Pro TheBaNDita a všechny kdo mi pomáhali: vyřešeno. Po připojení Scartu za (proboha 1690kč!) začala volba externího zdroje na videu fungovat. Ale ne na STB/VCR, pouze na scartu pro TV. Takže zapojení scartů: z STB/TV do EXT/scartu videa, ze scartu vstup/ výstup na videu do Scart1 na TV a koaxiál průběžně přes video do TV. Úplně stačí. Jak se z DO videa naladí Input Sel. vstup AV2, lze už ovládáním videa přepínat na TV digi kanály které už jsou pod videem. Ale trvalo nejméně hodinu, než jsem to poznal. Při normálním přepínání kanálů na videu se totiž zobrazují analogová čísla kanálů které přepínáte, ale v tomhle případě ne! Třeba 5 programů v multiplexu totiž tvoří třeba jeden kanál, tak že se to přepínalo chaoticky. Zjistil jsem to až funkcí TV/VCR na dálkovém ovladači videa, který vypne signál a když jde přes video, zobrazí modrou obrazovku. V případě že obraz jde z STB, tato funkce nefunguje. Teď už jde i programovat, jen nesmíte omylem šmátnout na ovladač videa, jinak se to přepne na analog videa a prakticky to zjistíte až když chcete program přepnout ovladačem STB a ono to zase nejde!. Nebezpečně zamaskovaná funkce.
Pro BaNdita zvlášť: přepínač směrování Scartu existuje. Není to kabel, je to box s jedním výstupním, asi třemi vstupními zásuvkamy pro scarty, redukcemi pro cinche a tlačítkovým ovládáním. Zřejmě skvělá věc, ale kabel za 1690 mne k protočení panenek stačil.
Teď zkusím donutit ten disk v STB, jestli dokáže něco vyblít ven v použitelném stavu, ať už na video nebo do PC. Přece třeba takovou Bubílkovou nebudou kódovat, ne?
Díky všem, Ahoj!