Satelitna televizia a nahravanie

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod milans74 2. 7. 2012 17:12

Ahojte, pozrel som si uz rozne odkazy a prispevky na toto tema, ale nakolko som v amater a mnohe prispevky su stare uz niekolko rokov, zalozil som tuto temu.

Potrebujem poradit, zhanam satelitny prijmac na prijem a nahravanie satelitnej televizie ( Skylink, CS link, resp. UPC a pod. ). Okrem toho, ze chcem vyuzit moj full HD TV SHARP, moja dalsia poziadavka okrem HD kvality je, aby som mohol jeden program pozerat a druhy nezavisle od prveho nahravat. Tiez by bolo dobre, aby som mohol moj PC prepojit s tymto zariadenim cez Wi-fi, resp. aby toto zariadenie mohlo sa pripajat a komunikovat bezdrotovo. Podmienkou nie je, aby to malo vlastne ulozisko na data, to by som bral len ako vybavu navyse. Ide o rozumnu kvalitu za rozumnu cenu. Cenu si predstavujem do 400 €, resp. 10.000 Kc.
BB Passport
BB Q5 -ex
Nokia E6 - ex
Nokia E52 - ex
milans74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 3. 7. 2012 06:26

Uplne idealne by bolo ak by si pouzil satelit s dvomi tunermi.
Co pre teba znamena ,ze jeden sledujes druhym nahravas cokolvek a kdekolvek.

Pokial pouzijes satelit s jednym tunerom tak sa obmedzis na moznost nahravania z jedneho TP (frekvencie) kde po dobu nahravania musis zotrvat.
Cize mozes prepinat len medzi urcitym poctom stanic ktore su na tomto TP.

V dnesnej dobe uz 99% zariadeni podporuje LAN pripojenie. Co je daleko rozumnejsie. Ale...

Co sa tyka WIFI tak je potreba aby bol zariadenie o takuto moznost:
a) rozsiritelne
b) davalo moznost pouzit WIFI dongle (usb kluc s WIFI)

Rozsiritelne znamena ,ze pouzijes dalsie periferne zariadenie vo forme modulu podobne ako to je u PC kde sucastou je mala antena wifi. Ponukaju to daktore Dreambox ci ine Linux satelity aj nelinux.
A pouzitie wifi dongle zas obnasa mat volny jeden USB port a potrebnu soft vybavu.

K tomu nahravaniu mi nie su jasne nahravanie pomocou CI modulov kde cosi riesil ak sa pamatam starší a dagy2. CI a CI+ neviem mozno sa mylim.... POkial sa pamatam tak islo o cosi ako moznost nahrat a nasledne prehrat ??? Neviem....
V tomto ja tapam nakolko ma to nezaujima.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod justi76 3. 7. 2012 07:46

nezabudni,ze dnesne nove satelity ked nieco nahrajes tak to neprehrajes nikde len v tam kde to bolo nahrate,,,jeto kodovane,,a nic stym neurobis
justi76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milans74 3. 7. 2012 08:42

Vdaka za odpovede. Kedze mi ide o domace pouzitie, nevadi mi, ze to budem moct prehrat len z tohto zariadenia. Mate nejake dobre typy a navrhy na taketo zariadenia ?
BB Passport
BB Q5 -ex
Nokia E6 - ex
Nokia E52 - ex
milans74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milans74 4. 7. 2012 20:36

Viete mi poradit, ktory z tychto dvoch satelitnych prijmacov s twin tuner je "lepsi" :

1 - VU+ DUO PVR
2 - HD-BOX FS-9300
BB Passport
BB Q5 -ex
Nokia E6 - ex
Nokia E52 - ex
milans74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pohosat 19. 7. 2012 20:18

VU + DUO PVR pouziva enignu stejne jako dreambox 800 . Otázka je kterého satelitního providera si vybereš . Vřele doporučim UPC a jejich kartu s cryptoworksem - to rozchodíš všude. Momentalně je problem s kartami skylink na to budeš potřebovat jestě modul.
pohosat
Junior