Sony UBP-X800m2

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bolek75 20. 10. 2023 19:24

Zvažuji nákup Sony UBP-X800m2 - UHD blu-ray přehrávače. Ceny u nás mi připadají dost vysoké. Díval jsem se do Německa na německý amazon.de, kde to nabízejí za 253 Euro včetně dopravy k nám. To je asi 6230 Kč. To už vypadá rozuměji. Taky jsem se díval na stránky keepa.com, kde lze sledovat vývoj cen v čase. Bohužel to vypadá na jejich velmi malou kolísavost v čase. Nějakou výraznější slevu na Black Friday tak lze asi těžko očekávat.

Chtěl bych se optat zda to bude stejný výrobek jako ten prodávaný u nás, když ta cena je o cca 20 % nižší?
Má s tím někdo zkušenost, popř. s jiným výrobkem koupeným na amazon.de?

Díky za vaše rady :-)
Bolek75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TigiGold 21. 10. 2023 01:23

Jo, bude to stejné. ČR je specifický trh, kde se nemálo komodit prodává dráž než "na západě", marže obchodníků tu bývají vyšší, viz třeba nedávná kauza IKEA. S německým Amazonem zkušenosti zatím nemám, někdy nakupuju u Thomanna, ale spíše věci, u kterých není příliš pravděpodobná porucha (např. CD transport nebo čínský sluchátkový zesilovač bych raději koupil v ČR). Musíš sám zvážit, jestli ti ušetřených 1500 Kč stojí za případnou obtížnější reklamaci v zahraničí.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tapir1 22. 10. 2023 08:59

Na německém Amazonu jsem nakupoval elektro několikrát. Dokonce také Sony UBP-X800m (první gen.) nebo Onkyo TX8270. Vždy vše bez poškození přišlo. Reklamaci jsem však na elektro výrobky nikdy uplatňovat nemusel. Nicméně bych se ani reklamace neobával, řeší to Amazon.de a tam nevidím problém. Kromě poslání balíku do jejich servisného střediska, ale to bys řešil u nás také. Rozhodně bude Amazon serióznější, než někteří naši "prodejci." 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 22. 10. 2023 10:48

Bolek75 píše:Zvažuji nákup Sony UBP-X800m2 - UHD blu-ray přehrávače. Ceny u nás mi připadají dost vysoké. Díval jsem se do Německa na německý amazon.de, kde to nabízejí za 253 Euro včetně dopravy k nám. To je asi 6230 Kč. To už vypadá rozuměji. Taky jsem se díval na stránky keepa.com, kde lze sledovat vývoj cen v čase. Bohužel to vypadá na jejich velmi malou kolísavost v čase. Nějakou výraznější slevu na Black Friday tak lze asi těžko očekávat.

Chtěl bych se optat zda to bude stejný výrobek jako ten prodávaný u nás, když ta cena je o cca 20 % nižší?
Má s tím někdo zkušenost, popř. s jiným výrobkem koupeným na amazon.de?

Díky za vaše rady :-)

Přehrávač prodávaný v Německu bude stejný jako ten, který bys kupoval přímo zde.

Pokud jde o opravu v záruce, před pár lety jsem synovi koupil jeho první DAP. V Německu by levnější než tady a měl záruku na 2 roky.

Jestli si dobře vzpomínám, tak když jsem zjišťoval podrobnosti ohledně uplatnění záruky na SONY výrobek koupený v Německu, bylo mi SONY ČR řečeno, že bezplatnou záruční opravu v 1.roce trvání záruky bych i u v EU zakoupeného výrobku mohl uplatnit u SONY servisu zde v ČR.
Pokud by k záruční opravě došlo ve 2.roce trvání záruky, musel bych výrobek odeslat na servis do Německa. V ČR by již oprava, byť v záruční době, byla v tomto případě placená.
Zkus si to ověřit. Pokud tomu tak stále je, budeš mít rozhodování, kde tento přehrávač koupit, o něco jednodušší.

Jestli na nákup nespěcháš, počkal bych na Black Friday.
Vloni jsem takto koupil SONY XPERIA PRO-I. Původně jsem ho měl vyhlédnutý s nižší cenou také v Německu.
Překvapivě ale jeho cena zde během Black Friday klesla na stejnou úroveň jako v Německu.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod Bolek75 22. 10. 2023 19:00

Velmi děkuji za vaše odpovědi.

Na nákup nespěchám, tak tedy zkusím počkat na Black Friday. Pak se uvidí jestli mě někdo nějakou zajímavou slevou překvapí.

Je nepříjemné, že jak jsou v současné době fyzická média na ústupu, tak velcí výrobci přehravačů nechtějí investovat do jejich vývoje. Nové modely vznikají jen u menších výrobců ve vyšších cenových hladinách mimo hlavní proud.
Bolek75
Kolemjdoucí