IAMM NTD38HD + externi opt. mechanika = hluk

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod czbird 3. 8. 2009 14:54

Ahoj, pripojil jsem k IAMMu pres USB externi DVD mechaniku (klasickou 5.25" v externim boxu), ale mam problem s hlucnosti - IAMM ocividne nijak nereguluje otacky mechaniky, ktera se tak pri pristupu vdycky toci na maximum, coz neprijemne hluci a ponekud kazi vysledny dojem. Nemate nejaky odzkouseny tip na "tichou" mechaniku? A nemyslim tim obalovani molitanem ani schovavani do supliku... :) Diky.
czbird
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kozousch 3. 8. 2009 17:42

Pokud to neumí například nějaký nový firmware pro IAMM, tak jsou podle mě jen dvě možnosti:
1) Nějaká stará "pomalá" mechanika
2) Mechanika, která umožňuje pomocí nějaké utility od výrobce mechaniky nastavit "natvrdo" ve firmware mechaniky maximální rychlost čtení. Ne tedy prográmek fungující jen na PC jako je například Nero DriveSpeed.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czbird 4. 8. 2009 09:00

ahoj, ad 2) - vis o nejake takove?
czbird
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kozousch 4. 8. 2009 09:17

Z hlavy bohužel ne a hodiny googlit se mi moc nechce, sorry. Ale řekl bych, že takové utility budou dostupné spíš pro vypalovačky (DVD-RW) než pro čtečky (DVD-ROM). Nějaké utility k vypalovačkám dodává Lite-On a Plextor. Ale Plextory jsou předražené Lite-Ony :-(

Vypalovačkám se věnuje web www.cdr.cz a upraveným firmwarům www.rpc1.org (ten je ale zaměřený primárně na Region Free firmwary)
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czbird 4. 8. 2009 14:53

jj, diky - ja tam mam starsiho NECa 3500A, ale tohle je poprve, co se dozvidam, ze by mohla utilita vyrobce nebo FW umoznit zmenit otacky.
czbird
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kozousch 4. 8. 2009 17:31

Není to utilita nebo firmware, ale utilita, která změní nastavení ve firmware. Já používam vypalovačky LG a LG nic podobného nedodává.
Kozousch
Mírně pokročilý