Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
player píše:FW mam samozrejme aktualni, jinak bych nemohl na PSN.
player píše:Provedl jsem test a ps3 po HDMI pousti HD formaty s nasledujicim dat. tokem:
LPCM 5.1- 4.6Mbit
LPCM 7.1- 6.1Mbit
DD TrueHD - jako LPCM viz vyse
DTS HDMA - jako LPCM viz vyse s tim,ze testovany BluRay(Ambra) mel pro 7.1 VBR 3,5Mbit - 5,2Mbit
Vse 192kHz.
vanDave píše:
Ale že "vše 192 kHz" znamená, že u všech formátů jsi měl nastavený výstup na 192 kHz, tak to mě opravdu nenapadlo.
vanDave:
Podařilo se někomu dostat z PS3 zvuk v lepší kvalitě než 5.1 PCM 48kHz ?
Jde mně o to, jestli PS3 opravdu dekóduje Dolby True HD / DTS HD zvuk nebo jenom původní DD / DTS core, které je obsažené v HD stopách kvůli zpětné kompatibilitě.
Třeba Yamahy umí zobrazit parametry vstupního signálu - zkoušel jste to někdo?
Nebo ukázala někomu PS3 u PCM vyšší bitrate než 4,6 a 6,1 Mb/s ?
jarino1978:
BD Demostration disc - PCM 7.1 - 96/24 - vsjo OK ! Receiver Onkyo TX-SR 605E - PCM 7.1 / 96/24
DTS - HD - OK ( LPCM )
Dolby TrueHD - OK ( LPCM )
PCM 7.1 / 192/24 - nemám žiaden taký BD...
Ale pozor ! DTS-HD sa z 99,9 % vyskytuje v konfigurácií 5.1 !!!! DTS-HD 7.1 som vo filme ešte bohužiaľ nevidel, teda nemám také....
A ešte niečo... Treba kvalitný HDMI kábel, ja mám osobne Panasonic HDMI 1.3- cena 57 Euro, lacné šunty nemusia veľký dátový tok preniesť.
prusvit:
Tak jsem se konečně dostal k testům a buď něco dělám blbě nebo ta Yamaha reálně zobrazit bitrate neumí. Pokud to tam posílám jako PCM (LPCM), tak mi zobrazí Format - PCM, rozdělení kanálů, vzorkovací frekvenci (ale ta je totožná s tím, co je nastaveno v PS3) a bitrate: ---
Můj testovací vzorek je HP - Ohnivý pohár, kde je Dolby TrueHD 5.1. Pokud to posílám jako bitstrem, tak Yamaha dekóduje jako Dolby digital a ukazuje bitrate cca 664kbps, pokud jako LPCM, tak viz popis výše. Tož nevím, ještě zkusím nějaký jiný BD materiál.... Ale mám pocit, že analýzou signálu coby PCM to pro Yamahu končí ......
Ještě k info z PS3 - tam pokud vyberu jen Dolby digital 5.1 tak to zobrazí bitrate podobně jako Yamaha (něco kolem 600 +/-), pokud zvolím TrueHD, tak to pozná a zobrazí DBTrueHD a datový tok vyleze na cca 2,1Mbps
vanDave:
Ok, dík za info.
Teď jsem to zkoušel na své Yamaze (nemá teda ještě HDMI, takže PCM max. 2.0) a taky ukazuje "jenom" počet kanálů, vzork. frekvenci v kHz a kolik to má bitů, u DD/DTS to ukazuje navíc i ten bitrate, takže to je OK. Takže bitrate u PCM jedině na PS3. Hlavně mně šlo o ten počet bitů a kHz u PCM, pokud to ukázalo na Yamaze u 5.1/7.1 96kHz a/nebo 24b, tak to DD/DTS nebude.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků