Aky kabel pouzit pre DAC

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod janiss 17. 11. 2013 12:29

Ahoj zaujimalo by ma aky mam pouzit kabel na pripojenie DAC k CD playeru..Nasiel som na ebay napriklad toto ale pise tam nieco ze phono a neviem aky je v tom rozdiel a ci tento mozem pouzit..http://www.ebay.co.uk/itm/QED-Qunex-P75 ... 19e4c7a918
Dakujem za odpovede
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 17. 11. 2013 12:56

Slovo phono sa pouziva na oznacenie roznych veci, co suvisia so zvukom.

Z wikipedie http://en.wikipedia.org/wiki/Phono
Phono may refer to:
- Phone (phonetics), speech sound, gesture or segment
- Phonograph, regularly abbreviated to phono on buttons and jacks of audio equipment
- RCA connector, called "phono" since they originally connected to phonographs
- Phono (band), a Chilean rock band

Kabel mozes pouzit.
Naposledy upravil bogino dne 17. 11. 2013 12:58, celkově upraveno 1
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 17. 11. 2013 12:58

super dakujem si pan.. :-) ak by si mi mohol este vysvetlit nech mam jasno preco mam na zosilovaci jeden vystup phono a ci sa lisi od ostatnych?
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 17. 11. 2013 13:07

Myslim, ze tam mas jeden vstup phono (a nie vystup) a ze sa tam pripaja gramofon. Myslim, ze ku zosilnovacu mas aj navod na obsluhu. ;)

Slovo phono sa pouziva v roznych kontextoch rozne, ale vzdy vo vztahu ku zvuku.
phonic = akusticky, zvukovy
Naposledy upravil bogino dne 17. 11. 2013 13:58, celkově upraveno 2
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 17. 11. 2013 13:52

Prepac iba som sa sekol samozrejme som myslel vstup..Len ma zaujimalo ze v com je iny ten phono vstup od ostatnych..
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 17. 11. 2013 13:58

Pouzitie slova phono casto vychadza zo slova phonograph, co je povodne oznacenie na najprv "valcovy gramofon" a neskorsie gramofon na klasicke vinylove platne, az casom v spojeni s elektrickym zosilnovacom zvuku.

Obrázek
http://www.answers.com/topic/phonograph-cylinder

Zaznam na medii pre fonograf (valec, disk) podlieha RIAA korekcii, aby pre basovu cast zvukoveho spektra nebolo treba pouzit prilis siroku drazku v mediu. Preto je treba gramofonovy vstup na zosilnovaci oznacit osobitne, nie je vhodny na pripojenie inych zariadeni.

Aby nebolo zmatku malo, pouziva sa aj slovo phones na oznacenie vystupu pre sluchadla - ako kratsi nazov pre headphones.
Naposledy upravil bogino dne 17. 11. 2013 15:28, celkově upraveno 1
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka L. 17. 11. 2013 14:05

Vstup phono se používá jen pro gramofon, protože ze tímto vstupem je samostatný předzesilovač, který zesiluje vstup z gramofonu, takže jakékoliv jiné zapojení jiného zařízení přes tento vstup není vhodné, neboť by byl signál nepřiměřeně zkreslen.
Yamaha AX 1090, JBL Ti 1000, kabeláž Audioquest FLX-SLIP, Audio-Technica ATH-AD700X, , AudioGD 10.33, nap. kabel ViaBlue X25 Silver,Foobar 2000 DarkOne v4.0,MMC PopcornHour A400
Jirka L.
Junior