Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod solariz 11. 10. 2010 07:24

presne tak ja som robil to iste. Samba/BT sa sekne a nejde nastartovat. Backup dat a format. :(
-solariz-
solariz
Junior

Odeslat příspěvekod ClonyXXL 11. 10. 2010 10:35

Chlapi, je nějaký způsob, jak ověřit, jestli ta Samba skutečně jede? Na záložce Síť ji mám sice zapnutou, ale zaboha se nemůžu podívat na HDD z pc. Sice se dostanu na webové rozhraní Evolva, ale po kliknutí na prostřední záložku mě to vyhodí na adresu 127.0.0.1 Naplánované úlohy. Firewall tam žádný nemám.
Mám to krátce, takže obsah HDD z pc jsem ještě nezahlédl, takže teoreticky ještě může být chyba jinde. Ale znalejší se tomu taky diví, že vidím webové rozhraní a dál nemůžu.
Dokonce jsem tu o pár stránek zpět četl, že někdo z XPček s posledním FW Evolve taky nevidí na Evolve. Ale já tam nevidím ani z W7. Já mám ten poslední taky, Indiana Jones taky. Jak jsem tam dal poslední FW, samozřejmě jsem udělal i formát HDD (stejně jsem tam ještě nic neměl).
Mimochodem - Indiana Jones - fórum jsem přečetl celé, ale odpověď na mou třetí otázku z minulé stránky - ohledně možnosti rozdělení HDD (na kterou jsi mi psal, že mám číst a nezatěžovat ostatní) jsem tedy rozhodně nenalezl. Tak díky, že jsi mě minule odpálkoval (ostatní se raději taky nevyjadřovali).
ClonyXXL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indiana_jones 11. 10. 2010 12:49

TO: ClonyXXL
Asi jsi mne špatně pochopil. To nebylo myšleno jako odpálkování. Jsem na více diskusních fórech a přispěvatelé se občas v tomto ohledu chovají hrozně. Při své nedočkavosti mají otázky, které byly už několikrát zodpovězeny. Určitě není v mém úmyslu chovat se nekorektně ke komukoliv z vás. Pokud jsem se Tě nějak dotknul, přijmi mou omluvu.
Co se týče adresy začínající na 127.x.x.x - je to adresa používaná pro testování a diagnostiku. Například ping 127.0.0.1 se testuje NIC (Network Interface Card), tedy síťová karta. Překontroluj ještě jednou, zda máš správnou konfiguraci v Connection v přístroji.

-- 11. 10. 2010 14:04 --

Jinak můj postřeh z přeformátovaného disku o kterém jsem psal na předchozí stránce po neúspěšné instalaci Samby a instalovaným posledním originálním fw od Evolve. Zkoušel jsem spustit internetové rádio. Okamžitě se mi po spuštění načetly stanice a funguje to vůbec celé naprosto bezvadně. Taktéž funguje bezvadně i RSS a Weather.
Postupoval jsem následovně:
- formát HDD,
- instalace posledního fw v7.0.9 r4357 doporučovaným postupem výrobce, tedy po vložení flash disku s fw do USB portu a vypnutém přístroji následné přidržení tlačítka Power na cca 20 sec. a po instalaci spuštění služby Samba,
- nakopírování souborů Audio/Foto/Video ze zálohy.
S čím jsem měl v předchozí instalaci a laborováním problémy, tak teď to v přístroji "sviští" jako nikdy předtím...
indiana_jones
Junior

Odeslat příspěvekod qwer4 11. 10. 2010 17:14

Ja som rozdelil disk a po zapnuti evolve to chcelo formatovat hdd.zakaždym som musel dat ze nie.Nemal som na to nervy tak som ho dal formatovat.Rozdelovat ho uz urcite nebudem.Dlho to trva.Myslim ta zaloha a obnovenie cca 700 GB.
qwer4
Junior

Odeslat příspěvekod ClonyXXL 11. 10. 2010 18:36

Já jsem disk původně rozdělil tak, že po formátu přístrojem jsem na vytvořené "partition1" vytvořil ještě partition2. Formát disku to pak po mě nechtělo. Bohužel ale ta mnou vytvořená partition hold nebyla vidět, takže to nebylo k ničemu.
TO: Indiana Jones
Myslím, že jsem tě vůbec nepochopil špatně. Tvá reakce je hodně častou reakcí na jakýchkoli fórech. Ale čekal bych, že ta otázka teda byla řešena, a tudíž je zbytečné na ni odpovídat znova. Kdyby ano - odkaz by jistě potěšil. Omluva se přijímá, ale myslím si, že právě díky tvé reakci se už nenašel nikdo, kdo by odpověděl. Věř mi, že jsem měl hodně co dělat, abych nenapsal něco peprného. Takže bych řekl, koho něčí otázka obtěžuje, tak ať prostě jen nereaguje.

