Z CD do bezstrátu (FLAC) a späť

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ravenman 29. 5. 2010 12:37

Zdravím osadenstvo,chcel by som si overiť jednu vec.Svoje originálne hudobné nosiče zálohujem bitovo presne do formátu FLAC aby som si i v počítači občas prehral , neskôr podľa potreby prostredníctvom Nera vytváram z Flac CD-DA audio .Zaujíma ma či sa dá povedať že to vytvorené CDDA z FLACu je kvalitatívne presne to isté čo originál ,všetko je robené digitálne samozrejme ale či tá konverzia cez Nera z Flacu do CDDA môže mať teoretický vplyv na výslednú kvalitu (kvalita enkodéru v Neru a pod,metóda cachovania trackov pri vypalovaní) .Dakujem
ravenman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 13:06

Pokial si vytvoris aj *.CUE a vypalujes to z neho, je to presny obraz CD. Jedine, kde sa to moze uz domrvit je priamo pri vypalovani. Je vhodne palit pomalsie (ja som palil audio vzdy maximalne 12x).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ravenman 29. 5. 2010 13:27

Samozrejme,pre extra fanatizmus je najlepšie kúpiť zo tri média rovnakej značky a skúsiť tri druhy rýchlostí a potom skenovať počet C1/C2 chýb alebo jitter a tú najlepšiu potom použiť.CUE sheety ak sa nemýlim slúžia ako doplnok k dátovému súboru FLAC, ktorý vymedzí playlist ..pozíciu a názvy ,prestávky jednotlivých skladieb .Myslíš že sa čočka v cdp viac vychyluje alebo viac "svieti" pri čítani klasického CD-R ? mysl že vzhladom na životnosť čočky by boli lepšie média optimalizovane presne na audio /"CD-R for Audio purpose"/?( tie s modrým alebo zeleným polykarbonátom)
ravenman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 13:33

Skusim v bodoch (na co viem odpovedat):
- viem, ze pri ripovani v EAC sa riesil takzvany "ofset". Je to cosi ako vychylenie lasera. Ci sa to da potom s tym ofsetom aj vypalit - neviem. Osobne to povazujem uz za extremne laborovanie . . .
- ano, *.CUE sluzi na to, aby si tam mal presne rozostupy medzi skladbami, ako na originali. Ked len supnes jednotlive *.FLAC / *.WAV subory do Nera, on tam dava default tusim 2 sek. rozostupy, co je pri gapless koncertoch neakceptovatelne
- CD-R na hudbu som nikdy neskusal. Mozno ma kvalitnejsi povrch, ale to skor vidim ako dovod pre zivotnost media. Tu by som naozaj klamal, keby som napisal, ze je to tak, alebo tak.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ravenman 29. 5. 2010 13:44

Díky za rýchlu odpoved ,pravda z tým ofsetom v EACu laborujem .. používam 9 ročnú ešte Japonskú vypalovačku Plextor zo zápisom na CDR 16x , podáva výborné výsledky, i nové mechaniky isté modely podávaju výb.výsledky ...ale ta Plextora je masívna a aspoň nezdochne po polroku používania ako tie moderne pseudo-ojeby celoplastikove vratane uchytenia a prevodu optiky
ravenman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 13:47

Vidim, ze si znalec. Plextor bol kedysi spica. Zial uz po ich produktoch ani pes nestekne.

Ak si dobre pamatam, Plextor mal vlastnu aplikaciu na klonovanie CD. Kamos tak kedysi kopcil originalne hry (na vlastnu zalohu na CD-R). Ina napalovacka v jeho okoli to skopirovat nevedela :D Boli tam ochrany proti kopirovaniu a ine CDRW mechaniky si s tym nevedeli dat rady. Aplikacie ako AnyDVD vtedy este neexistovali.

Prave kvoli tymto zaludnostiam osobne preferujem prehravanie z HDD s pouzitim DAC. Odpada kopec problemov.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ravenman 29. 5. 2010 14:01

Viem odare ze si prívrženec uDacu ,já stále s DAC prevodníkom váham (príde mi konštrukčne strašne ochudzený , jeden fyzicky prevodník ..kolkokrát bez filtra s jedním kodíkom ..)-neviem vyjadri sa akú zvukovú skúsenosť máš a na čom počúvaš,momentálne kŕmim svoj Sony Espirit 444 + Heco Victa 700 Xonarom DX ktorý má síce monolitický kvalitný dac ale jeho zapojenie je jednoduché a tiež to nezáleží len na prevodníku..emi..pulzný zdroj.atd , tá zvukovka má hnusne utlmené vokály a taku nevyjadrenú priestornosť,tiež mám tony lossless v raide ,ale baví ma to strkat do 23 ročného cdp referenčáku.
ravenman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 14:09

Privrzenec uDAC-u :D To si mi dal. Pozuvam na TEAC WAP 2200 + Styleaudio Carat Topaz + Dispre II v4 FINAL od p. Macuru + AKG K701.

