CD přehrávač nenačte napoprvé disk

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kamasu 15. 4. 2024 20:13

I u některých opravdu drahých CD přehrávačů se to děje, ani to není nic vysloveně neobvyklýho.
Pomáhá mít přehrávač ustavenej v naprosto vodorovnej poloze, ale časem se mechanika prostě opotřebovává a to její hlučnosti samozřejmě nepomůže, naopak. S tím ale nic nenaděláš.
A setkal jsem se už i s tím, že mechanika začala být hlučnější, když se po nějakej době s přehrávačem pohnulo.

A Emotiva ERC-4 je na dnešní dobu pořád ještě levnej CD přehrávač.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 15. 4. 2024 21:38

je zajímavé, že můj předchozí Harman/Kardon HD750 s tímhle problém vůbec neměl a nemá, a to ho mám přes 20 let, tehdy patřil mezi levné CD přehrávače
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kamasu 15. 4. 2024 23:21

Na tom nic zajímavýho není. Neřekl jsem, že to dělají všechny CD přehrávače stejně, některý s tímhle mají problémy a jiný ne, některý s tím mají větší problém, jiný menší, když dva dělají totéž není to totéž. Jinej přístroj, jiná mechanika, jiný součástky a tudíž i jiný vlastnosti atd........
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 6. 2024 12:28

tak jsem se jal otestovat téměř všechna CD se sbírky, poněvadž jsem zjistil, že některé to dělají méně, některé více a doslova šokem bylo, když 2 CD začaly při přehrávání pravidelně hlučně klepat, nechal jsem CD přehrávač Marantz několik dní odpočívat a s obavou jsem začal ta CD přehrávat znovu a najednou bylo docela ticho, i ostatní CD mají ten šelest mechaniky celkem zanedbatelný, a já si kladu otázku, co se stalo, nebo co tomu bylo, když jsem s CD přehrávačem nijak nemanipuloval �
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 6. 2024 12:57

Je to způsobený drobnou nepřesností vyvážení a/nebo zvlněním CD. Některý CD jsou naprosto rovný i vyvážený, některý o malinko ne. Při roztočení se pak může stát, že se ty trošičku nevyvážený či lehounce zvlněný CD malinko rozvibrujou a to je to co slyšíš. Některý mechaniky jsou na tohle náchylnější a tak jsou trochu hlučnější, jiný mechaniky mají například líp vyřešenou stabilizaci a tak jsou tichý i když je CD trošku zvlněný či nepřesně vyvážený. Toť vše.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 6. 2024 13:05

tomu rozumím, není to také tím, že se do CD přehrávačů převážně montují počítačové mechaniky místo těch speciálně vyvinutých pro konkrétní CD přehrávač, jak tomu bylo kdysi?
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 6. 2024 13:10

Ne tím to není.
Kamasu
Mírně pokročilý

Předchozí stránka