Jinak v minulém postu jsem se ptal: "je nějaký způsob, jak ověřit, jestli ta Samba skutečně jede?" - na tuto otázku žádná odpověď. Za chvíli se ztratí v davu.

P.S. 127.0.0.1 - je to v řešení, snad jsme blízko. Pak dám vědět.
ClonyXXL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod darien_fawk 11. 10. 2010 19:15

Ako prvé by som skúsil či je samba dosiahnuteľná z daného PC. Napríklad PINGom na daný box. Ak je ping pozitívny, tak môžme predpokladať, že box má správne sieťové nastavenia a problém bude inde.
darien_fawk
Junior

Odeslat příspěvekod indiana_jones 11. 10. 2010 19:26

TO: ClonyXXL
Když jsem zkoušel zrovoznit Sambu, tak jsem našel odkaz na straně 7 tohoto fóra od uživatele slk07 (zde: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1707&t=1095235&p=7116150). Tam šlo o instalaci Samby a spuštění přes službu Telnet (Je součástí Windows. U OS Win XP se spouští Start -> Spustit, u Win 7 je to služba, která se musí doinstalovat: Na ploše dvojklik na Počítač -> v průzkumníku kliknout na "Odinstalovat nebo změnit program" a na levé straně kliknout na "Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows". Tam už jen zafajfkovat "Klient služby Telnet" a OK. Tím se služba nainstaluje. Pak stačí jako v případě Win XP spustit přes Start -> Spustit a zapsat "Telnet" (pochopitelně bez uvozovek). Otevře se černá obrazovka, tak jak jsme zvyklí u cmd, ale už se jedná o Telnet.
Sambu jsem se pokoušel zprovoznit tedy způsobem uvedeným v odkazu. Myslím, že jsem se dostal do fáze, kdy jsem u Samby zadával za celým řádkem "status" a po odentrování jsem dostal informaci něco ve smyslu jako on/off (To jsem pozjišťoval sám, postupným laborováním, ale teď už si bohužel nevzpomenu jak, nedělal jsem si poznámky). Jinak nápovědu o příkazech Telnet získáš v nápovědě Windows.
indiana_jones
Junior

Odeslat příspěvekod glorei 12. 10. 2010 09:13

zdravim, chci se zeptat kde delam chybu...stahnul jsem si kouzelnou chuvu 2, stahnul jsem si cz zvukovou stopu, pote zpomalil na 23,967 a pote vlozil do mkv pres mkvmerge GUI..oddelal eng zvukovou stopu...jak to vse v poradku dobehlo, tak sem to zkopiroval do blade2, ale tu je problem...vidim cernou obrazovku, ale zvuk jede...takze nevim kde delam chybu, kdyz to pustim v PC, tak to jede jak ma
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod indiana_jones 12. 10. 2010 10:47

Jistě jsou tady fundovanější kolegové, ale já vycházím vždy z toho, že pokud v jednom zařízení je obraz viditelný a ve druhém ne, tak jde o absenci dekodéru.

-- 12. 10. 2010 12:44 --

Možná jsem to přehlédnul, ale řešil jste tady někdo přidání internetových rádií do přístroje, pokud to vůbec jde, nebo jsem odkázán pouze na to co je už vloženo?
Jediná mě známá diskuse zde byla na str. 19 tohoto fóra (http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1707&t=1095235&p=7234098) od uživatele slk01, ale také se jednalo o jiný fw a doba pokročila, třeba někdo z vás našel způsob.
Jnak při prohledávání jiných web stránek jsem našel toto: http://www.recenze.okamzite.eu/articles/evolve-media-player-encorehd-cesky/2/. Je to zajímavé, jelikož se jedná o starší typ přístroje, kterému byl upraven fw o přidávání internet. rádií. Je to v odstavci "Aktualizováno", kde je odkaz ke stažení lokálních rádií. Když stáhnete a rozbalíte komprimovaný soubor, zjistíte, že jde o seznam 100 českých rádií. To by bylo myslím zajímavé i pro některé z vás, ne?
indiana_jones
Junior

Odeslat příspěvekod vcelik_vilik 12. 10. 2010 12:40

glorei píše:zdravim, chci se zeptat kde delam chybu...stahnul jsem si kouzelnou chuvu 2, stahnul jsem si cz zvukovou stopu, pote zpomalil na 23,967 a pote vlozil do mkv pres mkvmerge GUI..oddelal eng zvukovou stopu...jak to vse v poradku dobehlo, tak sem to zkopiroval do blade2, ale tu je problem...vidim cernou obrazovku, ale zvuk jede...takze nevim kde delam chybu, kdyz to pustim v PC, tak to jede jak ma