K tomu CD Playeru no comment. Pokial nemas poriadny DAC, je mi jasne, preco vypalujes.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ravenman 29. 5. 2010 14:20

To mi odpusť , už si spomínam , ten Teac má i digitálny výstup ? na zvukovú kvalitu lineoutu či bezdtrátu by som sa pozeral opatrne
ravenman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 14:54

Ano, TEAC mam cez TOSLINK pichnuty do DAC Topaz a z neho analog do Dispre.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod windsor 29. 5. 2010 16:26

Odar píše:Pokial si vytvoris aj *.CUE a vypalujes to z neho, je to presny obraz CD. Jedine, kde sa to moze uz domrvit je priamo pri vypalovani. Je vhodne palit pomalsie (ja som palil audio vzdy maximalne 12x).

Novšie mechaniky dovoľujú páliť už len minimálnou rýchlosťou 16x !
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 16:35

windsor --> Ano, to je pravda. Tak pal 16x. Co ine poradim?

V globale plati pravidlo, ze vypalene CD na starsej napalovacke 12x ma menej C1, ako CD vypalene na novych DVD-RW (16x). Tak ci tak - urcite by som radsej nepalil 32x. Vzdy radsej pomalsie.

Otazka je, ci je to pocut a ci ma vobec vyznam sa tym zaoberat.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 29. 5. 2010 16:55

Odar píše:Pokial si vytvoris aj *.CUE a vypalujes to z neho, je to presny obraz CD. Jedine, kde sa to moze uz domrvit je priamo pri vypalovani. Je vhodne palit pomalsie (ja som palil audio vzdy maximalne 12x).

Nedoporucujem 12x ale 4x je to nielen moja skusenost. Ta rychlost sa oplati hlavne pri audio suboroch.

-- 29. 5. 2010 17:09 --

windsor píše:

Novšie mechaniky dovoľujú páliť už len minimálnou rýchlosťou 16x !

Tak sa pozri sem. Mechanica je Sony Optiarc BD Rom a v pohode cez CDBurnerXP palim 4x
CDBurnerXP.jpg

-- 29. 5. 2010 17:12 --

Odar píše:Otazka je, ci je to pocut a ci ma vobec vyznam sa tym zaoberat.

Je to pocut ja som tak odpisal skusobne medium podla dakeho testu kde som sa docital ,ze je dobre nan palit audio a svagor mi vravel ze mu cez nero vypalene audio pukalo. Takze rozhodne ta rychlost nie je blbost
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 19:25

armaman --> Osobne som palil kedysi audio na LiteOn LTR48246S 12x a no problem. Ziadne pukance, nic. Na X CD prehravacoch (palil som aj znamym). Fakt jedna z vydarenych napalovaciek.

Ked som to iste vypalil na LiteOn-e a porovnal s tym istym vypalenym na DVD-RW LG tou istou rychlostou na to iste medium, pocet C1 bolo na tej LG ovela viac. Proste kvalita palenia ide dolu vodou.

Co sa tyka mojej vety, ci je to pocut - myslel som nejaky kvalitu, alebo ako to povedat pri prehravani CD. Pukanie (=drop out) su pri vypalovani pre mna absolutne nepripustne. Take CD (ak sa nahodou podarilo, ze z neznamych dovodov padol buffer a CD nebolo vypalene "na jeden zatah") sli vzdy rovno do kosa. Tak isto putovali do kosa vzdy CD, ak pri napalovani CD mechanika spomalila a potom sa naspat vratila na povodnu rychlost.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 29. 5. 2010 20:08

Ja to nepopieram.
Ja len vravim ,ze po takejto "ocistnej kure" s nizsou rychlostu zapisu je vsetko v cajku. Dakedy je malo viac tak preco curat proti vetru hlavne ak ako sam tvrdis uz ta kvalita nie je to co byvala ,hm? Nestoji to za uvahu?
Takisto aj kvalite cd medii sa dakedy prikladala vacsia vaha, dnes ich nahrdzaju dvd uz aj z dovodu kvalitnejsej zaznamovej vrstvy a ochrany ako takej.
armaman
Poslední varování

Další stránka