Bolek75 píše:Zvažuji nákup Sony UBP-X800m2 - UHD blu-ray přehrávače. Ceny u nás mi připadají dost vysoké. Díval jsem se do Německa na německý amazon.de, kde to nabízejí za 253 Euro včetně dopravy k nám. To je asi 6230 Kč. To už vypadá rozuměji. Taky jsem se díval na stránky keepa.com, kde lze sledovat vývoj cen v čase. Bohužel to vypadá na jejich velmi malou kolísavost v čase. Nějakou výraznější slevu na Black Friday tak lze asi těžko očekávat.
Chtěl bych se optat zda to bude stejný výrobek jako ten prodávaný u nás, když ta cena je o cca 20 % nižší?
Má s tím někdo zkušenost, popř. s jiným výrobkem koupeným na amazon.de?
Díky za vaše rady
Přehrávač prodávaný v Německu bude stejný jako ten, který bys kupoval přímo zde.
Pokud jde o opravu v záruce, před pár lety jsem synovi koupil jeho první DAP. V Německu by levnější než tady a měl záruku na 2 roky.
Jestli si dobře vzpomínám, tak když jsem zjišťoval podrobnosti ohledně uplatnění záruky na SONY výrobek koupený v Německu, bylo mi SONY ČR řečeno, že bezplatnou záruční opravu v 1.roce trvání záruky bych i u v EU zakoupeného výrobku mohl uplatnit u SONY servisu zde v ČR.
Pokud by k záruční opravě došlo ve 2.roce trvání záruky, musel bych výrobek odeslat na servis do Německa. V ČR by již oprava, byť v záruční době, byla v tomto případě placená.
Zkus si to ověřit. Pokud tomu tak stále je, budeš mít rozhodování, kde tento přehrávač koupit, o něco jednodušší.
Jestli na nákup nespěcháš, počkal bych na Black Friday.
Vloni jsem takto koupil SONY XPERIA PRO-I. Původně jsem ho měl vyhlédnutý s nižší cenou také v Německu.
Překvapivě ale jeho cena zde během Black Friday klesla na stejnou úroveň jako v Německu.