DVD z dovolené mi v přehrávači Panasonic škube

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lzap 12. 7. 2005 09:00

Dobrý den,

vytvořil jsem v programu Pinnacle Studio 9 DVD, vypálil jej, ale obraz se v přehrávači a DVD rekordéru Panasonic škube. Zvuk je v pořádku, obraz je ostrý, ale jakoby přehrávač přeskakoval snímky.

Již jsem vyzkoušel všechny varianty, CBR, VBR, audio v MP3, PCM...

Kvalitu mám nastavenou na 8000kbps.

Když mi kamarád poslal video z dovolené, které vytvořil v tom samém programu, tak to Panasonic zvládne pěkně. Také to má na 8000kbps, CBR, audio na PCM, 2 kanály...

Už mi jen zbývá vyzkoušet jiné médium. Pokužil jsem levné Multidiscy, které můj Panasonic někdy nenačte. Dneska vyzkouším Memorex, ale už ani nedoufám, že by to bylo tím...

Nějaké rady? Koupit lepší program?
lzap
Junior

Odeslat příspěvekod decried 12. 7. 2005 09:57

To bude asi nekvalitnymi mediami. Na tom sa neoplati moc setrit, hlavne ked je to video z dovolenky. Kup nejake taiyo yuden a mas kvalitu zarucenu.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
Junior

Odeslat příspěvekod lzap 12. 7. 2005 12:41

Aha, ja myslel, ze nejlepsi bude Memorex!

Prosim poradte mi, jaka si mam koupit uplne ta nejlepsi - cena me nezajima. Vubec tomu nerozumim, jsem absolutni zacatecnik co se tyka DVD a vypalovani.

Dekuji za radu!
lzap
Junior

Odeslat příspěvekod ZZZZ 12. 7. 2005 12:46

Pokud jste opravdu zacatecnik tak upozornuji na rychlost paleni. Cim nizsi tim lepsi citelnost. I kdyz uz se tu objevuji hlasy, ze je optimalnejsi palit na polovinu maximalni rychlosti media.
ZZZZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eross 12. 7. 2005 15:13

No moze to byt aj tym ze DVD bolo dobre len na tu rychlost sa asi trochu pozabudlo :-)
existuje knizka DVD přehravame a zalohujeme video
Karel Voraček
sikovna kniha pre zaciatocnika.....
vacsinou ked sa vypaluje DVD/CD treba pozerat aj na tu spominanu rychlost....cim nizsia tym kvalitnejsia....

(preco sa to riesi tu??? )
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Junior

Odeslat příspěvekod killerGBU 12. 7. 2005 15:28

no já bych to spíše připisoval, že to video je NTSC a ne PAL
killerGBU
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lzap 13. 7. 2005 14:16

Tak jsem zkusil kvalitni DVD medium Memorex a vypalil jsem to na rychlost 2x. Dela to porad. Ja uz nevim co mam delat!

Je to v PAL, CBR 8000kbps, audio jsem zkousel take zmenit, nepomohlo to.

Zajimave je, ze kdyz to zkusim v programu WinDVD (nebo neco takovyho - dostal jsem to k notebooku Acer), tak to funguje dobre. Jakmile zapnu "hardwarova akcelerace videa", tak to skube stejne, jako na prehravaci.

Co mam delat? Co zkusit?
lzap
Junior

Odeslat příspěvekod eldiablo 10. 10. 2005 22:36

Nastav si CBR na 6000kbps, pak by melo byt vse OK, dlouho jsem s tim laboroval a tohle melo ucinek. Testoval jsem to na ruznych znackach prehravacu, 8000kbps muj SONY v pohode, jinde LG mirne trhani a SENCOR primo zpomaleny film, samozrejme ne stale, ale pouze misty. Pri nastaveni 6000kbps vsechny tri prehravace uz OK prehravaji. Podle me proste prehravac nestaci zpracovat tak velky datovy tok. Kdyz se nad tim zamyslis, je to asi opravdu tak, bezny DVD film ma tak 100 minut, coz je na DVD5 tok cca 4200kbps.
Takze hodne stesti.
eldiablo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lemur 11. 10. 2005 13:31

To, ze je medium kvalitni, neznmanena, ze se libi DVD prehravaci. Slysel jsem o prehravaci, kteremu se nelibily media Tayo-Yuden a pritom uplne noname media prehraval bez problemu. Je treba vyzkouset nekolik medii s vrstvami od ruznych vyrobcu (znacka na mediu neni vetsinou znacka jeho vyrobce) a potom kupovat podle toho.

Navic - bylo to medium DVD+R nebo DVD-R? Nektere prehravace (hlavne ty starsi) nemaji rady plusova, jine zas minusova media.
Lemur
Junior