Ahoj, taky se přidám s dotazem. Delší čas pokukuju po novém BD přehrávači (cena okolo 2500 - 3000,-) který nahradí obrazem ne moc vyhovující starší DVD připojený (nekvalitním) scart kabelem do donglu (taky nekvalitního, prostě pidikonektor na kterém visí obrovský scart a když s tím vším zahýbu, občas vypadají barvy) na TV LG.
Co musí mít:- předně klasická šířka 43 cm (no nesmějte se, funguje to i jako ochrana proti prachu padajícímu do receiveru pod ním

), což však deklasuje většinu levnějších zařízení
- kvalitní upscaling DVD (na ten bude používán nejčastěji)
- když už tedy BD, nechť je 3D (do budoucna)
Co nemusí mít:- ethernet (tomu se nevyhnu, pochopil jsem, že je součástí BD-Live), ale co už
- smart funkce - taky bohužel standard, s jehož využitím nepočítám. Všechno co mám teď je sice aktuálně "smart" (TV, receiver, MMC), ale ne dostatečně smart a rychlé, abych nemusel kombinovat více zařízení.
- wifi, USB
- DLNA (stejně to nebude podporovat sambu a DLNA "umí" tak nějak všechny zařízení)
ALE když už jsem se díval na "přebytečné" wifi, tak mě zaujal Miracast. Má s tím někdo praktické zkušenosti? Můj telefon to umí, takže bych to případně využil jako velké surfovadlo na weby (a youtube?) a telefon tak učinil ultimátním smart zařízením.
Zatím mám dva kandidáty:
-
LG BP630 - celkem levný, zřejmě kvůli nahrazení letoším modelem. Design sice nic moc, ale funkcemi by bohatě stačil. V odpovědích výše se LG nedoporučuje, proč, jsou ty mechaniky tak špatné? Líbilo by se mi, že by mi na tom přehrávači snad bezproblémově fungoval ovladač od LG telky. Na novém modelu BP640 jsem nenašel žádné rozdíly krom designu.
-
Yamaha BD-S477 - novinka o dost přesahující původní cenový záměr. Stojí to u BD přehrávače za to? Bude výrazně kvalitnější, tišší (jak hlučné je to LG?)? Pasuje ovšem designem k receiveru

a nemusel bych také používat další dálkový ovladač (využít stávající od receiveru nebo ještě lépe androidí aplikaci, kterou stejně používám). Případně bude o něco levnější předchozí mode BD-S473, to jen kdyby mě někdo přesvědčil, že miracast je kravina.