Přesunuto ze smetiště
Pokračování z tématu Spotreba mojho HTPC
No taky začínám uvažovat nad něčím jako HTPC, resp. o stolním PC s co nejmenšími rozměry, hmotností, hlučností, spotřebou, ale vysokým výkonem.
Pokud jsem u PC, tak 90% času jsem na netu nebo dělám něco nenáročného, takže je důležitá nízká spotřeba a zahřívání v nezatíženém stavu ("idle"). PC (asi bez monitoru) budu občas přenášet ze svého pokoje v patře do přízemí do obýváku k TV, takže proto ty malé rozměry i hmotnost. Navíc se musím smát, když vidím ty megaskříně s několika sloty pro DVD atd, co si většina kupuje. Původně jsem chtěl stolní PC, ale tam mi vadila ta nepřenositelnost a vysoká spotřeba, pak noťas, ale tam mně zase vadí nízkej výkon pro hry a ergonomie, pak All in one PC typu HP Touchsmart. Ale pořád to neřešilo problém nízkýho výkonu grafiky.
Až před pár dny jsem si znovu prohlídl Slim Desktop PC od Dellu. Víc na www.dell.cz. Spotřebu můžu dál snížit tím, že bych normálně jel na integrovaný grafice a pokud bych chtěl hrát, tak bych (nejspíš jenom v BIOSU ) přepnul na tu v PCI-E slotu.
Trochu jsem už koukal na komponenty a předběžně jsem vybral:
MB něco odGigabyte s G41, ještě váhám mezi G41 a G45
Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz 2MB 800MHz 775pin BOX nebo nějaké ještě výkonnější dvoujádro
Kingston DIMM 4096MB DDR II 800MHz
Z grafik váhám mezi ATI HD 4770, 4830
Inspiroval jsem se u těch All in One PC a v některých příspěvcích tady, takže minimálně HDD tam přijde notebookový, možná i DVD-RW mechanika (na tu bude určitě potřeba nějaký rámeček pro uchycení).
NB HDD: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=477
99g, Idle Mode: 22 dBA (avg), Seek Mode 0: 25 dBA (avg), Read/Write: 2.5 W, Idle 0.85 W
Klasický HDD: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=576
0.73 kg , Idle Mode 25 dBA (average), Seek Mode 0: 29 dBA (average), Read/Write 6 W, Idle 3.7 W
NB DVD-RW SAMSUNG SN-S083A SATA slim: 170g
Klasická DVD-RW Samsung SH-S223F: 0,75kg
Takže když bych tam dal NB HDD i DVD, tak ušetřím přes 1kg hmotnosti.
Potřeboval bych hlavně poradit nějakou malou solidní skříň, kam by se vešla základní deska i se slotem pro grafiku PCI-E, nejlíp v bílý nebo stříbrný barvě.
Zatím jsem našel tyto:
Asus TS-6A2 bílo-stříbrná 250W
Asus TS-632 bílo-stříbrná 250W
ASUS TS-6A: kompaktní věž (recenze)
Až si na to v PC sekci založím téma, tak sem hodím odkaz. Možná to ani nebude na superfóru...
Nebo to můžeme probrat už teď tady, záleží na tom jestli by to vadilo Odarovi. Kdyžtak si založím extra téma i tady, stačí říct.
Grafiku teď řeším na Integrovana a normalni grafika...