DVD DivX, Xvid přehrávač kolem 3000Kč

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KillerZero 13. 11. 2005 11:32

ge0rge píše:
KillerZero píše:To je blbost, to neni žádná specialita XviD DivX, je to standartní součást MPEG 4 ASP /quote]

Ano máte pravdu, jsou to skutečně obecné techniky MPEG 4ky, tak jak jsem to napsal to asi opravdu mohlo být krapet matoucí. Šlo mi spíše o to zdůraznit , že jsou to právě implementace těchto algoritmů v rámci DivX a především XviD které přehrávačům působí potíže :-), ale nezabředávejme do slovíčkaření.

KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jerryczech 14. 11. 2005 11:00

Zrovna resim podobne... Momentalne jsem se rozhodl pro znacku "neznacku" XORO a resim jen spravny typ prehravace. Ve hre jsou totiz dva: 415plus (umi prehrat i titulky s nestejnym nazvem oproti filmu, coz je celkem neobvykle, zato ma jeden s nejhorsich chipsetu, i kdyz s vybornym firmwarem), nebo HSD 4000 - novejsi chipset, tedy reakcne rychlost atd. Titulky prehrava jen se stejnym nazvem, ale stejne jako predchozi umi formaty sub, srt, txt - tedy pro me vsechny bezne!
Pro tuhle znacku jsem se rozhodl, kvuli schopnosti prehravat format MPEG 4 - Nero digital (celkem skvelej, ve kterem mi pribiva filmu). Pracuje se v nem snadno, jen nevyhodou je, ze ani hodne soft prehravacu je neumi prehrat - Nero vision...
Uz je mi 33let, takze me prosim nechte byt, co se tyce her a pareni vubec! ;-)
jerryczech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jerryczech 14. 11. 2005 11:04

Zrovna resim podobne... Momentalne jsem se rozhodl pro znacku "neznacku" XORO a resim jen spravny typ prehravace. Ve hre jsou totiz dva: 415plus (umi prehrat i titulky s nestejnym nazvem oproti filmu, coz je celkem neobvykle, zato ma jeden s nejhorsich chipsetu, i kdyz s vybornym firmwarem), nebo HSD 4000 - novejsi chipset, tedy reakcne rychlost atd. Titulky prehrava jen se stejnym nazvem, ale stejne jako predchozi umi formaty sub, srt, txt - tedy pro me vsechny bezne!
Pro tuhle znacku jsem se rozhodl, kvuli schopnosti prehravat format MPEG 4 - Nero digital (celkem skvelej, ve kterem mi pribiva filmu). Pracuje se v nem snadno, jen nevyhodou je, ze ani hodne soft prehravacu je neumi prehrat - Nero vision...
CENA? Okolo 2,500Kc! ;-)
Viz: http://www.xoro.cz
jerryczech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jerryczech 14. 11. 2005 11:07

JO, abych nezapomnel. Pri vyberu bylo pro me taky dulezite, ze pry oba dva prehravace umi listovat v adresari jen za pomoci displeje, a tedy bez zapnuti TV! Coz mi u kazdeho jineho chybelo... (Myslim pri prehravani MP3! ;-) ) Drive jsem totiz musel zapnout tv, abych se dostal do sprvane slozky, kterou jsem chtel pustit).
jerryczech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 14. 11. 2005 15:45

jerryczech píše:Zrovna resim podobne... Momentalne jsem se rozhodl pro znacku "neznacku" XORO a resim jen spravny typ prehravace. Ve hre jsou totiz dva: 415plus (umi prehrat i titulky s nestejnym nazvem oproti filmu, coz je celkem neobvykle, zato ma jeden s nejhorsich chipsetu, i kdyz s vybornym firmwarem), nebo HSD 4000 - novejsi chipset, tedy reakcne rychlost atd. Titulky prehrava jen se stejnym nazvem, ale stejne jako predchozi umi formaty sub, srt, txt - tedy pro me vsechny bezne!
CENA? Okolo 2,500Kc! ;-)
Viz: http://www.xoro.cz

Jestli to nepřehrajou ani soft přehrávače tak asi bude chyba v tom neru. Žádnej formát "MPEG4 - Nero digital" neexistuje, je to zřejmě jen nějakej výmysl Nera takže by mu ani neměli řikat MPEG4.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 14. 11. 2005 15:49

Nero Digital™ audio and video codecs are completely based on the industry standard MPEG-4 Video ISO 14496-2/H.264 and MPEG-4 Audio High Efficiency AAC, allowing the flexibility to play other popular MPEG-4 content, yet offering additional features and advanced technology transcending the next 2 decades.s/quote]

Takže by neměl bejt problém, je to standartní MPEG4 part 10. To je stejnej kodek kterej se používá pro vysílání v HDTV. U stolních přehrávačů klidně, pokud nepodporujou part10, ale v softwarových by neměl bejt problém ani náhodou.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kaapoo 14. 11. 2005 16:18

Este by som pozrel tieto byt tebou - cena - 3333Sk :) osobne mam 503zs, prehra uplne vsetko (mimo Qpelu), je mozne zvolit externe titulky a prehliadat adresarovu strukturu - dobre ked tam mas viac filmov pripadne aj dake data. 504 dokaze prehravat qpel, ale nedokaze prehliadat adresarovu strukturu, len ti ponukne subory ktore vie prehrat, a titulky musia mat rovnaky nazov ako film, resp. film.avi tak film.sub alebo film.cz.sub. Co sa tyka titulkov, tak je podpora srt, sub, txt, titulky si mozes nastavit zlte alebo biele a bud s polopriesvitnym pruhom za nimi pre lepsiu citatelnost, alebo bez neho. Jedine co mi vadi, je, ze ovladac musis "namierit" priamo na prehravac, lebo nereaguje inak - zorne pole prehravaca je velmi male :(
kaapoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nuny 14. 11. 2005 17:19

