Philips 5570H - kopie/ulozeni DVD?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod karkar 27. 4. 2009 15:07

Dobry den,
Poridil jsem kvuli vyborne cene DVD HDD recorder Philips 5570H. Zarizeni je urcene pro netechnickou osobu, ktera by si rada "neco z tv nahrala".
Jelikoz zarizeni neumi pracovat s .ISO ani se soubory z dvd (.vob etc.) tak jedina cesta jak do toho neco kvalitniho dostat je pomoci PC prevest DVD na .avi a prehrat pomoci ext disku, coz je proces celkem dosti narocny…
Jedine co me napada je pouzit dalsi externi DVD player jako vstup a z nej pak nahravat…

Dotaz: Jde nejakym jinym zpusobem primet tento prehravac, aby prekopiroval originalni DVD na svuj HDD, nebo alespon, aby vyrobil/vypalil kopii DVD?

Diky
PH
Časy jsou zlé, Kamile...
--
Potichu: Atom PC @ Debian->FLAC->Squeezebox Classic->Dispre II v 4->Senn HD 595
Nahlas: Atom PC @ Debian->mp3/FLAC->Squeezebox Classic->M-Audio BX5a
Na ven: Iriver T10FM->Koss Plug
karkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 27. 4. 2009 15:32

Myslím že technicky je to nadmíru jednoduchá záležitost, ovšem záměrně zcela znemožněná obchodní politikou sráčů zvaných ochranné autorské svazy a podobných příživníků. Prostě takto by se jejich předražená produkce už vůbec neprodávala - z jednoho legálně koupeného CD/DVD by se bleskově nadělaly dětičky, které by kvalitou vůbec nezaostávaly za originálem. Takže jednoduše to asi nepůjde.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kozousch 27. 4. 2009 16:06

Nebo si představte to mravní bahno, že by koncesionář České televize, který si zapomněl načasovat DVD Rekordér a proto prošvihl svůj oblíbený ZAPLACENÝ pořad, měl možnost požádat jiného koncesionáře s lepší pamětí, aby mu jeho záznam triviálně předal?

Podle mě je stejně lepší dělat záložní kopie DVD na PC zejména kvůli velice snadné možnosti zazálohovat jen vlastní film bez úvodních otravných reklam a výhružek a závěrečných většinou úplně zbytečných "bonusů". Já jsem dospěl tak daleko, že každé originální DVD, které si koupím, rovnou zazálohuji na PC a z DVD přehrávače si pustím tuto záložní DVD, protože dívat se na originálku, kterou jsem tvrdě zaplatil a ještě sledovat reklamy a výhružky pijavic typu OSA a spol opravdu nehodlám.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karkar 27. 4. 2009 18:27

No diky za "povzbuzeni" :-) Nechci zakladat flame war. Spis mi slo o to, jestli nekdo nevite o nejakem "unofficial" firmware, ktere tohle nejak obejde pripadne o nejake jine ceste...

No nic, nejak uz to vysvetlim, ze tohle proste na dvd jednoduse nepujde a ze disk je jen na nahravani z TV :-)

Edit to Kozousch:
Kozousch píše:Nebo si představte to mravní bahno, že by koncesionář České televize, který si zapomněl načasovat DVD Rekordér a proto prošvihl svůj oblíbený ZAPLACENÝ pořad, měl možnost požádat jiného koncesionáře s lepší pamětí, aby mu jeho záznam triviálně předal?

Tohle nahodou jde, ono to umi vypalit nahrany porad na DVD, vlastne ani jina cesta nahrane TV ven z krabice neni.
Časy jsou zlé, Kamile...
--
Potichu: Atom PC @ Debian->FLAC->Squeezebox Classic->Dispre II v 4->Senn HD 595
Nahlas: Atom PC @ Debian->mp3/FLAC->Squeezebox Classic->M-Audio BX5a
Na ven: Iriver T10FM->Koss Plug
karkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kozousch 27. 4. 2009 18:37

A nebylo by jednodušší záznam z interního disku zkopírovat například jako MPEG2 na externí USB disk nebo si na interní disk "hrábnout" pro požadovaný záznam (soubor) přímo z počítače po lokální síti? Kdyby to nebylo záměrně blokováno?
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 28. 4. 2009 11:55

To je právě WONO: KDYBY TO NEBYLO ZÁMĚRNĚ BLOKOVÁNO... Sotva někdo vymyslí techniku, schopnou udělat, uchovat a hlavně přenést nebo sdílet tento záznam se sobě podobnou, hned se najde nějaký 3,14čus, který to znemožní...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kozousch 28. 4. 2009 12:43

Ovčan má sedět na zadku před svým HD debilizátorem, sledovat vládou řízené a/nebo "velkým byznysem" vlastněné TV vysílání a jiná zmanipulopvaná média a inhalovat prodprahové rozkazy. V žádném případě ale nemá opouštět Matrix a nekontrolovaně si vyměňovat jakékoli informace přímo s jiným ovčanem ať už ústně a nebo pomocí špatně kontrolovatelných komunikačních kanálů.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 28. 4. 2009 14:13

Svýmo názory mi, Kozouschi, připomínáš jiného zavilého nepřítele Velkobratrování, nějakého Crifoda. Je to kolega bastlíř z www.electroworld.info - a někdy mám pocit, že je paranoidní...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kozousch 28. 4. 2009 14:24

Jak psal Woody Allen: To, že je člověk paranoidní, ještě neznamená, že ho nesledují :-D

Cílené ovlivňování "veřejného mínění" tedy neexistuje a místo webu http://www.dfens-cz.com/ bych měl začít navštěvovat psychoanalytika. Snad bude úspěšnější než ten Woodyho :-D

Sorry za OT, ale zaprvé nedokážu být jen stroj na korektní odpovědi a zadruhé, když je zjevné, že je překážka jiná než technická/technologická, tak to napíšu
Kozousch
Mírně pokročilý