Umí čeké titulky v DiVX, DVDR Targa 5200

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlasta 15. 12. 2005 19:15

V Lidlu prodávají "DVD Targa 5200". Umí i DiVX . Jaké s ním máte skušenosti a jaký má čip?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Přeceda 19. 12. 2005 22:51

Dnes jsem si Targu DR 5200x v Lidlu pořídil. První pokusy s nahráváním (DVD+RW Verbatime) a přehráváním (testovací DVD z časopisu Stereo&video) mi připadají dobré, ale nemám s čím srovnávat. Je to můj první stolní DVD rekordér.
Bohužel se objevil první dost nepříjemný problém. Rekordér má aspoň u mne doma problém detekovat stereofonní vysílání, a to nejen u českých programů. Televizi mám přes kabel UPC.
Projevuje se to tak, že zvuk kolísá s periodou pár vteřin, takže žádný požitek :( . O tom, že stereo detekovat umí ale svědčí to, že po chvilce hraní (otevírání a zavření mechaniky, vstup do menu a výstup ven) se nakonec chytí, začne svítit červené ST na displeji a zvuk je normální ve stereu. pak ale stačí přepnout kanály a jsem zase tam, kde předtím.
Namáte někdo s podobným chováním zkušenost, případně radu, jak to lze řešit?
Přeceda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sus 20. 12. 2005 07:06

Nevim, jestli jsem nezavahal, kdyz jsem si pred tim koupil ten SilverCrest za 1790 s tim, ze si budu grabovat DVD na TV karte (coz mozna nemusi byt stejne kvalitni a hlavne musi byt pustene PC), ale vcera jeste mely i ty Targy (dnes uz asi bohuzel nebude :-(...), ale vahal jsem i ptroto, ze jsem nikde nevidel, jak to ma velky disk.

Jak to ma tedy prosim velky disk a stiha to nahravat plynule i na DVD-RW, nebo jen na disk ? Dik ...
Sus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peh 20. 12. 2005 08:09

Ja myslim, ze jsi nezavahal, protoze TARGA DR-5200x za 5555,- Kc z Lidlu harddisk nema zadny, proto nic o HDD nepisi, je to jen DVD rekorder. Mimochodem, loni pred vanoci r. 2004 prodaval Lidl predchudce - Targa DR-5100x za 8888 Kc.

S harddiskem je Targa DRH-5100x (pismeno H = harddisk), ten meli min. tyden v Lidlu, ale byl drazsi - za 9990 Kc.
Ja jsem si koupil tento s HDD a jsem spokojen, harddisk je velkou vyhodou na caste nahravani, ma velkou kapacitu, moznost strihu reklam a teprve co se mi libi, mohu vypalit na DVD.
DVD rekorder bez HDD bych si uz dnes uz nekoupil, i kdyz je levnejsi, neni to na caste nahravani z TV a obcas se vyskytne nejake "zakopnuti", kdyz DVD nestiha zapisovat na horsi medium a take to neni uplne spolehlive. Lepsi je zapsat porad na HDD, pak sestrihat, vypalit na DVD a zkontrolovat a pak teprve vymazat nahravku poradu z HDD.

Jinak kopirovat filmy z DVD na DVD ci je grabovat do AVI - na to je nejlepsi PC, nejaky vykonnejsi, s tim to jde dokonale. DVD rekorder neumi zapisovat do formatu AVI a i kopirovani z DVD na DVD pres DVD rekorder je vzdy ztrata kvality. PC ma vyhodu v moznosti pouzivani novych kodeku, novych programu v cestine, clovek ma na vyber mezi ruznymi programy si vybrat ten, ktery vyhovuje pokud jde o ovladani.
Peh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peh 20. 12. 2005 08:19

Bohuzel ani Targa DR-5200x ani Targa DRH-5100x s HDD neumi jako DivX prehravac ceske titulky v AVI. Neumi ceskou diakritiku a jeste maji titulky moc male pismo a navic tyto prehravace neumi QPel a GMC, takze na tom mnohe filmy v AVI neprehrajete vubec.
Na porovnani mam levny DVD prehravac Thomson DTH-250, ten zobrazi i ceske titulky u DivX (.AVI) a navic prehraje i filmy s QPel a GMC.
Asi neexistuje dokonaly pristroj, ktery by vyhovel po vsech strankach, alespon zatim ne...
Peh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Přeceda 20. 12. 2005 10:33

Tak jsem se snažil dovolat podpory na Targa support. Kolem deváté jsem volal poprvé. Mimochodem, už ta úvodní nahrávka z automatu stojí za to, ta čeština je fakt dost dobrá :? Vzal to nakonec nejspíš nějaký Polák, se kterým se mi nešlo domluvit pořádně česky ani anglicky, nakonec tedy mne aspoň poradil, že mám zavolat za hodinku, že to už tam bude Čech. Teď se tam ale už pro změnu nemohu dovolat, asi mají nával.
Nejlepší řešení nejspíš bude rekordér vrátit do Lídlu a poohlédnout se po nějaké osvědčenější značce. Za rozumnou cenu se teď dá pořídit třeba Panasonics - v podobné ceně sice nemá tolik funkcí, ale snad bude aspoň nahrávat i se zvukem :?.
Přeceda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sus 20. 12. 2005 12:09

Tak to jsem rad, ze jsem nezavahal, protoze to ve mne porad jeste hloda, ale "nastesti" uz asi ten jeden kus, co jeste meli odpoledne nebude ;-) (kdyz jsem shanel MP3, tak uz nebyl odpoledne a ten DVD SilverCrest malem uz v 9.30 kdyz jsem se kvuli nemu po zkusenostech "nenapadne vzdalil z prace" ;-)...)

Chtel jsem radeji s diskem, protoze ani moc nenahravam cele filmy, jako spis "kratke zajimavosti, ktere se mohou objevit nenadale" ;-), a kvuli kterym nechci mit stale pustene PC a ten za 9990 meli nekolik kusu dokonce jeste odpoledne - cena je precejen vyssi, takze nesel moc na odbyt a oproti memu videu, ktere kdysi stalo 18000 (v krame 22000) a ted uz by stalo tak 2000 ;-)...) by to bylo precejen neco jineho, ale kdyz uz jsem to vydrzel tak dlouho uplne bez DVD (je to me prvni), tak uz si radeji chci pockat na neco s digitalnim tunerem (pokud bych chtel nahravat s casovacem) a az se nejak rozhodne ten boj o ta nova media (snad to take casem bude za rozumnou cenu), ale nakonec jsem tedy koupil toho SilverCresta za 1790, ktery zatim schroupne skoro vse (i kdyz take ma urcite mouchy, ale za ty penize ...) a DVD jsem zkousel grabovat a nahrat - kvalita nevim, jestli bude jako z toho rekorderu s diskem, ale je to mnohem lepsi, nez VHS, akorat mne stve, ze to ovlivnuje nastaveni jasu, kontrastu, barevnosti atd. graficke karty, takze to asi nebude jako original, ale jen tak, jak se mi to podari co nejlepe nastavit v PC.

Ty rekordery (s dikem i bez) nahravaji barevne presne jako original, nebo je to take nejak ovlivnene ?
AMD RYZEN 7 1700, ASUS PRIME X370-PRO, 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16, Gigabyte Radeon HD 7790, SSD ADATA SP900, Seagate ST1000DM003-1CH1, Corsair ATX 430W CX430, W10 x64 Pro - http://web.quick.cz/vs165/TMP/W10Muj.png
Sus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peh 20. 12. 2005 12:32

Ja mam take video, ktere stalo cca 22000 Kc (Panasonic NV HD650) a hraje dobre dodnes, protoze ho setrim. Ale ten DVD/HDD rekorder Targa DRH-5100x rozhodne setrit nebudu, ma zaruku 3 roky a nahravat na HDD budu velmi casto, vypalovat na DVD uz mene. Jak uz jsem psal v jinem vlaknu, ma perfektni programovani.

Pokud jde o podani barev, tam neni zadna moznost neco menit a nahrava to dobre, ani na velke 100 Hz TV nepozoruji zadny rozdil proti normalnimu TV vysilani, i jas a kontrast je stejny.

Pokud se grabuje DVD do AVI pres grafickou kartu, muzou se barvy zmenit, ale ja myslel primo digitalne bez videokarty, pomoci nejakeho programu jako je Alcohol 120%, Clone DVD, DVD-Cloner a dalsi, ted nedavno bylo u Computeru 6/2005 CD s 35 volnych programu na kopirovani a vypalovani DVD, proste ulozit z DVD na HDD v PC pres DVD vypalovacku a pak prevest na AVI a nebo rovnou vypalit. Odpada jeden prevod do analogoveho videa a zpet.

Kdyby mel ten HDD/DVD rekorder tuner pro DVB-T, to bych take uvital, mam sice analogovy signal kvalitni, ale nikdy nebude mit tak ostre okraje jako digital, vzdy tam nejake odrazy (duchy) jsou.
Peh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sus 21. 12. 2005 08:44

To me video je take Panasonic nejaky NV65 (nevim presne), ale odeslo dalkove ovladani, takze mam alspon nahradni, ktere bohuzel nema vsechny funkce a ne vse se umi naucit - je to z Lidla za 245 s tim smesnym navodem, ale mam s nim problemy, jak take pisu v jinem vlaknu.

Tak to je jedine, co mne mrzi, ze ta TV karta samozrejme ty barvy ovlivnuje, takze nemam sanci to nahrat uplne presne, ale jen jak to nastavim "od oka" a trochu jinak to vypada na monitoru a pak i na TV i kdyz jsem se je snazil nastavit co nejpodobneji (jas, kontrast, barvy atd.) :-(

Ne ne, DVD samozrejme hodlam kopiovat jinymi programy (uz jsem si nejake ztahl) a tu TV potrebuju jen na nahravani na DBVD z TV nebo satelitu (mam analogovy i digitalni).
Zatim jsem palil jen jednoduche DVD (bez menu atd.) a zatim jsem bohuzel nemel v ruce zadne original DVD (nemel jsem pred tim ani prehravac...) abych se podival, jak to na nem vypada (jeho struktura), ale uz jsem si ztahl i nejake ty programky na vytvareni menu a hlavne abych na DVD mohl dat vic "Titulu" a pod. na jedno DVD (coz potrebuju hlavne pro ty kratke klipy, pokud chci delat klasicke DVD a ne to tam nechavat jako *.mpg, *.avi atd.), tak doufejme, ze se mi podari i nejake to slozitejsi DVD nez jen s jednim Titulem ...

Prave kvuli tomu nahravani z TV pres casovac uz chci radeji pockat na rekorder s DVB-T (snad se dockam i nejake priznivejsi ceny, ktera asi z pocatku moc prizniva nebude). Jak jsem psal, satelity mam analogovy i digitalni, ale radeji se divam na analogovy (da se rychleji prepinat, pokud nikde nic nedavaji a hraju si tedy na Fantociho ;-...) a pripada mi na nem i ostrejsi obraz (nevim, jestli to na digitalu moc nekomprimuji) i pres samozrejme obcasne dropouty a dalsi necnosti analogu.
AMD RYZEN 7 1700, ASUS PRIME X370-PRO, 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16, Gigabyte Radeon HD 7790, SSD ADATA SP900, Seagate ST1000DM003-1CH1, Corsair ATX 430W CX430, W10 x64 Pro - http://web.quick.cz/vs165/TMP/W10Muj.png
Sus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _Jaj_ 21. 12. 2005 09:43

Lidi co blbnete, DVD prehravace se u zelinaru nekupuji, pak to tak vypada... Proc si nekoupite treba DVD rekorder CyberHome DVR1600? Uz ted umi DivX a XviD neoficialne, od unora je bude umet oficialne a s podporou cestiny, ma ceske menu na obrazovce, cesky on-line manual na obrazovce, jsou k nim ceske webove stranky a podpora je taky v cestine, i kdyz jen na e-mailu (zato ale komunikace probiha obratem), vydavaji aktualizace firmware, atd. CyberHome se totiz o ceske zakazniky na rozdil od zelinarskych Silvercrestu a Targa stara! A navic je myslim i levnejsi, staci projet internet a najit nejlepsi nabidku, prodava je spousta e-shopu i kamenne prodejny (Datart, Comfor a dalsi).
_Jaj_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlasta 22. 12. 2005 21:32

No vidím přístroj s hardem lepší. Ale je o 100% dražší. Nebude se dělat do něj nový firmvare, který zvládne české titulky?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ferdabasek 23. 12. 2005 16:25

Ahoj ... Taky jsem si pořídil první DVD recorder. Nějak jsem do toho neviděl, ale když jsem se podíval co to všechno umí, tak jsem se rozhodl, že bych to vzal. Když jsem ho doma instaloval, tak jsem u toho nadával jak špaček. Nejen že mi tam nenaladil všechny programy, ale vypadával u toho zvuk. Zkoušel jsem i zemi UK a pořád nic. Vše funguje jak má, když nahrávám ze scartu. To je zvuk i obraz pohoda. Asi si ho nechám přes svátky a pak ho zanesu do Lidlu. Budu ho reklamovat na chybný tuner. Buď mi dají kus za kus nebo mi daj peníze a půjdu o dům dál. Ale tohle je závada s kterou se nedá pracovat a nahrávat z TV. Jinak nahrávání je dobrý.
ferdabasek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubor pekař 23. 12. 2005 18:35

Tak mám stejný problém jako vy, koupil jsem DR-5200X. Po zapojení a naladění (mám kabelovku) chybí fura programů, ani je nanajde, vypadává zvuk (cca po 2sec. vypadky do němoty)Při přehrávání dvd je vše o.k., při záznamu je vše o.k. ale při sledování naladěného kanálu jsou výpadky zvuku.

Tak přídavek : svalil jsem to šechno a v 18:58 jsem to vrátil v obchodě.Vrátili mi cash, řekl jsem jim že neoficiálně na horké line
prohlásii že je vadná série a že i na stránkách výrobce je závada popsána a další ble ble ble ble ...............
Akorát mě štve že to co sem si chtěl náhrát o vánocích je v *****
Nemám rád výrobky co nehodí napoprvé, akdyž jse našel tady ty závady tak to asi nebude obsuhou.Nebudu čekat na nějaký nový upgrade či firmware, to si koupím něco jiného
lubor pekař
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Přeceda 24. 12. 2005 15:12

Já měl k dispozici dva kusy a oba se na mé kabelovce chovaly stejně (pořád jakoby přepínaly mezi stereo a mono), zkoušel jsem je i na společnou anténu, kterou normálně nepoužívám, a to samé (jen s rakušáky to nemělo problém). Zkoušel jsem i přídávat útlum a naopak signál zesilovat, ale bez výsledku. Oba kusy jsem tedy vrátil. Lídl naštěstí bez problémů během první měsíce vrací hotovost. Místo toho jsem si koupil Panasonic DMR-ES10 (v Globusu za 6000Kc vcetne peti kusu DVD-RAM) a jsem s nim spokojen, ale to už je do jiné diskuse.
Přeceda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubor pekař 30. 12. 2005 12:33

tak jsem vrátil 5200 do lidlu, ale nedalo mě to opsal jsem seriový číslo z krabice a zavolal na hotline na číslo z manuálu.Po 1/2 hodině mi řekli že to mám vyzkoušet s různým zapojením kabelů (samostatně TV,samostatně rekordér,....) a pak cca po 15min z něj vylezlo že jim od rána zvoní telefony s zákazníky z čech se stejným probémem a něvědí proč.Jinak ze mně dělal debila že to ani neumím zapojit, ale to neřeším.Hned jsem sedl na net a objednal
rekorder od Panasonic DMR-ES10EP-S dobírkou spedicí DHL a 29.12 bylo u mě doma i 5 dvd-ram disky (byly v akci součástí DVD)
za 6000 kč vč DPH a mám z něj velkou radost, všechno chodí.Umí jak DVD-RAm tak DVD +/- a DVD-RW.
jinak ho mám od http://www.tivis.cz , sorry za rekamu ale teď mě Lidl zklamal a ten hotline ještě více
¨
lubor pekař
Kolemjdoucí