DVD DivX, Xvid přehrávač kolem 3000Kč

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod davidak 12. 11. 2005 19:27

Rodiče si chtějí koupit k Vánocům DVD přehrávač a tak mě pověřili výběrem.
Požadavky jsou asi takový:

1, možnost přehrávání filmů v .avi formátu- takže divx, xvid apod, mám je většinou uložený na DVDčkách, třeba po pěti na jednom. aby podporoval titulky

2, cena kolem 3000Kč

O DVD přehrávače jsem se nikdy nezajímal, proto se radši ptám, kdybyste mi třeba poradili, na co si dát pozor a tak.. Zatim jsem narazil na 2 favority:

http://www.videoexpert.cz/stolni-dvd-pr ... -dv-2850-s

a

http://www.videoexpert.cz/stolni-dvd-pr ... s-dvp5500s

Dík moc za rady a tipy.
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jech 12. 11. 2005 19:48

http://www.sigmatek.cz/sigmatek/cz/xm400pro/index.asp
Je trošku dražší, ale vyplatí se to.
jech
Junior

Odeslat příspěvekod ge0rge 12. 11. 2005 20:05

Mám pro tebe překvápko. Takový DVD přehrávač se dá pořídit i pod 2000 Kč :-) . Umí u DivX a XviD dokonce i GMC a QPel s čímž mívá většina DivX přehrávačů velké potíže a nelze na nich takové filmy přehrát prakticky vůbec. Můžeš k němu přípojit i vícekanálové repro (má vlastní dekodér což je na tuto cenovou kategorii skoro malý zázrak). Umí prehrat z CD i DVD MP3 (hudba), JPG (fotografie), má ceske menu, atd. atd.

viz.
http://www.cyberhome.de/cz/Article17.html

koupit za 17 stovek ho můžeš v T.S.Bohemia ... viz.
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=45194
ge0rge
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Robinkoo 12. 11. 2005 20:13

Souhlasím s názorem na DVD Cyberhome, mám ho doma a je úplně skvělé, doporučuju.
Robinkoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidak 12. 11. 2005 20:20

Ok, dík moc, vypadá toé dobře, ale v čem je ten pověstnej háček? Něčim ta cena vzkoupená bejt musí, ne?
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod forget 12. 11. 2005 20:20

...tiez si idem kupit DVD player a suhlasim s jechom, pojedm asi do Sigmateku,ale do XM380 Pro! ma aj USB vstup
http://www.sigmatek.cz/sigmatek/cz/xm380pro/specs.asp
forget
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ge0rge 12. 11. 2005 20:37

davidak píše:Ok, dík moc, vypadá toé dobře, ale v čem je ten pověstnej háček? Něčim ta cena vzkoupená bejt musí, ne?t/quote]

Mivam podobny pristup k veci :-) ale v tomto pripade mne opravdu zadny hacek nenapada. Ty prehravace mam v domacnosti DVA, s prvnim byla rodinka celkem spokojena, v DivX/XviD videotece prehral prakticky vse, chybel mu jen vystup na 5+1 repro (byl to starsi model 462), takze se pul roku na to kupoval 465 do obyvaku. Podle mne je ta nizka cena takova proste proto ze CyberHome neni zrovna znacka, ktera by prodavala sve produkty sama o sobe, jako je tomu u pioneer, thompson a dalsich. Presto jsou ale jejich DVD prehravace v mnohem spolehlivejsi a peclivejsi nez ti znackovi (nemluve o tom ze ti nejznackoveji - ala SONY o MPEG 4/DivX nikdy neslyseli).

Dnesni trh zkratka ovlada reklamni masaz, a kde ta chybi asi nezbyva nez jit s cenou hodne dolu. CyberHome prodava dokonce i DVD prehravac s cenou pod 1000 Kc s DPH :o , ale ten uz mym potrebam nevyhovoval (byl to proste JEN DVD prehravac :-) ) a nic navic se od nej ocekavat nedalo.
ge0rge
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidak 12. 11. 2005 20:38

Robinkoo píše:Souhlasím s názorem na DVD Cyberhome, mám ho doma a je úplně skvělé, doporučuju.r/quote]

můžeš prosim napsat něco víc? s čim jsi eventuálně nespokojenej?
co to je GMC a QPel?
dík moc.
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod davidak 12. 11. 2005 20:45

Mivam podobny pristup k veci :-) ale v tomto pripade mne opravdu zadny hacek nenapada. Ty prehravace mam v domacnosti DVA, s prvnim byla rodinka celkem spokojena, v DivX/XviD videotece prehral prakticky vse, chybel mu jen vystup na 5+1 repro (byl to starsi model 462), takze se pul roku na to kupoval 465 do obyvaku. Podle mne je ta nizka cena takova proste proto ze CyberHome neni zrovna znacka, ktera by prodavala sve produkty sama o sobe, jako je tomu u pioneer, thompson a dalsich. Presto jsou ale jejich DVD prehravace v mnohem spolehlivejsi a peclivejsi nez ti znackovi (nemluve o tom ze ti nejznackoveji - ala SONY o MPEG 4/DivX nikdy neslyseli).

Dnesni trh zkratka ovlada reklamni masaz, a kde ta chybi asi nezbyva nez jit s cenou hodne dolu. CyberHome prodava dokonce i DVD prehravac s cenou pod 1000 Kc s DPH :o , ale ten uz mym potrebam nevyhovoval (byl to proste JEN DVD prehravac :-) ) a nic navic se od nej ocekavat nedalo.

Děkuju moc, něco podobnýho jsem chtěl slyšet. Ještě jedna věc- přehrává i DVD, na kterym jsou nahraný divX filmy, vždycky ve složce s titulkama?
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ge0rge 12. 11. 2005 20:46

davidak píše:co to je GMC a QPel?
dík moc../quote]

QPel = Quarter pixel

GMC = Global Motion Compensation - ten je vylepsenim ztratoveho kompresniho algoritmu pro pripady plosne se pohybujicich scen

Jsou to specialni techniky DivX/XviD kodeku, ktere v pripade pouziti zvysuji vyslednou kvalitu obrazu, resp. zlepsuji pomer velikosti souboru a kvality.

Bohuzel tyto pokrocile techniky si berou svoji dan vysokou narocnosti na hardware a tak je v rozumne rychlosti nezvladaji zpracovavat vsechny ani ty prehravace ktere proklamuji svoji podporu temto kodekum (o problemech svych pomalych cipu s QPel a GMC obykle jen taktne mlci, a pockaji si az se uzivatel napali sam).
ge0rge
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ge0rge 12. 11. 2005 20:49

davidak píše:Děkuju moc, něco podobnýho jsem chtěl slyšet. Ještě jedna věc- přehrává i DVD, na kterym jsou nahraný divX filmy, vždycky ve složce s titulkama?e/quote]

Ano, bez problemu.

Zatim jsem si vsiml ze nema potize s vicero koncovkami (muze byt tedy TXT, SUB, SRT), jen titulky vzdy pojmenovavam stejne jako film (vyjma koncovky), cestinu u titulku zobrazuje bezproblemove, titulky jsou pekne vycentrovane a vykreslovane nad ztmaveny podklad, takze jsou vzdy perfektne citelne.
ge0rge
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomko 12. 11. 2005 20:53

A jak je to s českými titulky??
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davidak 12. 11. 2005 20:55

Tak Jirko(předpokládám, že se tak jmenuješ :) ),
asi jsi mě přesvědčil, nečekal jsem, že na něco podobnýho narazim, internet je plnej lidí, který na něj pějou překvapivě z 90% samou chválu, dokonce jsem objevil diskuzní fórum, asi ho znáš, ale pro přehlednost ho uvedu http://www.maxicek.net/cyberhome/ . Myslim, že pro moje absolutně neaudiofilní rodiče to bude optimální řešení.
Děkuju moc za cenný rady. Ještě musim najít, kde ho maj za nejsolidnější cenu, ale zase aby to byl nějakej dobrej obchod kvůli případnýmu uplatňocvání reklamace.
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 12. 11. 2005 21:24

ge0rge píše:
davidak píše:co to je GMC a QPel?
dík moc../quote]

QPel = Quarter pixel

GMC = Global Motion Compensation - ten je vylepsenim ztratoveho kompresniho algoritmu pro pripady plosne se pohybujicich scen

Jsou to specialni techniky DivX/XviD kodeku, ktere v pripade pouziti zvysuji vyslednou kvalitu obrazu, resp. zlepsuji pomer velikosti souboru a kvality.

To je blbost, to neni žádná specialita XviD DivX, je to standartní součást MPEG 4 ASP

Ideální přehrávač pro mě by měl umět MKV i AVI (a radši ještě ogg, ogm a wmv) MPEG4 ASP i AVC, včetně 1080p a samozřejmě přehrávání z DVD :mrgreen:
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ge0rge 13. 11. 2005 00:30

KillerZero píše:To je blbost, to neni žádná specialita XviD DivX, je to standartní součást MPEG 4 ASP /quote]

Ano máte pravdu, jsou to skutečně obecné techniky MPEG 4ky, tak jak jsem to napsal to asi opravdu mohlo být krapet matoucí. Šlo mi spíše o to zdůraznit , že jsou to právě implementace těchto algoritmů v rámci DivX a především XviD které přehrávačům působí potíže :-), ale nezabředávejme do slovíčkaření.

ge0rge
Kolemjdoucí

Další stránka