Da sa pustit 3D film na 2D TV?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ibatak 13. 5. 2012 13:02

Zdravím,

kúpil som si Blu-Ray prehrávač Samsung BD-E5500 - je 3D.
Telku mám Plasmu PANASONIC VIERA TX-P42G30E - je 2D.

K Blu-ray prehrávaču som dostal 3 Blu-ray filmy a jeden z nich je v 3D. Ak ho však pustím, zobrazí sa hláška, že film pustit nejde z dôvodu, že je v 3D a ja mám telku/prehrávač iba v 2D. V prehrávači je aj funkcia 3D->2D no aj po jej zapnutí to vypisuje to isté.

Neviete kde môže byť problém? Nedá sa taký film v 3D pustiť v 2D? Alebo sa bije Samsung-Panasonic?
ibatak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 13. 5. 2012 13:16

Zeby tam bola daka spätna väzba? Cize Samsung-Samsung a nie Samsung-Panasonic ? No aj to je mozne.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ibatak 13. 5. 2012 21:35

prehrávač som vrátil, vraj ak je film v 3D na Blu-ray, nedá sa pustiť v 2D verzii. Iba ak Blu-ray medium obsahuje obe verzie. Takže už mám doma klasický 2D Blu-ray od Panasonicu
ibatak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fuck8r 4. 10. 2012 23:41

chtěl jsem se zeptat: když budu mít BD film ve 3D a přehrávač/tv umí převod 3D->2D a já si to tak převedu na 2D sledování jo.. bude kvalita obrazu stejná jako u originálního 2D disku a nebo je kvalita horší (je vidět že je to nějak dopočítávané/slepované) nebo jak to mám říct? :-)

mám předobjednané 4 3D blůraje a 3 už mám i ve 2D klasickém, tak jestli to můžu bez obav prodat a nebo si to na 2D sledování nechat protože převod z 3D na 2D není pěknej..
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Caleb_cz 5. 10. 2012 08:00

chtěl jsem se zeptat: když budu mít BD film ve 3D a přehrávač/tv umí převod 3D->2D a já si to tak převedu na 2D sledování jo.. bude kvalita obrazu stejná jako u originálního 2D disku a nebo je kvalita horší (je vidět že je to nějak dopočítávané/slepované) nebo jak to mám říct?
Uz vzhledem k bitrate bude polovina 3D filmu poustena ve 2D horsi. Dalsi problem je, ze u pseudo-3D filmu clovek kouka na pulku pocitacem upraveneho materialu, proti originalni verzi muze byt obraz posunutej nebo jinak orezanej.
Zdali-pak nekdo vi, jak se dela 2D verze opravdoveho 3D-filmu, tj. toceneho 2ma kamerama. Myslite ze jednoduse vezmou obraz pro jedno oko a hotovo?
Caleb_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Fuck8r 5. 10. 2012 11:30

takže si určitě nechat i starší 2D verze pokud bude třeba ten film ve 2D pouštět (moc lidí / málo brejlí..)? :-)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 8. 10. 2012 09:26

Co jsem kupoval filmy na BD ve 3D tak buď edice obsahovala zvlášť disk s 2D anebo v případě animáků se to vešlo na jeden (byla tam verze 3D i 2D).

-- 8. 10. 2012 09:55 --

Tak jsem se cvičně podíval v editoru na snímek z filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. A rozdíly mezi 2D a 3D verzí filmu (resp. u 3D jsem se díval na hlavní video stopu která by se ukázala na přehrávači který umí 3D film poslat jako 2D a kašle na to že je to zakázané) jsou následující:
1) v obou případech se jedná o záběr z téže kamery
2) 3D verze je velice lehce přizoomovaná a lehce spláclá na šířku (2D má výšku obrazu 805 bodů, 3D verze 825 bodů).
3) 3D verze je jasnější (zřejmě kvůli kompenzaci ztráty jasu ve 3D brýlích)

Dá se předpokládat že u jiného filmu to zase bude jinak.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert