR jsem kupoval abych zachránil kazety např. dětí z mládí ale i několik stovek filmů, protože jejich převod na DVD by jednak byl nad lidské síly, jednak mám s DVD ty nejhorší zkušenosti. Pro názornost: Koupený film "Troja" se mi rozletěl v mechanice a vzal jí ssebou. Kdybych si týden předtím neudělal (kdysi se to smělo) ze zvědavosti kopii na tehdy novinku DVD+R DL, neměl bych nic. Příklad druhý: Koupená speciální edice "Pána prstenů" za pár tisíc v parádním balení je u dvou ze čtyř DVD nečitelná. Není poškozená, jen stopy rychle mizí. Je to staré 3 roky. Kazety z mládí syna jsou první VHS po vzniku formátu když skončila Beta - a jedou dosud. Prostě zůstanu u analogu dokud to půjde.
Bonďa 5251
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bonďa 5251 12. 3. 2008 23:25

To VanDave: Ano, to je pravda. Ale i tak to prý při převodu zahodilo asi 25 Mb dat. Ale jde o to, jaká je kvalita záznamu na disku, a ta je úměrná kvalitě vysílání. Předevčírem jsem se díval na nový kanál Viasat History který osobně považuji za to nejlepší co mi přibylo v nabídce. Je to jinak dokumentární kanál, ale dávali tam i dvoudílný film o anglické královně Alžbětě - výborné. Jenže co by asi na disku bylo, když u prvního dílu bylo zhruba 10 minut v polovině rozkostičkováno, v dalších asi 50ti minutách pravidelně vypadávala barva, a v druhém dílu bylo v barvě jen prvních asi 20 minut? A dělá mi to jen digitál, všechny analogové programy jedou jako víno. Myslím že málokterý ze záznamů bude tak kvalitní aby stál za zpracování na PC.
Bonďa 5251
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 12. 3. 2008 23:25

v tom mate pravdu, VHS aj podla mna prezije DVD... aj ked casom straca na kvalite, ale lepsia je nekvalitne prehrata nahravka na VHS nez neprehratelne DVD. Ale to uz zabiehame do inej temy (aj ked zaujimavej).
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bonďa 5251 12. 3. 2008 23:38

To The BaNdit: ano, asi je to v UPC. Mám známého technika, který mi to pro laika vysvětluje takhle: každý dodavatel se snaží vydělat, aby předal co největší množství dat v co nejmenším datovém toku. A proto komprimují, komprimují a komprimují. Příjemce - objednavatel už s tím podle smluv mnoho neudělá - největší bolest digitálu. Takže spousta se ztratí než dorazí do vysílání a STB musí dopočítávat. Někdy kostičkují, jindy se ztratí barva. Až bude vysoké rozlišení ztráty se v něm lépe "schovají". Ale ani tak o budoucí HDTV moc nestojím. Digitál není podle mne kvůli zákazníkům, ale aby se rozšířil využitelný prostor obchodně právě na úkor zákazníků. Tohle ale berte jen jako můj názor, nemusí být správný. Je to ale silný dojem.
Bonďa 5251
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 12. 3. 2008 23:43

suhlasim... avsak domnievam sa, ze tak, ako sa neustale zrychluje internet, tak sa bude zlepsovat aj datovy tok digitalnej televizie... a ak by nie, tak prejdeme na digitalnu televiziu sirenu prostrednictvom internetoveho pripojenia a bude po probleme... :)
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 12. 3. 2008 23:48

Bonďa 5251: On je taky digitál a digitál. Když porovnám "zaduchovanou" ČT2 na analogu s ČT2 na DVB-T, tak není co řešit.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bonďa 5251 13. 3. 2008 00:12

To BaNDit: Já taky proto na UPC nenadávám, nemyslím že je to úplně jejich vina. Prostě digitál ještě není zvládnutý (u nás) tak jak by měl, ale už se kvůli obchodníkům s prostorem tumlovalo na jeho spuštění. Právě proto říkám že zůstanu u digitálu pokud to půjde a pak hurá na internet. A všechna čest, ten má UPC po kabelu alespoň u mne skvělý. A když už mám nějakou vadu, většinou je opravená do dvou hodin po ohlášení. Až žasnu.

Jinak to ještě s tím Scart kabelem zkusím, jen zjistit kde se sežene. Nevím jestli ten směrovací existuje, ale rozdíl určitě je - když u sebe dám ty dva kabely vedle sebe, tak ten jeden má dvojnásobný průměr než ten druhý, a jsou od sebe výrobně tak dva roky, takže žádné výrazné výrobní rozdíly nemohou být. Když je ten jeden dvojnásobně silný, musí to mít důvod. A proč by taky Toshiba dodávala ve výbavě dva scarty? Většina výrobců nedá ani jeden - kup si. Že tam byly, asi musí mít důvod - byly potřeba. A já blbec ho dal pryč a asi jsem si tím teď zadělal na problém. Kdoví jestli se u nás podle našich specifikací vůbec sežene. No, dík za všechno.
Bonďa 5251
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bonďa 5251 13. 3. 2008 00:20

To VanDave: Sohlasím, ale všechny analogy co mám na kabelu (UPC) jsou absolutně vynikající, dokonce i ta jinde proklínaná Nova. A trvale, už mnoho let. Když to porovnám s tím, co mi vedle toho leze z STB (mám ještě analog+digitál) tak je to zoufalý propad.
Bonďa 5251
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bonďa 5251 13. 3. 2008 01:07

Ještě pro BaNDitu: Tak mi to nedalo a vyhrabal jsem ze skříně staré video Mitsubishi které jsem odstavil a koupil tu Toshibu, protože už muchlalo pásky. Ale jinak bylo v pořádku a hlavně má taky Scart. Sice jen jeden, ale zapojil jsem to podle návodu k Handanu 5000 - velké rozdíly v zapojení mezi 5000 a 6000 asi nejsou. Tedy ze scartu VCR/STB do videa, a z TV/STB do Scartu 2/TV. Propojení kabelovou anténou podle schéma zapojení v návodu ani není vyžadováno, jde jen do TV. A výsledek? Video je mrtvé. Když ho připojím k STB/TV a připojím kabel/anténu, rozjede se na analog, po vypnutí videa v TV běží digitál z STB. Video je tedy průchozí, závada musí být buď v zásuvce VCR/STB nebo v kabelu Scartu. Zřejmě to není domyšleno, zásuvka a možná ani kabel nemá úplné obsazení Scartu a u celé řady přístrojů (nejen VCR ale určitě i DVD rekordérů) nutně musí vzniknout nekompatibilita. Někdo to nedořešil nebo zadal špatné požadavky na funkčnost. Zase naopak přístroje které umí směrovat vstup/výstup Scartu (typicky většina s jedinou zásuvkou) žádné problémy mít nemusí. To je guláš, co? A pak jak je digi dokonalé!
Bonďa 5251
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 13. 3. 2008 01:13

[quote="Bonďa 5251";To KillerZero: Ale já jsem na kabelu UPC a kvalita signálu na Handanu ukazuje 99% a ta druhá hodnota lítá mezi 95-98%5/quote]

I moc silnej signál vadí. Ale jestli si na kabelu tak si to vyřiď s nima.
KillerZero
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka