Prinasim prvni zkusenosti. Neni jich zatim hodne, protoze nemam cas, ale neco malo uz jsem vypozoroval.
Kdyz zarizeni rozbalite, prekvapi vas, ze na to, jak je male (a bohuzel leskle) tak je docela tezke. Ovladac me na fotkach vylozene odpuzoval. Real je ale presne opacny. Drzi se dobre, neni membranove, vypada dobre, jsem spokojen.
Zapojeni je: HDMI kabel do TV, CINCH stereo audio do reproduktoru (Genius 5.1)
Nahral jsem posledni firmware, coz byla operace jednoducha a bezproblemova. Jen jsem pripojil flasku, sel do nastaveni a spustil. Pristroj se zaktualizoval, restartoval a bylo to.
A ted uz k samotnemu prehravani. V prve rade je potreba si uvedomit, ze vlastnim plazmu s rozlisenim 1024x768, ktera sice je HD Ready, ale pokud se nekdo chce ptat na kvalitu obrazu, muzu slouzit jen v tomto rozliseni. Na LCD ci novych plazmach nedokazu rict.
Kdyz uz jsem u toho obrazu tak nemam zadne vyhrady. Divx je divatelny, DVD lip a HD perfektni. Jestli se vam zda, ze nejak extremne nejasam, tak to je proto, ze na takto odstupnovany obraz uz jsem zvykly. Driv jsem poustel Divx a dvd z prehravace a HD z pocitace, takze jsem tusil, co me ceka. Kdo ale jeste nevidel HD v akci, bude jiste jasat

Prehravani formatu nemam cas nejak extra zkouset. Jelikoz se jedna o jeden z nejlevnejsich pristroju na trhu, necekal jsem od nej zadne extra zazraky. A proto jsem nebyl zklamany. Predvidal jsem (a na diskuzich vycetl) ze to nebude uplne bez problemu. A taky neni. Divx bez problemu, jelo zatim vsechno. DVD taky. Vadi mi ale nepodpora menu. Najedete do slozky video_ts a spustite to "rucne". Volba jazyku jde provest, stejne jako titulky. Ale prece jen to neni tak konfortni, jako u stolniho prehravace. Jeste me ted napada, ze se neda nastavit preferovany jazyk. To znamena ze pri kazdem spusteni se musi znova nastavit cestina a vypnout titulky.
Tak, jsem u matrosky. Tady jsem cekal problemy velike, ale neni to zase tak strasne, pokud se dodrzuji urcite zasady. 720p zvlada dobre, ale 1080p je problem, protoze vetsina ripu je v 29,97fps. Masinka ale zvlada maximalne 24fps (nebo dokonce 23.33 ,nevim jak je to cislo presne) Samozrejme lze konvertovat, ale uz je to komplikace. Wmw se mi zatim nepovedlo vypozorovat. Nektere prehraje, nektere ne. Nevim, tyto problemy s videem me nejak extremne netrapi, protoze Media Encoder je sikovna vecicka (i kdyz hodne pomala) a co neprehraju, pretvorim a pokocham se pak.
Kapitolou samotnou je zvuk. Prehraje kde co, ale na DTS zapomente, pokud nemate AV receiver. Zvuk totiz posila tak jak je a dekodovani nechava na nem.
Jak uz jsem psal vyse, mam 2 2,5 palcove disky. Jedn mi to vzalo, druhy ne. Ten ma asi vyssi naroky na napajeni. Koupil jsem si 1TB Seagate FreeAgent s extrenim zdrojem a jsem spokojeny. Mista dost, ticho celkem taky (pri prehravani neni absolutne nic slyset), fakt parada.
S cestinou je to porad spatne. Cekam na novy firmware, ktery uz mel byt, ale neni. Menu pristroje ceske znaky neumi a titulky taktez ne. Nastesti preferuji cestinu, takze se z toho nehroutim, ale pro nekoho by to mohl byt problem. Uz neni pravda, ze by byly podporovany jen tituly srt. Uz umi i jine formaty, nicmene bez cestiny.
Ce se tyka prehravani a HW tak uz me nic moc nenapada. Mp3 hraji dobre, fotky vypadaji stejne (uz podporuje EXIF takze neni potreba otacet ty focene nastojato)
A ted k ovladani. To je reseno jednoduse. Sipkama prejdete do vyberu VIDEO, MUSIC, PICTURE a entrem vyberete. Sipkou zpet se vratite o uroven vys nebo tlacitkem domecku do hlavniho menu. K ovladani prakticky neni potreba manual, je to opravdu primitivni. Pri prehravani muzete zmacknout Option a vyskoci lista s nabizenymi operacem, ktere se lisi podle toho, jaky typ souboru prave prehravate. U fotek muzete zvetsovat, zmensovat, otacet.. U videa vybirat titulky, zvuk, vyjet si informace o souboru, posunovat obraz po obrazovce atd.
Pouzivam vypnudou databazi, takze nefunguje vyhledavani. Jsem zvykly jit tam kam chci a pustit si to co chci a na vyhledavani jsem si nikdy moc nezvykl. Navic ono je to dobra vec, kdyz jsou zdroje dobre popsane, maji ID3 tagy atd. Pokud je to takovy mismas jako mam ja, tak je to snad i rychlejsi bez hledani

I tak me ale rozciluje deleni souboru. Predstavte si, ze mate Slozku s MP3 ve ktere je krome hudby taky obrazek obalu a slozku fotek, kde nejsou jen fotky, ale i videa z fotaku.
Takze WD HDTV masinka si s tim poradi tak ze pokud vjedete do menu videa vyskoci na vas slozka fotek (protoze i tam video je) a pokud vjedete do obrazku, nevyskoci jen fotky, ale taky mp3 (protoze tam jsou ony obaly). Toto mi vadi, protoze mam rad na disku extremni poradek, presne vim, co kde mam, vytvoril jsem si proto i svoji strukturu slozek a toto mi to dost nabourava.
Ted co bych uvital.
-Kopirovani z jednoho USB na druhe. Odpojovat disk abych tam pres notebook nakopiroval veci, ktere prinesu na prenosnem disku z prace je des bes.
-Mazani souboru. Zase musim odpojit, propojit k pc a smazat. Pri velkem kvantu souboru na 1TB disku si ma kdo pamatovat, co jsem to chtel tehdy pred tydnem smazat?
Tyto dve veci by hodne zvysily konfort a hodnotu pristroje
Asi vse. Za cenu 6K mam v obyvaku multimedialni centrum i s obrim diskem, coz u konkurence nehrozi. Uvidime co prinese novy firmware, ale jsem vicemene spokojen.