Panasonic DMP-BDT360EG (nebo jiný do 3500 Kč)

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mario21 19. 11. 2014 15:10

Ahoj,

chtěl bych si pořídit nový blu-ray přehrávač max do 3500 Kč. Doteď jsem měl nějaký starší Samsung (označení si už nepamatuju), se kterým jsem ale spokojený nebyl. Přestože i moje TV je značky Samsung, uvažuji nad koupí Panasonicu DMP-BDT360EG. Občas ho tu na fóru někdo zmínil, ale bohužel nikde jsem nenašel nějakou podrobnější recenzi. Protože mám hodně vypálených DivX / Xvid filmů, chci aby přehrál i tyto formáty. Dle manuálu, ale přehraje pouze Xvid. Mohl by mi prosím někdo potvrdit jak to je? Tak nějak doufám, že DivX by měl také přehrát. Taky by mě zajímalo jak je to s titulky k DivX / Xvid filmům - zda přehrávač zvládá českou diakritiku, zda zobrazí kromě SRT i SUB a hlavně jak jsou titulky velké a čitelné (na mém starém Samsungu byly malé, bílé a na světlém pozadí nečitelné). Pokud by jste někdo mohl přiložit foto jak titulky vypadají, byl bych vděčný.

Mým dalším kandidátem je LG BP640, který má taky vesměs pozitivní recenze. I zde ale nevím jak je to s titulkama.

V BR přehrávače od Samsungu už tak nějak nemám důvěru, i když protože mám TV od stejné značky, bylo by to lepší z hlediska kompatibility...

Díky.
mario21
Junior

Odeslat příspěvekod abarin 20. 1. 2015 10:13

Mam podobný problém.

Vesměs na foru doporučují stejnou značku jako TV kvuli kompatibilitě.

Ja mam postarší receiver bez HDMI, takže potřebuju zvlašt výstup optical - coaxial a to je nejnižší model, který vystup má. Jinak teda všude uvadějí, že cz menu neumí, což by mohl být problém i pro titulky - diakritika.

LG BP 640 asi nebude optimální - rozporuplné recenze uživatelů.

Doma mam MMC Eaget H5 a to mi přehraje všechno. OD přehravače bych přes usb a HDD očekaval to samé. Proč je to s těni disky BD a DVD takova alchymie?
"Ať žije levná elektřina a komplu pánbů zdraví dá."
abarin
Junior

Odeslat příspěvekod matelko 2 20. 1. 2015 12:08

Vím, že je to dost otrava chtít po prodejci vyzkoušení Blu-ray přehrávače, ale stejně je to nejlepší řešení.
Vyzkoušej přímo v některé prodejně ty své disky na tom přehrávači jinak stejně nebudeš mít jistotu. S těmito formáty je to vždy tak trochu ošemetný.
Najít prodejnu s tím konkrétním přehrávačem možná nebude úplně jednoduchý, ale pokud už ti nesejde na stejné značce tak bych vzal v potaz i jiné výrobce nebo jiný typ od Panasonicu.
matelko 2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LukynB 20. 1. 2015 14:49

Zdravím, DMP-BDT360EG mám někde od minulého podzimu a zatím spokojenost, obraz je špičkový a i s SD zdrojem umí divy... mechanika může přijít někomu hlučnější, já osobně s tím nemám problém (zajímavé je, že alespoň u mého kusu se navíc hluk začal postupně snižovat, při prvním vložení disku jsem byl možná i trochu v šoku z hlasitosti mechaniky, po měsíci byla ale úroveň hluku úplně někde jinde a troufám si říct, že je nyní přehrávač těžko slyšitelný... těžko říct, čím to, takový odborník nejsem), bohužel, co se týče podpory pálených disků, tak to moc nepomůžu, přehrávač užívám jen na bluray..., bude to chtít vyzkoušet v nějaké prodejně a nebo se poohlédnout po nějakém multimediálním centru, případně pokud máš notebook s HDMI, tak bych posílal pálené filmy do TV klidně z něj a Paňáka vzal čistě na přehrávání BD a DVD...
LukynB
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 4. 2. 2015 09:30

DMP-BDT360EG měl jsem jej doma týden hrůza doporučuji se řadě 2041 vyhnout hlučnost šílená měl jsem hodně bluray přehrávačů tohle je nejhorší co mohli vypustit menu pomalé,web prohlížeč neobsahuje flash player,při spuštění avi je nutné spouštět titulky vždy ručně,některé avi nechce přečíst ani po upgrade firmwaru.Vráceno již nikdy panasonic přechod na BD-H6500 od samsungu je levnější 4k upscalink dvoujádro a rychlost načítání se nedá srovnat spolkne vše a je maličkej a tichoučkej obraz na mém uhd tv skvělej. :-) :-)
rajs
Junior