Poradte divx dvd stolny prehravac

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lolofon 16. 11. 2005 10:58

nejaky tip na prehravac s Ethernetom ? Kiss je sice super (az na Xvid), ale je aj hodne drahy...
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod 2ge 16. 11. 2005 12:39

Drzak,

dik za radu, ale uz fakt nechcem kupovat _treti_ stolovy prehravac. Idem do toho HDD, to viem ako pracuje, viem, ze to nebude sekat, viem ze to pojde. Alebo si este pockam nejaky rok :)

Alebo kupim mp3 prehravac s TV vystupom, co bude vediet prehravat aj divx a bude na dialkove, hehe:)
SubDownloader - stahuj a nahravaj titulky k filmom pomocou opensource programu z OpenSubtitles.org
2ge
Junior

Odeslat příspěvekod 2ge 16. 11. 2005 12:40

Lolofon,

viem iba o tom kisse, moc ti neporadim, sorry. Alebo potom barebone PC, ako mi niekto radil:)
SubDownloader - stahuj a nahravaj titulky k filmom pomocou opensource programu z OpenSubtitles.org
2ge
Junior

Odeslat příspěvekod ham_duo 24. 6. 2006 12:44

Z recenze CH-462:
Zvládne kromě DVD dekódovat i MPEG-4, DivX a XviD, má i certifikaci pro DivX Home Theatre, zvládne tedy i B-frames, GMC a QPel. Ze zvukových formátů zvládne MPEG Layer 1-3, Dolby Digital a Windows Media Audio. DTS funguje na digitálním i analogovém výstupu, na kterém je downmixovaný na dva kanály.
Co je tohle za kolonku?
ham_duo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lolofon 24. 6. 2006 13:07

:)))

CH 462 nedokáže přehrát některá (i originální) DVD, prostě vytuhne!
CH 462 nepodporuje/ignoruje volbu zvukové stopy v DVD menu
CH 462 neposílá stereo zvuk do digitálního koaxiálního výstupu
CH 462 nechápe rozlišení polovičního PALu (352x576) jako fullscreen

Shrnuto a podtrženo: jako DVD přehrávač CH 462 naprosto propadá a nemůžu ho doporučit ani nejlepšímu příteli své ženy!
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod ham_duo 24. 6. 2006 21:43

... coz ovsem nic nemeni na tom, ze UMI GMC a QPEL ...
Co je tohle za kolonku?
ham_duo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daimon_Terr 25. 6. 2006 01:34

Všechno potřebné o CH-462 (včetně diskuzního fóra na další výrobky firmy Cyberhome) je na stránce http://www.maxicek.net/cyberhome/

Kupoval jsem před rokem CH-462 pro tátu a byla to v té době nejlepší volba v téhle cenové kategorii. Měli jsme v něm postupně firmware 25/28/2F a u toho 2F jsme skončili, protože vyšší verze mají problémy se zobrazováním titulků - to je chyba firmy, co dělá firmware, pro téměř identický přehrávač značky DUAL to dokázali udělat bez vypadávání titulků.

S verzí 2F jsme spokojeni, testovací CD ze stránek http://www.divxtest.com potvrdilo, že umí všechny standardní formáty DivX (vč .QPEL, PB, GMC) a Xvid (kromě GMC, to neumí skoro žádnej přehrávač na trhu). Média vezme všechny normální značky. Nepočítám Novaline a podobné hypermarketové humusy. Běžně používám na kvalitní Audio CD Verbatim DataLifePlus a protože se osvědčily, tak i na VideoCD a DivXy.

Ad Lolofon:
1. Nám se nestalo, že by na nějakém DVD vytuhnul. Pokud s ním samozřejmě budu dělat psí kusy a mačkat chaoticky různá tlačítka na přístroji i na ovladači, tak to je jasný, že se mu to nelíbí. Musel jsem ho vytáhnout ze zásuvky a pak to opět chodilo. Vytuhnout mi ale můžou i legální Windowsy na PC za 20.000 ...
2. Na všech DVD lze přepínat zvuk jak během filmu, tak i z menu. Zkontroluj si nastavení SETUPu.
3. Má to nějaké nastavení v SETUPu, ale možná máš pravdu, všechny kombinace zvuk. výstupů jsem nezkoušel.
4. SETUP má 5 možností roztahování videa. Zkus jinou volbu. Pokud vím, tak soubory mpg mají možnost mít v sobě uloženou informaci o poměru stran obrazu, takže mohl být problém i při kódování videa.

Za tu cenu je to dobrej standard a pokud náhodou narazíš na špatnej kus, lze ho vyměnit u dodavatele.

Teď bych se ale určitě povohlídl po přehrávači s nejnovějším chipsetem Zoran Vaddis 888, např. Tevion 8000, Muvid DVD 208 (dají se koupit v Německu) nebo Elta 8847mp4 (zatím jen španělsko). Ty umí DivX 6 Ultra i s menu, formát Nero Digital a mají USB vstup. Taky by měly umět Xvid s GMC ... a to vše za rozumnou cenu.
Daimon_Terr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lolofon 25. 6. 2006 02:20

mno, to nebolo moje hodnotenie, to som kdesi vygooglil a celkom sa to sem hodilo. ja DVD prehravac nemam a uz ani nehladam. zistil som, ze na to nemam cas a v kazdom pripade mam stale pocit, ze na monitore (21", 1600x1200) je to stale kvalitnejsie ako beznej TV.
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod XMike1 25. 6. 2006 02:59

Mám Philips DVP 5140, má oficiálne podporu aj Divx 6 (s menu a tak), titulky taktiež zatiaľ spustil všetky a korektne. Zatiaľ som spokojný.
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod Jack-SF 26. 6. 2006 14:30

Mam Oravu 561,podpora Divx6,menu plnohodnotne,titulky jdou upravit(velikost,barva),prehrava jak originalni dvd,vsech regionu,tak palene dvd i cd bez jakehokoliv zadrhavani a zasekavani.Spokojenost velika.Kvalita za primerenou cenu.
Jack-SF
Junior

Předchozí stránka