DiVx na DVD přehrávači bez titulků

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Toxicaler 14. 1. 2006 19:09

Koupil jsem si DVD prehrávač s DiVx je to Sony DVP-NS32.
Nevim co mám dělat kdyz dám na CD nebo DVD film v DiVx s titulky(.sub,.txt,.srt),tak mi film jede ale bez titulku.Kdyz kliknu pro zobrazeni titulku na ovladaci tak to vypadá jako by tam nebyly.
Prosim zkuste poradit co mám zkusit udelat aby to jelo. dík
Toxicaler
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 14. 1. 2006 19:15

Pokud je prehravac podporuje, musi mit titulky stejny nazev jako videosoubor. Na mem DVD prehravaci musi byt pro zobrazeni titulku v jednom adresari pouze jedno video a jedny titulky. Kdyz je tam toho vic, titulky se nezobrazi.
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 14. 1. 2006 20:04

Na prehravani DivX neni dobre kupovat pristroje znamych firem jako Sony, JVC apod. Spicka v DivX je dnes jinde. HB, Sigmatek a Kiss. To co umi tyto pristroje o tom si masinky renomovanych vyrobcu muzou jen nechat zdat. :-)
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod PiERO 14. 1. 2006 20:11

Tomasek1234 píše:Na prehravani DivX neni dobre kupovat pristroje znamych firem jako Sony, JVC apod. Spicka v DivX je dnes jinde. HB, Sigmatek a Kiss. To co umi tyto pristroje o tom si masinky renomovanych vyrobcu muzou jen nechat zdat. :-)

Presne tak, navic TADY se pise, ze ten prehravac neumi CZ titulky u DivXu...
PiERO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drAcOniS 15. 1. 2006 17:08

PiERO píše:TADY se pise, ze ten prehravac neumi CZ titulky u DivXu...

A TADY se zase píše:
:quote]Na adrese: http://www.sonydigital-link.com/hav/hav.asp?l=cs si můžete stáhnout nejnovější firmware pro tento přístroj, zahrnující podporu DivX titulků v českém a dalších jazycích.
drAcOniS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nulda.jn 7. 3. 2006 19:59

to jsem udelal, vypalil na DVDcko nekolik divx filmu ale kazdej byl ve svym adresari, titulky jsem pojmenoval stejne jako video,ale presto se mi nezobrazuji, mame Panasonic SC HT 335, muze zalezet jakou maji ty titulky priponu? diky za rady
nulda.jn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 7. 3. 2006 21:21

drAcOniS píše:Máte pravdu. Otázkou spíš je, kdo si dnes kupuje přehrávač kvůli DivX, takové lidi moc dobře nechápu - tedy pokud už nemají doma 2 tuny vypálených CD... :lol:

Samozrejme. Ja patrim mezi takove. Zaroven nemam rad DVD a format mpeg2 jako takovy.
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 7. 3. 2006 21:22

nulda.jn píše:to jsem udelal, vypalil na DVDcko nekolik divx filmu ale kazdej byl ve svym adresari, titulky jsem pojmenoval stejne jako video,ale presto se mi nezobrazuji, mame Panasonic SC HT 335, muze zalezet jakou maji ty titulky priponu? diky za rady

Samozrejme. Pokud je soubor .srt ma jinou strukturu nez .sub takze pokud je vnitrni struktura souboru jina titulky nepojedou nikdy nikde.
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod B00m 25. 3. 2006 07:51

Já mám stejnej problém u dvd Pioneer 585a,odepsali mi ze servisu že externí titulky to umí.....no a ono furt nic,zkoušel sem je převýst do srt i sub.Budete se možná divit ale mám několik divxu u kterých nepoznáte jestli to je dvd nebo divx(to nepočítám že mám divx se zvukem 5.1) ale těch mám jen pár......Tak kde je chyba???
Pentium4 2.4@2.6(Freezer4),Asus 6600gt 128,512ram-Kingstone Hyper X,MSI Neo-V,HDD WD200,Dvd-rw Lg-gsa4163b,Case Middle BLACK ATRIX 9001 s 500W/P4/PFC/12cm,
B00m
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 25. 3. 2006 08:09

francesco píše:JBudete se možná divit ale mám několik divxu u kterých nepoznáte jestli to je dvd nebo divx(to nepočítám že mám divx se zvukem 5.1) ale těch mám jen pár......Tak kde je chyba???d/quote]

me by zajimalo, co to sou za filmy. Dnesni mas totiz na DVD vzdy 2-versve tedy okolo 9GB a abys mel zvuk 5.1 a obraz nesel poznat od orginalu tak to jsem z toho celej hin. Takze bud se blbe kukas, anebo to jsou filmy na 30 min se zadnym dejem a porad jen cernou obrazovkou aby komprese byla velka :D Jinak, pokud si to predelaval sam, ses genius :P
Ja mam totiz jen 1 film, co nejde temer poznat ale to jen v pomalych zcenach. V rychlych a navic kde je obrazovka strukturovana jsou kostky a to je na 2CD a je stereo.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 25. 3. 2006 08:16

drAcOniS píše: Otázkou spíš je, kdo si dnes kupuje přehrávač kvůli DivX, takové lidi moc dobře nechápu - tedy pokud už nemají doma 2 tuny vypálených CD... :lol:!/quote]Taky nepochopim take przneni to je jako by si dnes lide misto CD palili LP lpatne a pousteli na hifi CD zvuk onicom, este horsi nez MP3. No pokud to negrabuje na gramcu za x stovek tisic

Tomasek1234 píše:Samozrejme. Ja patrim mezi takove. Zaroven nemam rad DVD a format mpeg2 jako takovy.

tak co mas rad komprimovane AVi nebo uz snad format blue ray ci hd dvd
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Junior

Odeslat příspěvekod nulda.jn 25. 3. 2006 09:57

Tomasek1234 píše:
nulda.jn píše:to jsem udelal, vypalil na DVDcko nekolik divx filmu ale kazdej byl ve svym adresari, titulky jsem pojmenoval stejne jako video,ale presto se mi nezobrazuji, mame Panasonic SC HT 335, muze zalezet jakou maji ty titulky priponu? diky za rady

Samozrejme. Pokud je soubor .srt ma jinou strukturu nez .sub takze pokud je vnitrni struktura souboru jina titulky nepojedou nikdy nikde.

jo ale titulky jsem tam dal v .sub .srt .txt, prevedl, neprejmenoval a stejne nic, jestli tu ma nekdo stejny prehravac a mel s tim taky problem tak se prosim ozve nebo kdokoliv jak by vedel aby to slo.diky
nulda.jn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vampireau 26. 3. 2006 15:46

Ja si napriklad idem kupit dvd divx prehravac kvoli serialu LOST (som si isty, ze vacsina chape), aby som ho mohol pustat rodicom.. A preto teraz hutam, ze aky.. Takze tolko k teme naco mi je dvd prehravac s podporou divx..
vampireau
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jech 27. 3. 2006 15:52

Hele pánové, nechci rejpat, ale co znamená podpora DivX? To je jako nějakej formát? Neni to spíš MPEG-4?

DivX je pouze kodek, enkoder, kompresor. Stejně tak přece nepíšete, že DVD přehrávač umí přehrávat ProCoder formát, ale napíšete, že umí MPEG-2.

To jenom pro objasnění zmatení pojmů. Ale to samé také samozřejmě platí o "DivX titulcích". Co si pod takovým pojmem mám představit? SUB, SRT, ASS/SSA, IDX/SUB, SUP nebo snad embeded MP4 TTX titulky? A co třeba USF? To všechno jsou počítačový formáty titulků.

Stolní přístroje většinou umí jenom SRT, některé SUB a pár jich zvládne ještě IDX/SUB a ASS/SSA. Takže co tedy vlastně ten přístroj umí? Chtějte vědět od výrobců pravdu. Proč třeba SONY blokuje XviD kodek, když to je ten samý MPEG-4 jako z DivX a ten přehrávač ho tudíž samozřejmě umí?

Nenechte si v tom udělat bordel nějakým neexistujícími "DivX formátem" a "DivX titulkama".
jech
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 27. 3. 2006 16:24

jech píše:....
No sic mas pravdu, ale u vetsinou se uvadi primo u prehravacu DivX, ono MPEG-4 je take Xvid a ten nemusi prehravac podporovati. Ono to uz je take zabehnute.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Junior

Další stránka