Dolby zvuk multimedialni centrum + receiver

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod marian84 10. 6. 2011 10:36

Objednal jsem si multimedialni centrum Airlive Airmedia-350. Mozna laicky dotaz ale radsi se zeptam:
jak to bude se zvukovym signalem z mkv souboru, kdyz to budu posilat jeste pres receiver Denon 1611. Pisou ze prehravac ma podporu zvuku DTS 2.0. Co kdyz ten mkv soubor bude mit 6 kanalovy DTS zvuk? Prehravac posle zvuk do receivru a ten to prepracuje?
Naposledy upravil marian84 dne 10. 6. 2011 13:02, celkově upraveno 1
marian84
Junior

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 10. 6. 2011 10:44

Toto sice nie je moja parketa, ale myslim ze prehravac musi mat podporu DTS passthrough aby signal vedel dalej poslat na dekodovanie do receivera.
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 10. 6. 2011 10:50

lucas (novy) píše:prehravac musi mat podporu DTS passthrough aby signal vedel dalej poslat na dekodovanie do receivera.
Presne tak.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod marian84 10. 6. 2011 12:26

a ma?
http://cz.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1280143767821
jsem si myslel, ze se to bude chovat jako normalni pocitac... ale PC jako zdroj asi ma podporu vsech formatu a ne jenom dolby digital a dts 2.0 ze?
marian84
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 10. 6. 2011 12:36

Manual strana 20
http://69.64.87.53/airlive_fileserver/u ... 339011.pdf

There are 4 types of digital outputs, HDMI LPCM, HDMI RAW, SPDIF LPCM and
SPDIF RAW.
HDMI LPCM (2CH): When player audio output connects to TV via HDMI, the player
will decode audio as STEREO.
HDMI LPCM Multi CH: When player audio output connects to TV via HDMI, the
player will decode audio up to 5.1 channels.

HDMI RAW: When player audio output connects to amplifier via HDMI, the player
will send the RAW data to amplifier. Amplifier will decode RAW data into multiple
audio channels such as 5.1 or 7.1

SPDIF LPCM (2CH): When player audio output connects to amplifier via S/PDIF, the
player will decode audio as STEREO through amplifier.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod marian84 10. 6. 2011 12:48

takze kdyz tam nastavim HDMI RAW, tak prehravac poresi jenom obraz a ten posle pres HDMI kabel spolu s nezpracovanym zvukovym signalem do receivru?
marian84
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 10. 6. 2011 12:50

Ano, tak by to malo byt. Ked nastavis HDMI LPCM, skatula to dekoduje a posle ako multikanal LPCM do AVR (to je dobre, ked niekto nema AVR napr. s DTS dekodermi).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod marian84 10. 6. 2011 12:57

dik
by me zajimalo jak se tohle nastavuje u normalniho pocitace (PC jako zdroj signalu)... tam jde taky nastavit aby to posilalo jako RAW a ne LPCM? kde, jak?
marian84
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 10. 6. 2011 13:03

HDMI mas ako sucast grafickej karty. Tam by som nepredpokladal, ze to bude pracovat v inom mode, ako pass-throu (mozno sa mylim, ale pride mi proti rozumu cosi dekodovat pomocou grafickej karty).

U zvukovej karty si samozrejme mozes nastavit, aky vystup pojde von (napr. rovno nech to premrvi do 2.0). To uz ale zas zalezi od toho, co ta konkretna zvukovka vie. Tu sa ale bavime o max. 5.1 a DTS. Ako iste vies, 7.1 prenesies (zatial) len cez HDMI (co zvukova karta nema) a to plati aj pre kodovanie DTS HD a Dolby True HD. To ti cez S/PDIF neprejde.
Odar
Trvalý BAN