Jak by obstál Philips DVP-3010? Není lepší než zmiňovaný Cyberhome 462? Máte zkušenosti? DVP-3010 stojí 2085,- na Cybexu.
Nuny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jerryczech 15. 11. 2005 23:48

Jestli to nepřehrajou ani soft přehrávače tak asi bude chyba v tom neru. Žádnej formát "MPEG4 - Nero digital" neexistuje, je to zřejmě jen nějakej výmysl Nera takže by mu ani neměli řikat MPEG4.[/quote]

...ale jdi, Ty brepto. Ja jsem s nim celkem spokojenej. Prevadi se to rychle, spolehlive a hlavne jednoduse v jednom kroku najednou vcetne dvou jazyku, dvou titulku...
jerryczech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 16. 11. 2005 01:09

jerryczech píše:...ale jdi, Ty brepto. Ja jsem s nim celkem spokojenej. Prevadi se to rychle, spolehlive a hlavne jednoduse v jednom kroku najednou vcetne dvou jazyku, dvou titulku...

To sem napsal podle toho tvýho tvrzení, že to softwarový přehrávače nepřehrajou. Podle toho sem usoudil, že to asi bude něco nestandartního a ne MPEG4. Až potom sem si našel, že to je standartní MPEG4 AVC. Takže sem měl vlastně z půlky pravdu, žádnej formát "MPEG4 nero" neexistuje.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drzak 16. 11. 2005 10:17

Doporučoval bych PHILIPS DVP5500S, podle všeho je dost dobrý (DK Philips HTS3300 je postavené na stejném čipu). Jde o DVD přehrávac, přehrává SA-CD, zabudované dekodéry Dolby ProLogic II, Dolby Digital, DTS, přehrává DivX 3.11, 4.x a 5.x a MPEG-4, DVD Video / DVD±R(W) /(S)VCD / Audio CD, CD-R(W), MP3, WMA, má progressive Scan, video převodník 108MHz/12bitu, audio převodník 192kHz/24bitu, umí JPG obrázky i při současném přehrávání MP3 hudby a má další vychytávky. Na expertshopu se vejdeš do 3tK. http://www.expertshop.cz/Philips-6/DVD- ... DVP-5500-S :-B .
drzak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sherman 16. 11. 2005 10:30

Ja to vsechno vyresil tim dyz sem si koupit telku ... Koupil sem telku Philips tak sem si koupil i DVD prehravac Philips ... 5500S ... Tenhle DVD/DivX prehravac se mi libi .. ma 6cincu na audio vystup (pro me to bylo dulezite aby mel dekoder) a jak sem to doma postavil tak sem zjistil ze ten DVD prehravac jde ovladat ovladacem k televizi .. pohoda ... ten rozdil par stovek od jinejch prehravacu mi nahradil ze je to jedna znacka :) a ovladani TV+DVD jednim ovladacem ...
Sem silenej a ničemu nerozumim...
Sherman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jerryczech 16. 11. 2005 23:06

KillerZero píše:
jerryczech píše:...ale jdi, Ty brepto. Ja jsem s nim celkem spokojenej. Prevadi se to rychle, spolehlive a hlavne jednoduse v jednom kroku najednou vcetne dvou jazyku, dvou titulku...

To sem napsal podle toho tvýho tvrzení, že to softwarový přehrávače nepřehrajou. Podle toho sem usoudil, že to asi bude něco nestandartního a ne MPEG4. Až potom sem si našel, že to je standartní MPEG4 AVC. Takže sem měl vlastně z půlky pravdu, žádnej formát "MPEG4 nero" neexistuje.P/quote]

Sami vyrobci to popisuji jako Nero digital, z vlastni zkusenosti vim, ze to stolni prehravace, krome udavanych neprehrajou. Z tech softwareovych pouzivam MV2player, Power cinema, Windows media, Power dvd, jenze z techle to zadny neprehraje, a proto pouzivam jeste Nero vision...
jerryczech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 17. 11. 2005 00:35

Výrobci to píšou, stejně jako píšou DivX/Xvid, to je proto, že tomu rozumí všichni. Pokud by napsali MPEG4 ASP/MPEG4 AVC tak tomu bude rozumět jen ten co ví o co jde. Mplayer a WinDVD by to mělo přehrát, Windows media player a MV2 taky, pokud máš nainstalovaný ffdshow. Power cinema neznam.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod carrot 18. 11. 2005 16:47

Sherman píše:Ja to vsechno vyresil tim dyz sem si koupit telku ... Koupil sem telku Philips tak sem si koupil i DVD prehravac Philips ... 5500S ... Tenhle DVD/DivX prehravac se mi libi .. ma 6cincu na audio vystup (pro me to bylo dulezite aby mel dekoder) a jak sem to doma postavil tak sem zjistil ze ten DVD prehravac jde ovladat ovladacem k televizi .. pohoda ... ten rozdil par stovek od jinejch prehravacu mi nahradil ze je to jedna znacka :) a ovladani TV+DVD jednim ovladacem ...

Taky nad timhle DVD prehravacem premejslim. Hlavne se mi libej ty kvalitni prevodniky.
Mam taky tv PHILIPS, tak me zaujala tvoje zminka o moznosti ovladani prehravace jednim ovladacem. Muzu se zeptat co mas za typ TV a na nejake vlstni zkusenosti z prehravaecem?
Diky
carrot
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka