DVD přehrávač kolem 1500-2000,-

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JendaLinda 11. 12. 2008 21:35

Stávající DVD přehrávač dosluhuje, tak se poohlížím po novém. Sháním přehrávač s dobrým poměrem cena/výkon, dobrou podporou formátů MP3, DivX/XviD, případně h264, a CZ titulků s možností zvětšit písmo. Využití u CRT TV, do budoucna LCD.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 11. 12. 2008 22:17

H264 tusim nevie ziaden v tejto cenoej relacii a navyse s DVD mechanikou...Ak do buducna ratas s LCD, tak nech to ma Upscaling a HDMi
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JendaLinda 12. 12. 2008 17:42

Jaký je rozdíl mezi tím, když upscaling udělá přehrávač a nebo televizor? Nová TV nejspíš nebude full HD.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 12. 12. 2008 18:15

je v tom riadny rozdiel. navyse prehravbac s upscalingom ma vacsinou HDMI, pripadne komponent, teda ten obraz ide v digitalnej forme. Skusim to niekedy vo volnom case nbafotit, aby ste videli ten rozdiel
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JendaLinda 12. 12. 2008 19:14

Já bych spíš investoval do podpory formátů a funkcí. Na HDMI netrvám a RGB nebo komponentní výstup mají všechny.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 12. 12. 2008 21:01

no nakolko to chces do buducna- tak HDMi zohrava ulohu...

A inak co sa tyka funkcii- tak jednoznacne Ferguson je spica, vynikajuca pdopora tituliek, rozne moznosti ich zobrazovania, cez velkost, farbu, poziciu a pod...

Jedine co nevie rozchodit, a to nevie vela prehravacov, divx v HD rozliseni, a GMC kodek(malokedy sa s tym stretnes, ale minule sa mi napriklad Doogie Howser dostal pod ruku, a nesiel, za to v Mante isiel, ale ta ma mako jedna z mala podporu GMC kodeku
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JendaLinda 12. 12. 2008 21:53

O problémech s GMC vím, podpora HD není nutná. Docela by se ale hodil USB vstup pro flash disky.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 12. 12. 2008 22:48

Ferguson USB vstup ma. najnovsie vraj podporuje uz aj USB disky, starsi model mi nerozchodil USB disk, a ani flashku vacsiu ako 4 giga
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JendaLinda 12. 12. 2008 23:05

Díval jsem se na Ferguson D-880 HX, ten vypadá dobře, prý umí i Nero Digital, to by mělo být h264.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2008 14:06

JendaLinda já jsem ten Ferguson D880 HX koupil. Doufám, že budeme spokojeni tak, jako další část naší rodiny, která má starší 780tku.

Netvrdím, že Ferda přehraje vše, ale umí toho opravdu hodně a to mně vyhovuje. Lidé jej hodně kupují jako druhý do domácnosti k nějakém ,,značkovějšímu" DVD-rekordéru.
Podpora a možnost nastavení titulků je velmi zajímavá. Zatím na tyto přehrávače funguje velmi dobrá podpora ze strany dovozce. Tento také upravuje a vylepšuje FW, který je v CZ jazyce.

EDIT: 880tka má HDMI a podporuje upscaling. Má i USB vstup. Některé flashky prý nechodí jak by měly, ale ... údajně stačí USB disk správně pojmenovat + naformátovat v příslušném formátu a většina problémů je fuč.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JendaLinda 13. 12. 2008 16:18

Budou se tam přehrávat hlavně DVD a AVIčka. Chci v téhle ceně koupit to nejlepší. Ferguson zatím vede.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 13. 12. 2008 16:29

a asi aj bude viest dokonca., podla mojich zisteni nie je fakt lepsia masinka na tuitulky pri divixoch ako ferguson
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2008 18:28

JendaLinda
Nebudu zastírat, že tento přehrávač má i své odpůrce. Zcela jistě se na něm najdou chyby, které některým mohou vadit ... hodně je třeba kritizované levně vypadající DO, horší možnost vyjmutí DVD z přehrávače, nemožnost přehrát formát MOV atp.
Z mého pohledu však jeho univerzálnost porazí konkurenci. A jak jsem napsal - bývá brán, jakožto druhý přehrávač, jenž je na rozdíl od ,,značkovějších" schopen přehrát i další formáty - než jen klasické DVD a základní DivX.

Pokud chce někdo ještě víc a třeba i HD - pak se bude muset podívat na některé harddiskové ,,speciály".

S 880tkou zatím nemám přímou zkušenost ... začnu ji aktivně provozovat až po Vánocích, ale 780tku máme v rodině již rok a zatím funguje korektně. Z neDVD formátů, které mám, zatím přehrál skoro vše. A proto jsem jej kupoval ... potřeboval jsem něco pro rodiče, kam strčí ,,stříbrnou placku" a ono to bude hrát :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JendaLinda 14. 12. 2008 09:28

Jasně, jdu do toho.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 14. 12. 2008 11:48

JendaLinda máš nevyzvednutou SZ :D ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Další stránka