UPnP - pár dotazů na funkcionalitu

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tučňák 17. 10. 2011 11:25

Zdravím, mám NAS server Netgear Stora ze kterého streamuju hlavně filmy prostřednictvím UPnP do TV, MMC a měl bych pár dotazů, nevím zda jsou obecné nebo přímo spojené s mým NASem, tak to zkusím zde.

První věc je adresářová struktura. Stále se mi stává, že prostě vytvořím na NASu adresář, rozbalím do něj film a v TV, MMC ten adresář nevidím, ale normálně přes počítač ano. Za nějaký čas z ničeho nic se do toho adresáře dostanu, ale třeba tam zase není ten film no a po nějakém čase, už tam je i ten film :-) Zkoušel jsem různě experimentovat s nastavením, zda přijdu na to, kdy se to jak chová, ale nic bližšího jsem neobjevil.

Další věc co se týče adresářů je, že přes UPnP vidím i adresáře, které jsem v počítači už dávno smazal a přes počítač je nevidím nebo jsem je přesunul jinam, ale zde jsou stále pod starou cestou a pod tou novou ne..

Jsem z toho celkem zmatený, tak jsem se chtěl zeptat, zda je to normální nebo je problém někde v mém NASu nebo eventuelně mezi klávesnicí a židlí. :-)
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior

Odeslat příspěvekod karkar 17. 10. 2011 19:49

Nejprve dotaz, co je to ta "funkcionalita" ? Doufam ze ceske synonymum je funkcnost, pripadne funkce.

Ten "UPnP"co pouzivas je v podstate media server, ktery bezi na hardware Negearu, jako takovy si vytvari knihovnu. Alespon co jsem pochopil z tohoto: http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Plug_and_Play#UPnP_AV_standards Tedy prodleni mezi tim co vytvoris a co vidis na zarizeni je dusledek cekani na update knihovny toho serveru.

Resenim bude bud iniciovat prez web nebo klienta library update po zmene anebo vytvaret adresarovou strukturu pomoci klienta/web rozhrani (ale tezko rict zda to vubec pujde). Anebo jednoduse vyzkouset restart toho zarizeni, treba to pomuze.
Časy jsou zlé, Kamile...
--
Potichu: Atom PC @ Debian->FLAC->Squeezebox Classic->Dispre II v 4->Senn HD 595
Nahlas: Atom PC @ Debian->mp3/FLAC->Squeezebox Classic->M-Audio BX5a
Na ven: Iriver T10FM->Koss Plug
karkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tučňák 18. 10. 2011 11:32

Ano, funkcionalitou jsem myslel funkčnost :-)

Podobný článek jsem studoval taky, restart serveru někdy k aktualizaci pomohl, jindy ne. Ovšem četl jsem na oficiálním fóru výrobce NASu, že si uživatelé obecně stěžují na funkčnost nebo spíše nefunkčnost UPnP na tomto zařízení, takže je to spíš problém výrobce. Naštěstí se přes MMC dá k NASu připojit taky pomocí SMB, kde vše funguje, jak má. Zkusím nahlásit nějaký bug report přímo výrobci, jestli to k něčemu bude..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior