LG HR500 versus Emtec Movie Cube D850H

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ondratr 22. 12. 2010 13:07

Chci kupovat multimediální centrum a v jiném tématu jsem na základě odpovědí vybral 2 favority.
Prosím o ohlasy těch, kteří s vybranými modely mají zkušenost a jejich postřehy, ohlasy a přídadě upřesnění nejasností nebo chyb které o těchto přístrojích znají.

Priority při výběru byli tyto:
DBV-T tuner pro nahrávání TV vysílání
Mechanika pro přehrávání DVD
Přehrávání MKV a to i přehrávání MKV uložených na DVD discích
HDMI výstup
zvukový digitální výstup

ve výběru v ceně do 9 000,- zůstaly tyto dva přístroje:

LG HR500:
mínusy:
-soubory lze kopírovat jen mezi HDD a USB, nelze kopírovat pomocí LAN, přes LAN jen přehrávání sdílených souborů na PC,ale soubory nelze z PC přes LAnN nakopírovat na HDD v LG a naopak, takže nelze použít jako uložiště
-Jen externí disk 250Gb ( i když v jednom forum uživatel tvrdil, že HDD nahradil 1Tb, ale tím si zrušil záruku)
plusy:
+blue-ray mechanika

Emtec Movie Cube D850H:
mínusy:
-hodně hlučný ventilátor
-mechanika jen DVD, takže do budouctna nepřehraje blue-ray disky

plusy:
+disk až 2Tb snadno vyměnitelný
+lze použít jako uložiště

ve všem ostatním jsou oba přístroje asi nastejno.

Budu rád za jaké koliv ohlasy, rady a tipy.

Díky
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod ondratr 3. 1. 2011 14:22

Tak doopravdy se nenajde žádný z majitelů jedno z těchto zařízení, aby se podělil o dojmy a poznatky?
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod ondratr 14. 1. 2011 22:20

Tak Vážení, byli Vánoce a oba přístroje obchody vyprodaly , doopravdy se nikdo nepodělí o své postřehy?
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod sidny 16. 1. 2011 19:59

Pristroj ma skvely moznosti pripojeni a komunikace a jako jedinej kombinuje sitovej HDD a DVD prehravac, proto jsem ho koupil. Hluk vetraku jsem vyresil keramickym trimrem 100ohm/0.5W umoznujicim plynule nastavit otacky.
Mam ale velkej problem s naplanovanym TV zaznamem: kdyz nazev progamu obsahuje diakritiku, zaznam se vypne okamzite po startu (objevi se kratce cervenej ctverecek jako pri rucnim stopnuti) a vynuluje se planovac. Pri rucnim spusteni nebo pri nazvu bez diakritiky zaznam funguje normalne. Nepodarilo se mi to zadnym nastavenim eliminovat (regiony, znakovy sady atd). FW mam posledni r4564 (o jinym nevim).
Ma jeste nekdo tenhle problem ?
sidny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondratr 19. 1. 2011 06:44

jelikož píšeš o hluku větráčku, tak bych počítal že píšeš o tom emtecu, že? to nahrávání to je teda fakt chyba
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod komast 22. 1. 2011 06:52

Taky zažuju koupi LG......jsou prosí nějaké další zkušenosti?Děkuji
komast
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondratr 24. 1. 2011 12:26

Tak jsem objedna LG HR500. Od pátku je doma.¨
První dojmy jsou pozitivní, vše šlape jak má. Na rozdíl od popisu na stránkách LG na HR500 nejde prohlížení Picasa™ a AccuWeather, ale možná jsem jen nepřišel jak na to. Youtube jede bez problémů.
ZAtím vše co jsem do mechaniky dal jde přehrát.
Podrobněji popisovat co a jak funguje nebudu, ale v případně konkrétního dotazu ohledně funkce rád zodpovím.
Zatím jediné mínusy, nebo spíš ne uplně ideální funkce jsou - pomalejší reakce a při programování tuneru přes EPG nejde posunout čas konce. To se řeší tak že po té co se přes EPG naprogramují programy, které má HR500 nahrát, tak se vleze do REC menu a tam se teprve čes konce naprogramovaného nahrávání posune.
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 7. 2. 2011 17:23

Mám ho taktéž doma souhlasím,u mne reakce v pořádku normální,je tichoučký,kopírování na flash přes usb super jen pro větší soubory je potřeba flashku naformátovat na ntfs,nemá editaci programu nahraných takže použijete DVR-Studio Pro,pokud máte program který chcete vypálit na dvd,obraz super jak na bluray tak na dvd,avi jedou perfektně titulky kodování se na nastavuje dlouhým podržením subtitle jsou poměrně malé ale fungují v pořádku.Jediná věc která je nepříjemná neumí editovat programy naladěné na dvb-T jinak nahrává souběžně dva programy bez problémů celkově za ten peníz slušná multimedialní mašinka. :-D :-D
rajs
Junior