Zdravím,
řeším tento problém. Mám Blu ray přehrávač Sony UBP-X700. Ten má 2 HDMI výstupy (jeden jen pro Audio) a digitální coax. Přehrávač umí přehrávat hi-res audio (24/96 nebo 24/192) z USB nebo ze sítě. Při přehrávání takových souborů (FLAC) je vše v pořádku, přes coax si posílám data do externího DAC Topping E50, který správně detekuje rozlišení hi-res audia. Při přehrávání SACD nebo blu ray pure audio disku, se více než 48 kHz do DACu nedostane. Jak jsem si přečetl, je to z důvodu ochrany. Dále jsem si přečetl, že to lze přes tzv. HDMI extraktory. Tak jsem si dva vyzkoušel, FeinTech VAX00102 a PremiumCord 4K@60Hz (KHCON-45). Zapopjil jsem HDMI (High speed kabel) z audio výstupu do extraktoru a vyvedl audio coax kabelem do DACu. Stále to ukazuje jen 48 kHz. Zkusi jsem i druhý HDMI konektor na blu ray přehrávači a různá nastavení přehrávače a extraktoru. Vždy leze jen 48 kHz. Ani při přehrávání hi-res audia z USB disku se přes extraktor 24/96 nebo vyšší na DACu neobjeví.
Dělám něco špatně? Zřejmě to ty extraktory neumí, i když na stránkách výrobce FeinTech přímo jeden uživatel popisuje to, čeho chci dosáhnout, tedy extrakci hi-res audia z původních dat z blu ray přehrávače. Díky za případné vysvětlení.