Asus O!Play skúsenosti a postrehy

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MatusCo 15. 3. 2010 15:35

Nechcem zbytocne zahlcovat diskusiu cenovym porovnavanim jednotlivych produktov a toto je naviac vlakno o Asus O!Play, ale nemam rad, ak niekto tvrdi, ze (v tomto pripade xtreamer)
Meridius píše:... xtreamer je už sám o sobě dražší (v drtivé většině výrazně)
Vtedy zacnem vyskakovat :pozor :-)

Xtreamer s Wifi (bez Wifi sa praveze ani nepredava, resp. neviem o tom) som kupil za riadnu cenu 124€ (v kamennom obchode). Ak niekde je za podobnu cenu vybavou porovnatelny Asus O!Play Air, tak dajte sem link, nech niekomu pomozeme. Ja som nasiel najlacnejsi za necelych 138€ (15.3.2010).

Ja by som porovnaval Xtreamer bez Wifi (neda sa kupit) s Asus O!Play a Xtreamer s Wifi s Asus O!Play Air. V prvom pripade vyjde lacnejsie Asus, v druhom Xtreamer. Ale nic "drtive" ani "vyrazne" tam nevidim...

Kto hlada jednoduchost prehravania a nizku cenu: Asus O!Play, kto chce k tomu Wifi a nejake funkcie naviac, nech si priplati cca 30€ a dostane Xtreamer. Kto chce silou mocou na MM Player-i vyuzit karty (iba CF, SD+MMC, MS+MS Duo) tak nech si priplati dalsich cca 15€ za Asus O!Play. Ale to uz sme na finalnej cene, ktoru atakuju aj lepsie vybavene a lepsie hodnotene MM prehravace.

PEACE.

P.S. Ten Xtreamer som od piatku (dnes je pondelok) nestihol este ani vybalit, nieto este otestovat... :D. Po testovani sa este moze stat, ze skoncim pri Asus-e... :-)
MatusCo
Junior

Odeslat příspěvekod MatusCo 15. 3. 2010 15:45

architect píše:Skoro sa mi žiada napísať, že menu a aj ovládač bol koncipovaný pre deti, nie pre dospelákov. Super jednoduché ovládanie a keď to zvládne aj moja manželka, ktorá nevie po anglicky povedať "Dobré ráno" tak to je čo povedať. Nie vždy sa podarí výrobcovi skĺbiť jednoduchosť a účelnosť, ako sa to práve v prípade tohto Asus-e.

Len tak pre zabavu:
Existuje tzv. WAF (http://en.wikipedia.org/wiki/Wife_acceptance_factor) :mrgreen:

Aky teda WAF davate ASUS-u vy? Dajme tomu na body, od 1 po 10 (maximum).

U mna je to dost vyznamna sucast neoficialnych "specifications and features" kazdeho pristroja v domacnosti. :-D

P.S. Pre neznalych anglictiny volny preklad:
WAF = Wife Acceptance Factor = "Co na to manzelka..."
MatusCo
Junior

Odeslat příspěvekod evlo 15. 3. 2010 20:53

No tak waf to bude mit stjeny jako cokoli s timto firmwarem ze
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod architect 17. 3. 2010 09:53

To muvo:
MP3 cez SPDIF RAW ma stale problem :-( Snad sa to vyriesi v novom firmweri, pretoze je to dost pretriasana tema aj na domovskom ASUS fore. Da sa to vsak oblafnut tak, ze si nastavis SPDIF LPCM. Sice nedostanes digitalny multikanal, ale na radio ti stereo staci. Je tu este dalsi sposob. Pouzijes CINCH-e pre analogovy audio vystup, ktory das do ineho vstupu na Tvojom AVR. Ked teda budes chciet pocuvat MP3, prepnes si len iny vstup.
NIe som si celkom isty, aka metoda by bola pouzitelna na spustenie i-radia bez zapnutia TV, ale pokial si stanicu vytvoris ako zastupcu v Oblubenych, tak by sa dala vyrobit pomocka, ze by si si vlastne popisal "mapu" ako sa doklikat k spominanemu zastupcovi.
Je to ale hoooodne kostrbata metoda, ale pripustam, ze pri troche sikovnosti celkom dobre vykonatelna.
architect
Junior