Nemůže to souviset s "header compression" v novejších verzích MKVmerge? http://www.mediasmartserver.net/2010/08/09/mkv-mania-header-compression-and-the-side-effects/
vcelik_vilik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zekon666 12. 10. 2010 16:48

Takže, nahrál jsem fw 7.0.9 r4357 přes PlayON co jsem měl.
Poslední problémy vyřešeny!! Pamatuje si pozice u rozdívaných filmů, dostatečně. Nepadá tolik wifi připojení, funguje vše jak má. Problémy které způsoboval poslední ACRyan FW zmizely, tudíž již FW jiné než Evolve neberu.
Nenašel jsem nic co by dělalo problémy nebo problém který by se objevil či přetrvával kromě mizerné rychlosti přenosu souborů z PC na HDD v Blade. To už vzdávám, ta wifi síťovka je prostě *****.
Vřele doporučuji ostatním. ;-)
zekon666
Junior

Odeslat příspěvekod indiana_jones 12. 10. 2010 17:14

Mám stejné zkušenosti, viz. příspěvek a postup výše na této stránce. Souhlasím, Wi-Fi síťovka není ideální, ale na přenos internetového rádia plně dostačuje. Navíc předtím velmi často padalo bezdrátové připojení a po mém posledním zásahu vše šlape jako hodinky.
Co se týče přenosu dat, používám flash disk (přenos čtení/zápis: 30/15), který je podstatně rychlejší než kabelová síťovka v tomto přístroji.
indiana_jones
Junior

Odeslat příspěvekod Trynyty 12. 10. 2010 17:54

FW EVOLVE BLADE I.II v7.0.9.r4357 ma 1 velku chybu-nema podporu externej mechaniky(u mňa zasadna vec),kedže EVOLVE použivam aj ako DVD prehravač(Vlastnim 1300 DVD original)!Myslim,že je dvoležite na to "upozorniť".Vyrobca na môj dotaz ohľadom potpory DVD mechanik nereaguje už 2 tyždne.(((
Použivam FW ACRyan 4318 zatial bez problemov.S PC sa pripajam cez "Total Commander"a to Windows XP(PC),Vista(notebook),a windows 7(notebook) spojenie kablom(PC),wifi notebooky.
Prenos dat,kopirovanie dat na evolve,alebo s evolve bez problemov aj viac DVD,MKV (200GB-aj viac súčasne).Samba zapnuta,heslo zapnute.Prehravanie cez siet avi,divix..DVD bez problemov-MKV už nie pomala sieť občasne sekanie.Internetove radia,služby picasa,rss...počasie,bez problemov.Nahravanie internetovych radii bez problemov na HDD.Mam Evolve Blad 1,5TB.Nepameta si rozpozerane DVD na HDD vo forme " VIDEO_TS"
Trynyty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ClonyXXL 13. 10. 2010 06:29

Tak jen pro vaši informaci ohledně řešení mého problému s 127.0.0.1:
Jelikož mám doma všechny pc na veřejných IP - z těchto nebylo "vidět" na vnitřní IP Evolve. Takže poskytovatel to musel "nějak" překonfigurovat u nich, aby navenek byly pc na veřejných IP jako dosud, ale mezi sebou se má pc vidí na vnitřních. Takže už vše maká jak má. Konečně 8-P
Jinak - jak píše Indiana Jones o pár příspěvků výš - starší mašinka .......a ejhle - přímo v menu je tam položka "Rozdělení disku". To kdybych tam měl i já, moc by mě to potěšilo :hm
ClonyXXL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mpětka 17. 10. 2010 08:55

ahoj všichni, tak po nahrání aktuálního firmware má docela zásadní problém ... mám k přehrávači propojenou tv přes hdmi a optikou reciever. V předchozím nastavení výstupu zvuku bylo možné pouze nastavit ten výstup ... buď do hdmi nebo do optiky. Takže jsem měl nastavenou optiku a tudíž zvuk mi šel z reprobeden přes reciever. Teď ale tahle možnost zmizela a je tam nastavení jak pro hdmi tak pro optiku. Jenže nejde nastavit vypnutí zvuku do hdmi !!! Takže mi jde zvuk jak z tv tak z reprobeden a dělá to takovou ozvěnu ... prostě se to nedá poslouchat. Jak to udělat, aby si mohl nastavit výstup zvuku pouze do optiky, poradí prosím někdo?
mpětka
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka