Recenze Sencor SHR 8108 HDD rekordéru

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JohnyBaloo 1. 1. 2007 23:47

Ak máte niekto ten firmware 268MR67CZS_BC_051111a dajte mi nan link, alebo pošlite. Dík moc
JohnyBaloo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigworld 2. 1. 2007 10:18

Bohužel tento firmware mam jen v přístroji, zakoupeném v kauflandu za 2999,- :roll: , nikde na internetu jsem jej nanasel, chtel jsem vyzkouset novejsi verzi fw, sice bez CZ menu,ale novejsi.Tusim nejaka 602xxx.Tady s tim 51111a je pristroj zatim 100% stable. Co se tyka strihani na HDD nevidel bych v tom zasadni problem a to co pise kolega nahore ohledne ramky je hloupost. Dalsi fw by to mohl resit,ale to by musel i jinak vypadat seznam nahravek na HDD.

Také Vám lezou do obrazu tuneru při přímém nahrávání na DVD horizontální čáry, které se objevují v závislosti na činnosti mechaniky. Nejhorší je že tyto pruhy se i nahrají :-/. Tak nevim zda je to za ty penize OK a nebo to mam jit reklamovat.
bigworld
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lacho 2. 1. 2007 12:05

Pani, funguje nejake universalne dialkove k tomuto stroju ?
Alebo napiste mi prosim vas typ original dialkoveho. Pokusim sa ho zohnat. V Kauflaci mi ho predali bez a nechce sa im ho zhanat. Vraj mi vratia prachy. Ale za tu cenu uz asi 2. nekupim.
Pripadne ak ma niekto naviac, budem rad.
lacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kroxigor 2. 1. 2007 12:11

zkuste kontaktovat přímo dovozce viz http://sencor.cz/kontakty.aspx
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBaloo 2. 1. 2007 12:26

Už som kontaktoval Servis Fast Plus v Blave, a múdra odpoveď prišla, aby som si to stiahol z http://www.sencor.cz, aj napriek tomu, že som im písal že ten v rekorde mám. A že ten je z 13.9.2005
JohnyBaloo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marešal 2. 1. 2007 12:32

Koupil jsem si DVD recorder sencor 8108 v návodu píšou že lze kopírovat z dvd na HDD je to možné? a jak? ten návod je tak strohý a tak špatně popsaný že vyznat se v některých věcech je problém.dík za odpov. :oops:
Marešal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod madilka 2. 1. 2007 14:48

smog_ píše:Nově jsem zakoupil recordér a vždy když spustím nahrávání na HDD začnou přes obrazovku skákat příčně světlé pruhy které se i nahrávají. To samé se děje i když vložím DVD a dokud je mechanika v činosti objevují se pruhy na TV signálu (kabelovka) ale jakmile se spustí přehrávání DVD pruhy zmizí. Je tohle standardní činnost zařízení? Jedná se mi o to zda přístroj vrátit nebo reklamovat. /quote]

mám stejný problém,pokud ale proženu TV-signál nejprve přes video a na DVD-recordéru naladím kanál na kterém "vysílá" video,tak je vše v pořádku.
Zřejmě video signál zesílí.Takže to vypadá, že pokud je TV-signál slabší,lezou tam ruchy z recordéru(zdroj,mechaniky,..).
Možná by pomohl nějaký zesilovač TV-signálu. Pokud měl někdo s témto problémy a vyřešil je prosím o zprávu.
Díky.
madilka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kachna 2. 1. 2007 18:41

mam stejnej dotaz jako Marešal ... jak nahrát na HDD film na DVD ( ne divx), bo ho rovnou přepálit na jiné dévédé ?? díky
kachna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigworld 2. 1. 2007 19:51

Hmm tak to me teda po*** :cry: , neni to zasadni problem, da se nahravat na HDD bez media v mechanice, ale je to krkolomné. Zkusím asi poslat mail s ukázkou videa do servisu sencor at se k tomu vyjadri. Hold za 3tis je ta kvalita nekde jinde.Muzes mi poslat do mailu, nebo na nejake ftp ukazku tech pruhu.At je muzeme porovnat?Dnes jeste zkusim pripojit ten recorder pres prepetovou ochranu, ale moc si od toho neslibuji. Video bohuzel nemam takze nemam moznost vyzkouset, ale mohu to zkusit poslat prez TV ta je pruchozi tusim. Tato vada me fakt mrzi, protoze jinak je to OK stroj.

>:-[] POKUD MA NEKDO PROBLEM S PRUHY V OBRAZE PRI RECORDU PRIMO NA DVD medium. Ozvete se!
bigworld
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigworld 2. 1. 2007 19:52

kachna píše:mam stejnej dotaz jako Marešal ... jak nahrát na HDD film na DVD ( ne divx), bo ho rovnou přepálit na jiné dévédé ?? díky /quote]
Nijak, na HDD dostanes pouze DVD vytvorene v SENCORU :P
bigworld
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigworld 2. 1. 2007 19:58

JohnyBaloo píše:Už som kontaktoval Servis Fast Plus v Blave, a múdra odpoveď prišla, aby som si to stiahol z http://www.sencor.cz, aj napriek tomu, že som im písal že ten v rekorde mám. A že ten je z 13.9.20051/quote]
Kdyz uz si s nimi pises, tak jim zdurazni existenci verze 51111a se kterou jsem ja DVD koupil :!: a ta verze na webu je 050913a :!: :!: :!: Tak at vytřepe z rukávu 51111a :evil: Pak se podel o vysledek!
bigworld
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kroxigor 2. 1. 2007 20:01

na HDD dostanete DVD které nemají ochranu
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod madilka 3. 1. 2007 14:47

pro bigworld
poslal jsem ti odkaz na to video s ukázkou pruhů jako soukromou zprávu,tak na to mrkni,je to při nahrávání na HDD,při roztočení mechaniky DVD je to ještě horší
jinak jsem posílal dotaz ohledně této vady na autorizovaný servis,tak jsem zvědav jestli odepíšou
madilka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigworld 3. 1. 2007 16:37

madilka píše:pro bigworld
poslal jsem ti odkaz na to video s ukázkou pruhů jako soukromou zprávu,tak na to mrkni,je to při nahrávání na HDD,při roztočení mechaniky DVD je to ještě horší
jinak jsem posílal dotaz ohledně této vady na autorizovaný servis,tak jsem zvědav jestli odepíšoud/quote]

Díky! Tak to jsme dva, můj problém je identický.Pokud je mechanika prázdná tak je záznam OK. Jsem zvědav na odpověď ze servisu.
bigworld
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 50lv 3. 1. 2007 16:38

Jeden spolupíšuci v tomto fóre napísal toto: Pokusil jsem se nakopírovat DVDvideo na HDD - a ono to nejde!
Presto ze je tato možnost ve specifikaci uvedena.
Tak jsem použil okliku,terá funguje - ma to ale svoje "ale" !
Cokoli z HDD vypalite na DVD,v PC zjistite ze obsahuje 2 slozky :
VIDEO RM (obsahuje menu DVD Sencoru,oznacuje skryte kapitoly,atd.)
a VIDEO TS (kompletni zaznam z HDD).
V compu vytvorite nove DVD, ktere obsahuje VIDEO RM
(video rm+video rm.bup z DVD nahraneho na Sencoru)
a VIDEO TS jakéhokoliv DVD, vypálite, zhopirujete na HDD Sencoru.
V poho.
A ted ty "ale":
vysledek na HDD nema strukturu DVD,je to Mpeg s automaticky
vytvorenymi kapitolami (dle nastaveni) ,audio je pouze
stereo z první stopy na DVD a titulky nejsou.
Je to krkolomne, ale pokud nekdo o kopirovani
DVDvideo na HDD Sencoru stoji .....?

Takže som to skúsil, a po pár pokusoch to naozaj išlo. Pripojil by som ale pár užitčných rád, ako na to:
1. Hodte si do Sencoru nejake DVDRW+ a inicializujte ho,
2. Na DVD sa zapíšu tie 2 vyššie spomínané zložky: VIDEO RM a VIDEO TS,
3. Z DVD si do PC skopírujte zložku VIDEO RM,
4. V Nere si dajte vytvorit nové DVD-ROM (ISO),
5. Skopírujte don VIDEO RM a VIDEO TS z filmom, ktorý chcete dostat do Sencoru...
6. Môžte vypalovat...

Ak takto vypálené DVD vložíte do Sencoru, tak ho bude čítat ako keby ho vytvoril sám... potom už je možné film skopírovat na HDD...
Veľa zdaru...

P.S.: Ja to využívam hlavne na rozprávky, pre dcéru, aby som nemusel zakaždým prehadzovat DVD, ked si zmyslí, že chce druhú... :-)
50lv
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka