DVD Ferguson D-780HX a progresivní řádkování

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bado 31. 12. 2008 19:18

Poradí někdo kde je problém? Co mám nastavit abych využil max. kvalitní přenos? TV je LC-37D44EBK s rozlišením (1366x768) propojeno je to přes kabel s chinc konektory, HDMI kabel nemám a ani nechci.

Mám problém při spojení LCD SHARP a přehrávače DVD FERGUSON 780HX. Vše mám podle návodu vše celkem funguje obraz je OK. Problém spočívá vtom, že si dvd neudrží své nastavení a vždy po novem zapnutí naskočí na TV "řádkování 576i" Když najedu do menu dvd tak mám funkci progresivního řádkování na vyp. Zapnu nastavím vyšší řádkování obraz hraje LCD detekuje správně nové nastavení, bohužel zase jen do prvního vypnutí dvd. Po novém zap. dvd je menu progres... opět vyplé a řádkování na LCD píše těch 576i.
bado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2009 17:15

Neznám přesnou odpověď a i když v rodině máme tento stroj, nemám možnost ono nastavení momentálně vyzkoušet.

Tudíž jen ... máš nahraný nejnovější firmware určený pro tento přístroj?
A druhá věc ... myslím, že když se podíváš do návodu k tomuto strojku - bude tam uvedeno, že funkce ,,progresivního skenu" nemusí být kompatibilní se všemi přístroji.....ale je možné, že se mýlím :-[
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod bado 1. 1. 2009 17:33

Samozřejmě , že jsem se do návodu díval, FW mám takové jaké tam bylo, doposud jsem jel na starou CRT a scart, teď mám nové LCD, určitě to tu funkci podporuje, protože TV pozná (indikuje) změnu nastavení ale "defaultně" po zapnutí dvd mám na tv 526i řádků a když najedu do menu dvd tak mám progr. opět na vyp. Jde mi o to , že z nějakého důvodu si dvd nezapamatuje (neuloží) poslední nastavení.
Pár dní už čtu o této problematice rozlišení, řádkování komponentní/kompozitní...... a po pravdě nevím co tam nastavit, nějaký zásadní rozdíl při řádkování 526,720,1080, nebo kolik to teď honem je na obrazovce nevidím, převážně se koukám na DivX,avi... a obraz je velice pěkný i při tom standartním řádkování 526i. Jen když už to mám a nebylo to zadarmo by byl hřích nevyužít možností , které se nyní s koupí nové Tv naskytly.
bado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2009 17:40

bado jen taková blblost - zkoušel jsi to přenastavit, když v mechanice bylo vložené DVD? Mně u 880tky to nejde vůbec uložit - přenastavit, když v mechanice není médium :hm

Ještě zkusím mrknou, zda si to nastavení zapamatuje, když přístroj vypnu a zapnu.

.... pokud jsem se správně díval do návodu, tak je tam uvedeno, že tato ,,fajnovost" nemusí správně fungovat se všemi TV, ač by PS měly podporovat.
Pravdou je, že Tobě funkce jede, jen nezůstane aktivní.

//EDIT: ještě bych si od někoho zkusil půjčit HDMI kabel a připojit to přes něj - možná budeš ještě více spokojen s kvalitou obrazu a navíc si budeš moci nastavit HDMI výstup (480p, 576p, 720p, 1080i) ... viz http://www.ferguson-digital.cz/products ... ation.aspx

Pokud jedeš přes scart - nastav si jej jako RGB (můžeš zkusit i druhou možnost, kterou myslím přístroj obsahuje, ale tam by se měl obraz viditelně zhoršit). Doufám, že nekecám :-[
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod bado 1. 1. 2009 17:44

Mám tam i dvd, většinou jedu ale s flešky.
bado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2009 17:55

Mrkni na mnou napsaný - předchozí příspěvek, doplnil jsem tam něco .. viz EDIT:

A teď jsem zkusil aktivaci PS na 880tce. Zapnu tuto funkci, po vypnutí přístroje dálkovým ovladačem do ,,Stand by" se nastavení zruší - vypne se. Tudíž je to stejné, jako u 780tky. K mému přehrávači je přes scart-scart káblík připojena CRT TV.

Myslím, že pro Tebe bude jednodušší a lepší (snad) vyzkoušet to co jsem psal v ,,editu" předchozího příspěvku - HDMI kabel a vyzkoušet pro něj jednotlivá nastavení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod bado 1. 1. 2009 18:01

HDMI kabel nemám, a ani nemám odkud si ho půjčit, a kupovat se mi ho nechce, protože na foru o fergusonech tam řešili taky nějaké problémy s nefunkčností HDMI. Takže to nechám asi tak jak to je. Každopádně dík za konzultaci.
bado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2009 18:33

bado ta nefunkčnost, myslím, byla spojená s určitým typem firmwaru. HDMI kabel - zvláště pokud by Ti stačila kratší délka, nemusíš kupovat nejdražší co kde najdeš ;-)

Nemáš zač - moc jsem nepomohl, ale třeba se ještě někdo přidá...do diskuze ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod suvel 3. 1. 2009 20:16

Nevím, jestli to pomůže, je to přeci jen z jiného soudku, ale:
Před několika lety jsem nebyl schpný donutit novou TV Blaupunkt, aby si zapamatovala nastavenou sytost barev - vždy po zapnutí nastavila jakýsi default (mimochodem k nekoukání, ty barvy skoro tekly z obazovky 8-S ). V návodu nic a až po konzultaci se servisem jsem se dozvěděl, že veškerá nastavení barev - tedy i ta moje sytost - se společně zapamatují po změně nastavení jasu a kontrastu. I nepatrně jsem "pohnul" s kontrastem a jasem, a bylo to. Od té doby si to pamatuje.
Třeba i tady je to nějak nesmyslně vázáno na nějaké jiné nastavení a uloží se to až v komplexu...
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bado 3. 1. 2009 21:10

No, je to nějaké šarlatánství, nějakým způsobem se mi podařilo , že si ferda udrží nyní alespoň funkci zaplého progr. sken., to předtím taky nedělal , nicméně řádkování vypíná pořád. Ono to není zase taková velká práce to pokaždé zapnout, jde jen o princip.
bado
Kolemjdoucí