Aky Blu-ray prehravac

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kenwoode 19. 2. 2023 19:24

Ahoj. Chcel by som si kupit Blu-Ray prehravac.....a potrebujem radu aky.
Mam TV: Samsung UE46D8000YS,
Receiver: Onkyo TX NR818, 2x stlpove repro Jamo, 2x surround Jamo, 1x center Magnat, 1x aktivny subwoofer 30cm Magnat.
Rozhodujem sa medzi:
Sony UBP-X700B
Panasonic DP-UB450
Poradte ktory, prípadne nejaky iný v približne takej cenovke, Diik.
kenwoode
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod leroj 20. 2. 2023 07:31

ten Panasonic 450 jsem měl asi dva roky a OK, je to základní levný model a je to na něm znát - lehký, malý s jednoduchým DO, nicméně obraz hezký a vše fungovalo
pak jsem ho prodal a koupil Panasonic DP-UB824EG (stejný jako model DP-UB820EG) - chtěl jsem šířku 43cm
oproti 450 je dražší, ale rozdílu v obrazu jsem si nevšim - ovšem působí dospěleji, je větší a těžší a DO je o dost lepší, také by toho měl umět víc...

když jsem ho vybíral, tak jsem ještě koukal po Sony UBP-X800, který byl také velmi dobře hodnocen - ten umí i SACD, pokud je to pro tebe důležité
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tapir1 20. 2. 2023 09:35

Z mých zkušeností s BR (měl jsem Pioneer, Sony i Panasonic) je to na BR film celkem jedno jaký zvolíš. Pokud nehraješ SACD zvukovou stopu, pak si vyber dle vhodné ceny a sympatie. Výhodou Sony je snad jedině oddělený HDMI výstup pro audio. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kenwoode 20. 2. 2023 21:43

Ano cital som ze Panasonic posobi dost lacnym dojmom, tak preto sa neviem rozhodnut do coho ist.. SACD nepotrebujem... chcem taky pristroj do ktoreho dam USB, CD, DVD, BRDVD a pozeram.. ziadne speciality nepotrebujem. Som sice narocny na kvalitu zvuku ale myslim ze to bude lepsie ako doteraz.... Dufam ze obidve prehraju vsetky formaty filmov na USB. Nechyba tomu display? Naco je dobry HDMI Audio? Momentalne to mam zapojene takto: SetopBox cez HDMi do TV a z TV cez opticky kabel do receivera. Po zapnuti Setoboxu sa zapne TV a TV zapne receiver. Mam to Ok? Ako pripojim Bluray player k mojmu systemu? Trochu sa cudujem ze je v tomto taka mala ponuka... Sony a Panasonic... pripadne LG.... cakal som vecsi vyber....
kenwoode
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 20. 2. 2023 22:45

Pozor - není Blue Ray jako Blue Ray, abyste nedopadl jako já, kdy jsem si koupil film na Blue Ray HD a standardní Blue Ray přehrávač to NEUMÍ.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pepe 66 21. 2. 2023 10:21

Nedavno jsem koupil Sony UBP-X800M2 v akci za dobrou cenu. Je to sice starsi model, ale rekl bych, ze asi jeden z nejlepsich. Za mne perfektni. Jen bych uvital, kdyby namisto predinstalovane aplikace Netflix a Youtube mel treba Tidal, jelikoz pro audio je rovnez dobre vybaveny.
https://www.sony.cz/electronics/prehrav ... ubp-x800m2
Pepe 66
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 21. 2. 2023 15:04

kenwoode píše:Momentalne to mam zapojene takto: SetopBox cez HDMi do TV a z TV cez opticky kabel do receivera.

Pises ,ze si narocny na kvalitu zvuku. Ale najskor to asi inak nejde. Po vlastnej skusenosti by som optikou z TV uz netahal ziaden signal.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tapir1 21. 2. 2023 18:13

Jak jsem již psal, oba modely jsou téměř stejně vybavené (Sony umí navíc SACD ve stereu i 5.1, také obsahuje apky pro Netflix, Youtube a má WiFi). Dokonce mají oba HDMI samostatně pro audio a video, čehož výsledkem je údajně lepší potlačení šumu pro audio výstup. Displej však nemá ani jeden z nich, neboť se počítá s tím, že připojená TV bude sloužit jako zobrazovač. Nikde se taky neuvádí jak velký USB disk to vezme. Já jsem používal USB s max. 256 GB a to fungovalo. Správné zapojení je UHD BR - AVR - TV (HDMI e-ARC) pro video (obraz i zvuk) a UHD BR - AVR HDMI pro audio zvuk. Ale já jsem nakonec Sony provozoval přes jedem HDMI výstup (ten pro video) a rozdíl ve výsledném zvuku v AVR jsem nepoznal. Ono taky AVR není pro čistý audio ideál, bohužel ! Tedy alespoň v těchto cenových kategoriích.
Zkus bazar, třeba tady - https://elektro.bazos.sk/inzeraty/sony-ubp/ Takže asi tak. 8-)

-- 21. 2. 2023 18:21 --

Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 22. 2. 2023 09:47

hifionania píše:Pises ,ze si narocny na kvalitu zvuku. Ale najskor to asi inak nejde. Po vlastnej skusenosti by som optikou z TV uz netahal ziaden signal.

Hlavne prides o HD zvuk, DTS-HD alebo TrueHD, ktore tento receiver zvlada.
Vsak receiver by mal byt taky hub na audio, takze vsetky zdroje (set top box, Bluray prehravac) by mali byt prepojene pomocou HDMI do AVR a vystup z AVR cez HDMI by mal ist do TV. V inom zapojeni, hlavne pomocou optiky, nevidim v sucasnosti zmysel. Jediny dovod, preco obist AVR, ma napada ten, ze je AVR uz starsi a nezvlada napr. 4K pass-through, co je aj pripad Onkyo TX NR818.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý