Kvalita obrazu mezi BR přehr. a Evolve, wd live atd?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod robelles 18. 7. 2010 09:04

Porovnával už niekto kvalitu obrazu medzi BD/DVD prehrávačmi s HDMI s kvalitou obrazu multimediálnych skriniek typu EVOLVE,WD LIVE a pod. Kto je na tom lepšie?
Naposledy upravil vanDave dne 20. 7. 2010 16:43, celkově upraveno 1
robelles
Junior

Odeslat příspěvekod robelles 9. 8. 2010 09:58

Nikto nič ?
robelles
Junior

Odeslat příspěvekod srato 9. 8. 2010 22:07

pokud jsem to pochopil dobre, tak otazka zni jestli je lepsi obraz na BlueRay prehravaci filmu na BlueRay disku nebo ISO zmineneho BlueRay disku pousteneho z HDD multimedialniho centra pri pouziti stejneho kabelu? Nevidim jediny duvod proc by mel byt rozdil.
Srovnavat ripy s origo BD disky snad smysl nema (at uz z podstaty toho co rip znamena tak uz s velice rozdilnym provedeni ripnuti)
Takze shrnuto, neni to o tom ze by ti nikdo nechtel odpovedet, ale o tom, ze ta otazka je polozena kdyz uz ne hloupe tak minimalne velmi spatne
srato
Junior

Odeslat příspěvekod Meridius 20. 8. 2010 08:29

Otázka je položena způsobem normálním....Podle mne autora zajímá, zda technicky, při pouštění stejně kvalitního záznamu, na stejné TV, bude rozdíl v kvalitě při použití různých přehrávačů rozdílná. Odpověď na to je ale podle mne složitá. A takový test asi běžný user těžko udělá. Tudíž čekat odpověď je asi zbytečné. Ale....ale pokud ti jde o to porovnávat rip vs originál BD disk. Tak je ta otázka vážně zbytečná...a je asi z podstaty věci jasné, co je lepší.
Meridius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 20. 8. 2010 09:11

robelles: rozdil v kvalite neni pozorovatelny a to jsem, rekl bych, prefekcionista, staci ti to takhle?

Chapu to tak ze by si chtel porovnovat stejny zdroj na ruznych prehravacich realtek/sigma.
Naposledy upravil evlo dne 20. 8. 2010 12:24, celkově upraveno 1
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 20. 8. 2010 12:17

Pokial vezmeme za referencny zdroj Blu-Ray Avatar s tym, ci je rozdiel medzi tym, ci ho uzivatel pusti z Blu-Ray prehravaca, alebo "multimedialnej skatule" (pripadne PC), tak sa da cosi riesit, pokial je to na jednom a tom istom TV vzdy s rovnakymi nastaveniami. Rozdiely by boli (ak by boli) podla mna minimalne, az nepostrehnutelne, nakolko ide o digitalny prenos signalu do TV a ta ho nasledne spracuje a zobrazi.

Ak uz to toho zacneme vrtat rozne formaty DVD / HD ripy 720p / 1080p / Blu-Ray disky, tak je pochopitelne jasne, ze Blu-Ray bude mat vzdy navrch.

Osobne by som sa ale multimedialnych skatul a ani PC nebal. PC sam pouzivam ako na prehravanie hudby, tak na prehravanie filmov a som plne spokojny. Nic univerzalnejsie neexistuje.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod robelles 21. 8. 2010 08:58

Ďakujem pekne v podstate mi také odpovede stačia. Mám totiž malú dilemu. Keďže PC neviem preniesť do obývačky chcel by som si kúpiť niečo čo by mi ho trochu nahradilo.
Vybral som si LG BD570 alebo AC RYAN PLAY ON. Preto bola tá otázka. Zvládajú HDD NTFS tak som potreboval pomôcť čo kúpiť alebo akým smerom sa mám pohnúť.LG má mechaniku, Play on má viac formátov.

EVLO trafil si to presne.
Naposledy upravil robelles dne 21. 8. 2010 10:44, celkově upraveno 1
robelles
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 21. 8. 2010 09:23

Co natiahnut HDMI kabel? :hm
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod robelles 21. 8. 2010 09:45

Kábel nejde natiahnúť PC je na druhej strane bytu. Musel by som prejsť cez 4 steny a položenú podlahu. A zapájanie do hlavy sme prebrali inde :-D
robelles
Junior

Odeslat příspěvekod robelles 22. 10. 2010 10:24

Tak dilema bola vyriešená. Doma sa ocitol AC Ryan. Zatial spokojnosť.Čo ma na ňom serie bol hluk ventilátora, ktorý som už odstránil /výmena za druhý/.A potom ma serie menu hlavne pri prechádzaní súbormi. Obraz mi rozdelí na dve polovice. Ten náhlad tam vôbec netreba.1080P ide bez problémov ako aj 24, flac tiež nieje problém. Neseká, nemrzne.
robelles
Junior