Odeslat příspěvekod X-men 21. 3. 2010 12:12

Dobry den,
Prosim o radu, kdyz k tomuto asusu pripojim pres usb externi HDD (Transcend ) bude fungovat i bez nakyho dalsiho napajeni??Dekuji
"Nenutim nikoho, aby mi uvěřil,já dukaz nepotřebuji. . ." Bram Stoker
X-men
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Meridius 30. 3. 2010 14:15

X-men píše:Dobry den,
Prosim o radu, kdyz k tomuto asusu pripojim pres usb externi HDD (Transcend ) bude fungovat i bez nakyho dalsiho napajeni??Dekuji

Mno, pokud to bude 2,5" tak ano. Klasický 3,5" disk v drtivé většině a mám pocit, že to bude ve 100 procentech případů, vyžaduje přídavné napájení.
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X-men 3. 4. 2010 13:53

Tak už ho mám doma usb disk běži sním v poho.Jen se mi v mandrivě linuxu nechce připojit k síti.Neporadí někdo jak na to??Díky
"Nenutim nikoho, aby mi uvěřil,já dukaz nepotřebuji. . ." Bram Stoker
X-men
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod luban.s 14. 4. 2010 10:11

Jde k němu připojit externí DVD mechanika?

Nečetl jsem pozorně výše uvedené příspěvky. Nejde.
:oops: .
luban.s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Meridius 16. 4. 2010 06:50

luban.s píše:Jde k němu připojit externí DVD mechanika?

Nečetl jsem pozorně výše uvedené příspěvky. Nejde.
:oops: .

Mno, k čemu, když to DVD přehrává z disku. Nebo nasdílet mechaniku v PC, to by možná taky šlo. Jinými slovy chci říct, že to zřejmě nebude fungovat...nebo jsem si tím na 99 procent jist.

Jinak by mne spíš zajímalo toto, na fórech píší, že pro funkčnost wifi, stačí koupit usb wifi dongle s čipem realtek a naflashovat firmware z oplay air a mělo by to fungovat. Zkoušel to někdo? Přecejen v hardwaru asi rozdíl příliš nebude, takže by to teoreticky neměl být problém.
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod luban.s 16. 4. 2010 08:11

Když má někdo kupu DVDček, tak startovat kvuli tomu comp a něco sdílet není moc efektivní. Proto to uvažování nad externí mechanikou :).
luban.s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Meridius 16. 4. 2010 14:29

luban.s píše:Když má někdo kupu DVDček, tak startovat kvuli tomu comp a něco sdílet není moc efektivní. Proto to uvažování nad externí mechanikou :).

Mno, ale jsi tam, kde jsi byl :-)) Protože to nejde. Takže buď zvlášť dvd přehrávač nebo to převést na HDD. Nevím, co je to kupa. Ale na 1TB disk se jich dobrá stovka vejde.
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Meridius 7. 7. 2010 12:25

Poslední firmware přidává podporu externí DVD mechaniky. ALe pouze jedné samozřejmě od Asusu. Která to přesně je? Škoda, že nepodporuje BR mechaniku.
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod QuEsT147 14. 7. 2010 16:48

Dobry den

chci se zeptat, jaky USB Wifi dongle bude fungovat s OPlay HDR3? Chtel bych spojizdnit wifi, ale dongle v baleni neni...

Diky za pomoc :)
QuEsT147
Junior

Odeslat příspěvekod Meridius 16. 7. 2010 07:39

Teď nějak asi nerozumím dotazu. HDP-R3 má přece wifi vestavěno, ne?
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod QuEsT147 16. 7. 2010 11:39

Aha, asi mas pravdu... Mne vubec nenapadlo, ze nemusi byt videt antenka, myslel jsem, ze je ji treba pripojit externe :) Ale to asi neni potreba, vyzkousim...
QuEsT147
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka