CD přehrávač nenačte napoprvé disk

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Yiakubou 12. 9. 2022 22:14

Ja mam na svym Denonu to samy. Vypne to display a digi vystupy. Zadny rozdily neslysim.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 12. 9. 2022 22:34

Nick Cave: Je-li to vypnutí displeje a digitálního výstupu opravdu slyšet, pak se jedná o konstrukčně pochybný přístroj, kterému bych se raději vyhnul.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 9. 2022 22:54

TigiGold: Na druhou stranu takových zařízení je a stojí desetitisíce. Například DAPy iBasso.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 12. 9. 2022 23:49

Martas38: Tím hůř pro uživatele.
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 9. 2022 23:56

Ano, bohužel je tomu tak. A to jsem iBasso pokládal za LEPŠÍ čínskou značku jako třeba FiiO, nebo Hifiman. Co se DAPů týče, bohužel....
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 9. 2022 09:25

může mi někdo říct, proč je rozdíl ve vnitřní konstrukci mezi těmito dvěma přehrávači?

Pioneer PD 10AE
Cambridge AXC25
Přílohy
pioneer-pd-10ae-7339.jpg
Cambridge_Audio_AXC25_inside.jpg
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod martas38 13. 9. 2022 13:30

Protože jsou to dvě různé značky? Pioneer má klasický napájecí zdroj, Cambridge patrně spínaný. Každá firma má svoji konstrukci desky s převodníkem, předzesilovačem atd. U dvou různých značek aut taky vypadá uspořádání motorového prostoru jinak.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 9. 2022 13:33

jj a jaké řešení je lepší a méně problematické, co se týče funkčnosti nebo hluku, to u Pioneeru nebo u Cambridge?
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod martas38 13. 9. 2022 14:05

To asi nebude tak jednoduché z patra říct. Spínané zdroje produkují víc rušení, ale dají se odrušit. Hifista ze staré školy by ti asi řekl, že Pioneer s klasickým zdrojem. Ale dnes je jiná doba a do tohoto názoru házejí vidle značky jako Chord, Naim a podobně, který jsou podstatně lepší jak produkty firem Cambridge Audio, či Pioneer a obvykle používají kvalitní spínané zdroje. Sám bych tohle řešil spíš u výkonových zesilovačů, kde je kvalitní napájení alfou a omegou všeho.
Spíš bych se snažil vybírat ušima, zohlednil ergonomii, spousta lidí i design, osobní sympatie. Ale hlavně ty uši.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 9. 2022 14:20

tady jsem ještě narazil na pohled do vnitřku dvou CD přehrávačů, a to Pioneer PD 10AE a Onkyo C7030, jsou to sesterské značky a překvapilo mě, že i uvnitř vypadají úplně stejně, čili tam bude zřejmě i stejná CD mechanika?
https://forum.polkaudio.com/discussion/ ... er-pd-10ae
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod martas38 13. 9. 2022 14:26

Onkyo a Pioneer prodává některé výrobky naprosto konstrukčně shodné a liší se to jen skříní a značkou na ní. Mám stereo receiver Pioneer SX-S30DAB a Onkyo nabízí totožný výrobek Onkyo TX-L20D. Liší se to pouze designem, střeva jsou shodná.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 9. 2022 14:46

takže jsem narazil na problém, pokud mají oba přehrávače shodné mechaniky, tak u Onkyo C7030 ji kritizují, že není odolná proti otřesům a přeskakuje
https://cd-prehravace.heureka.cz/onkyo- ... ze/?page=2
https://www.amazon.com/Onkyo-C-7030-Com ... geNumber=1
tzn. že pravděpodobně bude mít ten stejný problém i Pioneer...
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod martas38 13. 9. 2022 15:51

Ale on není prakticky žádný stolní přehrávač nějak zásadně odolný proti otřesům. Normálně by to skákat nemělo, ale hi-endisti utrácejí statisíce za speciální racky na hrotech a podobně.
Po těch recenzích to chce víc pátrat, Pokud si stěžuje jeden člověk ze sta, není to tragédie. A pokud je náhodou angažovaný kolem firmy Denon například, tak už vůbec ne :D
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 13. 9. 2022 19:46

Tak jsem si přečetl onu kritickou recenzi Onkya na heurece a nestačím se divit. Posuďte sami:

"Od tohoto výrobku jsem čekal hodně, ale první zkušenost byla ta, že přehrávač nedokázal načíst nové nepoužité CD. Po hodině začal občas přehrávat, ale s výpadky ve zvuku. CD-RW nepřehrál vůbec. CD-R jak které. Po několika hodinách opět nedokázal přehrát originál nové disky. Vráceno prodejci. Další kus sice už přehrával disky v celku uspokojivě, ale opět s občasnými výpadky. Navíc jakýkoliv pohyb s přístrojem znamenalo další výpadek zvuku. Nešlo o známé přeskakování, ale doslova díry v přehrávání! Vráceno prodejci. Když tohle srovnám se svým 24 let starým Technicsem, který mohu při přehrávání pohazovat v rukách, dokonce i obrátit vzhůru nohama a nic se neděje, je toto ONKYO opravdový průser."

Možná měl vadný kus, ale ten člověk si především plete stolní CD přehrávač s discmanem. Testovat stolní přehrávač tak, že jej běžící zdvihnu a začnu s ním rotovat ve vzduchu a pak se ještě chlubit na internetu, jak byly rafinovaně odhaleny jeho nedostatky? Větší hovězinu jsem už dlouho nečetl. To jej mohl rovnou hodit do napuštěné vany a prohlásit, že CD přehrávač nemá dostatečnou vodotěsnost. A ty se Nicku prosím tě zamysli a rozlišuj kriticky důvěryhodnost recenzentů a zdrojů informací. Někdy je přílišné množství informací a přemítání o nich spíše na škodu než ku prospěchu věci.
Naposledy upravil TigiGold dne 14. 9. 2022 06:44, celkově upraveno 1
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 9. 2022 20:44

TigiGold: samozřejmě, že to beru s nadhledem, jinak bych nevybral nikdy nic, prošel jsem dostupné recenze několika CD přehrávačů do 12tis. a u každého bylo několik kritických hodnocení, tzn. i Rotel CD11 Tribute je měl, jediný u kterého jsem zatím nic nenašel je Marantz CD6007
Nick Cave
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka