Propojení PC a TV - blikání a přechod barev

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod saww 1. 7. 2010 18:41

Zdravím Vás,
potřebuji od Vás poradit. Včera jsem vyzkoušel propojit PC s TV. Na graf. kartě mám s-video výstup. Televizi mám starou - má pouze scart a koax. vstup - a k ní je připojen set-top-box (GI-T/S 84CI PVRX). Do S-video výstupu grafické karty jsem připojil redukci na cinch. do set-top-boxu jsem přes scart kabel scart-2xcinch(1 pro video, jeden pro audio) - video cinch jsem propojil s redukcí v graf. kartě a do audio cinche jsem připojil výstup ze zvukovky. Takto zapojeno mi vše hrálo perfektně, až na zvuk - hrál mi pouze levý, nebo pravý kanál.

Proto jsem koupil tento kabel: http://www.alza.cz/kabel-propojovaci-sc ... d70550.htm
Připojil jsem scart do set-top-boxu, s-video do graf. karty a jack do zvukovky. Zvuk je v pořádku, ale obraz mění barvy a občas bliká, některá videa jsou dokonce černobílá. Nevíte, kde by mohla být chyba?

Všimnul jsem si, že redukce s-video/cinch, kterou jsem použil včera, má 7pinů, kdežto na novém kabelu pouze 4piny. Může to být tím?
saww
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 2. 7. 2010 21:55

Televize a/nebo set top box zřejmě nepodporuje s-video, takže se nepřenáší korektně a barvy můžou být divné/žádné. Ty piny navíc, co jsou u redukce dodané ke grafické kartě, přenášejí kompozitní videosignál, který je jednodušší a funguje obvykle bez problémů na všech zařízeních.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saww 3. 7. 2010 07:47

JendaLinda píše:Televize a/nebo set top box zřejmě nepodporuje s-video, takže se nepřenáší korektně a barvy můžou být divné/žádné. Ty piny navíc, co jsou u redukce dodané ke grafické kartě, přenášejí kompozitní videosignál, který je jednodušší a funguje obvykle bez problémů na všech zařízeních.

Možná se zeptám špatně, ale drobátko v tom mám guláš. Mě obraz s kabelem scart/cinch + redukce cinch/s-video fungoval dobře. Když to mám bez redukce na nový kabel, problikávají barvy a občas je to jenom černobílé. Může to být kabelem? Nebo tím, že strkám nový s-video konektor 4piny do graf.karty (s-video 7pin)?

Jinými slovy - uvažuju správně, když předpokládám, že set-top-box podporuje s-video, když mi obraz běžel správně přes původní kabel?

Rozhoduju se, zda vrátím kabel a koupím jiný (scart/3xcinch) a napojím ho na redukci.
saww
Junior