DVD rekorder vlastni vyroby - jaky vystup pouzit na TV?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod p0etrik 8. 12. 2005 22:21

Rikal jsem si ze bych si mohl postavit vlastni DVD rekorder, akorat porad uvazuju jak k tomu pocitaci vlastne pripojit televizi. TV out grafickych karet je vetsinou dost nekvalitni a na vystupu z tuneru zase nemuzu zobrazit pracovni plochu, nebo jo?
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 8. 12. 2005 22:37

A nebylo by lepsi koupit rovnou klasicky DVD rekorder dnes jsou ceny uz od 4000 a mas mnohem jednodusi ovladani, bezproblemovejsi chod a lepsi obraz.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p0etrik 8. 12. 2005 22:42

No zvazuju upgrade a plno dalsich veci mam jeste v supliku, takze by mi stacilo akorat koupit TV kartu a harddisk. Navic bych si mohl prehravat filmy nebo jine porady nahrane z televize bez nutnosti paleni na DVD. :)
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _ja_ 9. 12. 2005 09:44

p0etrik: hezky avatar ;-)

Proc myslis, ze TV out je nekvalitni? Nevim, jestli myslis kompozitni signal nebo S-video - ja pouzivam S-video vystup a obraz je naprosto v pohode (akorat je treba mit televizi, ktera ho podporuje nebo zaradit pred vstup na TV slucovac).

Jinak resil jsem neco podobneho a poridil jsem externi tuner + enkoder. Je sice pravda, ze cena se vyrovna levnym DVD rekorderum (4000 Kc), ale kvalita je jinde a moznosti taky (muzu psat nejen na DVD ale mam z toho i HDD rekordem s time shift apod.).
_ja_
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 12. 2005 13:54

_ja_: Kdysi jsem zkousel TV vystup na nejake GeForce MX a byla to katastrofa. Neostre, spatna geometrie obrazu, proste hruza. Myslel jsem si ze je to standart, pokud ne, tim lip. :) Externi tuner bych asi pouzit nemoh, deska nema USB 2.0, ledaze bych jeste koupil novy radic.
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _ja_ 9. 12. 2005 14:44

p0etrik: no zalezi asi taky na televizi a vstupech. Na nejakem 100 cm panelu bys treba nejake problemy nasel, ale na moji normalni televizi moc velky rozdil neni videt (nepocitam samozrejme neostrost zpusobenou treba nadmernou kompresi pri zaznamu) - samozrejme v TV modu (kdyz na TV zobrazim prac. plochu, tak to samozrejme neni nic moc.

I kdyz pisu, ze tam neni moc rozdil, tak to neni uplne automaticky - chtelo to trochu ladeni v ovladacim panelu karty. Proste jsem prepinal TV obraz / pocitacovy obraz a mirne steloval parametry (hlavne barvy) tak, aby ty dva byly totozne. Ale to udelas jednou a je hotovo.
_ja_
Junior

Odeslat příspěvekod _ja_ 9. 12. 2005 14:48

jinak k tuneru: enkoder jsem chtel, aby pocitac porad nebezel kvuli zaznamu (ted on casto bezi na 100% a je tak vytizeny uz ode me, takze na nejaky zaznam mu nezbyva cas).

externi jsem volil, protoze v obyvaku mam notebook, v patre normalni pocitac, takhle se to da v pripade potreby prohazovat.
_ja_
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 12. 2005 18:25

Rikam si teda, ze to asi byla vadna karta, protoze ten obraz byl opravdu hrozny a jeste pres nej "jezdil" takovy pruh, ktery byl tvoren posunutim obrazu o cca 1 cm doleva, proste des bes. Ale verim teda, ze to byla jen zavada konkretniho kusu. Jinak diky za tipy, nejak se s tim poperu. :)
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lemur 10. 12. 2005 01:16

p0etrik píše:_ja_: Kdysi jsem zkousel TV vystup na nejake GeForce MX a byla to katastrofa.

Ano, u techto karet to opravdu byla katastrofa. Kdezto takove Radeony s chipem Rage Theatre nebo dokonce Matroxy, to je uplne jnecio jineho uz v te dobe. A dneska jsou i v tech levnych kartach kvalitni TV enkdery, takze obraz z graficke karty muze byt dokonce lepsi nez z levneho prehravace, protoze levne prehravace maji obcas horsi vystuopni chipy a neumi kvalitni postrpocessing a filtrovani.

BTW: Je to jako rikat "ja si v padesatych letech kupil diesel, strasne kouril, silne rachotil a byl strasne linej, takze dneska bych si ho uz nekoupil". Par let je v IT strasne dlouha doba ...
Lemur
Junior

Odeslat příspěvekod aquila 10. 12. 2005 03:07

OT: hm a tie diesle sa od vtedy zmenili ? ja som si ani nevsimol :lol:

inak suhlas TV karty vtedy a teraz je dost rozdiel ...
aquila
Junior