Zkušenosti s Western Digital TV HD

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod abernas 18. 1. 2009 15:34

Dobry den, mate nekdo tento prehravac? http://www.alza.cz/wd-tv-hd-media-player-d107578.htm Zajimaji me prakticke zkusenosti a poznatky. Je to jeden z nejlevnejsich prehravacu s podporou mkv, coz me zaujalo. Je tak hrozny (jak je levny) nebo se to da? Dekuji za reakce
abernas
Junior

Odeslat příspěvekod abernas 19. 1. 2009 08:42

Diky za odkazy, pocetl jsem si :-)
Tak nevim, pripada mi to, ze to neni zas az tak uplne spatne :-) Jen ty DVDcka jsem v navodu nenasel
abernas
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 19. 1. 2009 10:05

zaujimava masinka, ale chce to fakt spravit podporu tituliek
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Žulda 19. 1. 2009 12:04

Nebo titulky zbavit češtiny...
Jinak je to myslím za ty peníze super a ten firmware snad do konce ledna bude.
Žulda
Junior

Odeslat příspěvekod abernas 28. 1. 2009 10:44

vcera jsem tuto masinku donesl domu a pripojil. Hned jsem ale narazil na nekolik problemu. Tim nejvetsim bylo, ze neskousl muj prenosny disk. Jedna se o starsi 80GB ntb disk v boxu MSI. Problem je nejspis v napeti na USB, protoze kdyz pripojim 3,5 disk s vlastnim napajenim, tak to jde.
Dalsi veci je prehravani. Vypozoroval jsem, ze mkv se zvukem v DTS prehraje bez zvuku. Zkousel jsem prepnout na digital (jinak mam stereo, protoze to mam pripojene pres cinch primo na bedny + HDMI do TV), ale nic. Jen se na obraz napise hlaska 1 channel(digital) a ticho. Predpokladam spravne, ze to znamena, ze se zvuk pousti jen do optiky? Myslim si ze pres HDMI by se mel dostat aspon do TV kdyz uz nejde na stereo vystup.
No a nepodarilo se mi vubec pustit nektere mkv (99% 1080p). Nemel jsem ale cas otestovat formaty dukladneji.
abernas
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 29. 1. 2009 13:37

Uvažuju o něm taky, až budeš mít další zkušenosti (obraz, titulky, DivX), budu myslím nejen já rád, když je sem hodíš.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod abernas 11. 2. 2009 12:04

Prinasim prvni zkusenosti. Neni jich zatim hodne, protoze nemam cas, ale neco malo uz jsem vypozoroval.
Kdyz zarizeni rozbalite, prekvapi vas, ze na to, jak je male (a bohuzel leskle) tak je docela tezke. Ovladac me na fotkach vylozene odpuzoval. Real je ale presne opacny. Drzi se dobre, neni membranove, vypada dobre, jsem spokojen.
Zapojeni je: HDMI kabel do TV, CINCH stereo audio do reproduktoru (Genius 5.1)
Nahral jsem posledni firmware, coz byla operace jednoducha a bezproblemova. Jen jsem pripojil flasku, sel do nastaveni a spustil. Pristroj se zaktualizoval, restartoval a bylo to.
A ted uz k samotnemu prehravani. V prve rade je potreba si uvedomit, ze vlastnim plazmu s rozlisenim 1024x768, ktera sice je HD Ready, ale pokud se nekdo chce ptat na kvalitu obrazu, muzu slouzit jen v tomto rozliseni. Na LCD ci novych plazmach nedokazu rict.
Kdyz uz jsem u toho obrazu tak nemam zadne vyhrady. Divx je divatelny, DVD lip a HD perfektni. Jestli se vam zda, ze nejak extremne nejasam, tak to je proto, ze na takto odstupnovany obraz uz jsem zvykly. Driv jsem poustel Divx a dvd z prehravace a HD z pocitace, takze jsem tusil, co me ceka. Kdo ale jeste nevidel HD v akci, bude jiste jasat :-)
Prehravani formatu nemam cas nejak extra zkouset. Jelikoz se jedna o jeden z nejlevnejsich pristroju na trhu, necekal jsem od nej zadne extra zazraky. A proto jsem nebyl zklamany. Predvidal jsem (a na diskuzich vycetl) ze to nebude uplne bez problemu. A taky neni. Divx bez problemu, jelo zatim vsechno. DVD taky. Vadi mi ale nepodpora menu. Najedete do slozky video_ts a spustite to "rucne". Volba jazyku jde provest, stejne jako titulky. Ale prece jen to neni tak konfortni, jako u stolniho prehravace. Jeste me ted napada, ze se neda nastavit preferovany jazyk. To znamena ze pri kazdem spusteni se musi znova nastavit cestina a vypnout titulky.
Tak, jsem u matrosky. Tady jsem cekal problemy velike, ale neni to zase tak strasne, pokud se dodrzuji urcite zasady. 720p zvlada dobre, ale 1080p je problem, protoze vetsina ripu je v 29,97fps. Masinka ale zvlada maximalne 24fps (nebo dokonce 23.33 ,nevim jak je to cislo presne) Samozrejme lze konvertovat, ale uz je to komplikace. Wmw se mi zatim nepovedlo vypozorovat. Nektere prehraje, nektere ne. Nevim, tyto problemy s videem me nejak extremne netrapi, protoze Media Encoder je sikovna vecicka (i kdyz hodne pomala) a co neprehraju, pretvorim a pokocham se pak.
Kapitolou samotnou je zvuk. Prehraje kde co, ale na DTS zapomente, pokud nemate AV receiver. Zvuk totiz posila tak jak je a dekodovani nechava na nem.
Jak uz jsem psal vyse, mam 2 2,5 palcove disky. Jedn mi to vzalo, druhy ne. Ten ma asi vyssi naroky na napajeni. Koupil jsem si 1TB Seagate FreeAgent s extrenim zdrojem a jsem spokojeny. Mista dost, ticho celkem taky (pri prehravani neni absolutne nic slyset), fakt parada.
S cestinou je to porad spatne. Cekam na novy firmware, ktery uz mel byt, ale neni. Menu pristroje ceske znaky neumi a titulky taktez ne. Nastesti preferuji cestinu, takze se z toho nehroutim, ale pro nekoho by to mohl byt problem. Uz neni pravda, ze by byly podporovany jen tituly srt. Uz umi i jine formaty, nicmene bez cestiny.
Ce se tyka prehravani a HW tak uz me nic moc nenapada. Mp3 hraji dobre, fotky vypadaji stejne (uz podporuje EXIF takze neni potreba otacet ty focene nastojato)

A ted k ovladani. To je reseno jednoduse. Sipkama prejdete do vyberu VIDEO, MUSIC, PICTURE a entrem vyberete. Sipkou zpet se vratite o uroven vys nebo tlacitkem domecku do hlavniho menu. K ovladani prakticky neni potreba manual, je to opravdu primitivni. Pri prehravani muzete zmacknout Option a vyskoci lista s nabizenymi operacem, ktere se lisi podle toho, jaky typ souboru prave prehravate. U fotek muzete zvetsovat, zmensovat, otacet.. U videa vybirat titulky, zvuk, vyjet si informace o souboru, posunovat obraz po obrazovce atd.
Pouzivam vypnudou databazi, takze nefunguje vyhledavani. Jsem zvykly jit tam kam chci a pustit si to co chci a na vyhledavani jsem si nikdy moc nezvykl. Navic ono je to dobra vec, kdyz jsou zdroje dobre popsane, maji ID3 tagy atd. Pokud je to takovy mismas jako mam ja, tak je to snad i rychlejsi bez hledani :-)
I tak me ale rozciluje deleni souboru. Predstavte si, ze mate Slozku s MP3 ve ktere je krome hudby taky obrazek obalu a slozku fotek, kde nejsou jen fotky, ale i videa z fotaku.
Takze WD HDTV masinka si s tim poradi tak ze pokud vjedete do menu videa vyskoci na vas slozka fotek (protoze i tam video je) a pokud vjedete do obrazku, nevyskoci jen fotky, ale taky mp3 (protoze tam jsou ony obaly). Toto mi vadi, protoze mam rad na disku extremni poradek, presne vim, co kde mam, vytvoril jsem si proto i svoji strukturu slozek a toto mi to dost nabourava.

Ted co bych uvital.
-Kopirovani z jednoho USB na druhe. Odpojovat disk abych tam pres notebook nakopiroval veci, ktere prinesu na prenosnem disku z prace je des bes.
-Mazani souboru. Zase musim odpojit, propojit k pc a smazat. Pri velkem kvantu souboru na 1TB disku si ma kdo pamatovat, co jsem to chtel tehdy pred tydnem smazat?
Tyto dve veci by hodne zvysily konfort a hodnotu pristroje

Asi vse. Za cenu 6K mam v obyvaku multimedialni centrum i s obrim diskem, coz u konkurence nehrozi. Uvidime co prinese novy firmware, ale jsem vicemene spokojen.
abernas
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 11. 2. 2009 18:23

az bude novy firmware, pls vyskusaj a daj vediet ci uz idu title. ak ano, tak to chystam brat k plazme domov. inak nespozoroval si jemne trhanie obrazu pri HD veciach?
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod magma 19. 2. 2009 19:47

Prave som sa stal stastnym majitelom a mam jednu otazocku. Jedina moznost ako pocut zvuk z mkv s DTS v repro je cez optiku do receivera a potom do repro? Neni nejake lacne jednoduche riesenie? :) bo najlacnejsie riesenie co som nasiel je nejaky lacny panasonic receiver a k tomu este prikupit repro a tolko sa mi do toho davat nechce koli par filmom. Neni su aspon nejake repro, ktore maju rovno opticky vstup a dokazu spracovat DTS?
mozno su moje otazky blbe ale v tomto sa fakt nevyznam.

dik
PC, NB, iPad > Aune S6 / DragonFly Black > Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO, Beyerdynamic DT-1770 Pro, Sony MDR-1RBT, Focal Alpha 50;
magma
Junior

Odeslat příspěvekod abernas 20. 2. 2009 07:33

ano ano, jedina moznost jak poslouchat DTS je pres receiver, coz je otazka minimalne dalsich 3,5K (nasel jsem nejaky samsung) coz se mi taky nechce davat. Zatim to resim prevodem na AC3 se kterym si poradi v pohode
Naposledy upravil abernas dne 20. 2. 2009 09:18, celkově upraveno 1
abernas
Junior

Odeslat příspěvekod magma 20. 2. 2009 09:06

mas nejaky jednoduchy navod ako na to?
PC, NB, iPad > Aune S6 / DragonFly Black > Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO, Beyerdynamic DT-1770 Pro, Sony MDR-1RBT, Focal Alpha 50;
magma
Junior

Odeslat příspěvekod abernas 20. 2. 2009 09:24

pomoci tohoto http://rapidshare.com/files/200275165/DTS_na_AC3.rar se da jednoduse prevest bez jakychkoliv dalsich manipulaci primo v mkv souboru. A to dokonce tak, ze lze vytvorit dalsi audiostopu a dts ponechat, nebo dts uplne smazat nebo prevest az na stereo.
abernas
Junior

Odeslat příspěvekod Premiumx 20. 2. 2009 09:43

DTS zvuk: kdysi jsem používal k dekódování DTS 100 - nějaký výrobek Genius - a používal jsem jej i na přepínání audia vstupů. Měl optický vstup , koax i analog. Třeba by to mohlo být řešení pro někoho, kdo nechce nebo nemá zesilovač s optikou.(Trochu problém s basovým kanálem při vstupu z analogu - nehrál, provedl jsem úpravy a vše šlapalo OK. - simulace prostoru.)
Premiumx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod magma 20. 2. 2009 11:04

prekonvertoval som si pokusne dva filmiky a vecer skusim co to povie...dik za tip
magma
Junior

Další stránka